Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Losy Atosa są tak pogmatwane, że aż trudno w to uwierzyć.
Długi okres czasu przesiedział w tej oto klatce, na salonach pseudohodowli Zuzanny D. w Poznaniu. Nie wiadomo, do czego był tam "używany"...

Po odebraniu z tego piekielnego miejsca wszystkich zwierząt okazało się, że Atos ma wytatuowany schroniskowy nr. Dzięki niemu znaleźli się jego dawni właściciele, którzy zgubili go 2 razy, raz ktoś go ukradł.. za każdym razem odnajdywał się w schronisku. Tylko ostatnio, przez przypadek został odnaleziony w pseudohodowli...
Pies nie widział swoich właścicieli jakieś 2 lata... poznał ich po 2 minutach, cieszył się tak bardzo, że łza kręciła się w oku. My cieszyliśmy się ogromnie... Właściciele przede wszystkim byli zaskoczeni.. Jest już u nich kilka miesięcy.

Dlaczego zakładam ten wątek?
Bo mimo tego, że właściciele Atosa mają piękny dom z ogrodem i warunki idealne dla niejednego psiaka ... Atos musi sobie znaleźć nową rodzinę :(
Pomóżmy mu, on ma juz dosyć :(

Atos to piękny, choć niemłody już psiak. Ma już ok 7 lat, jednak widać w nim radość życia. Niestety widać też wpływ warunków, w których mieszkał (nie wiadomo, czy nie większość swojego życia).
Tułaczka zdaje się nie mieć końca, a szkoda, bo to schroniskowo-pseudohodowlane nieszczęście miałoby piękny happy end. Powrót do kochających, bezustannie poszukujących swego przyjaciela właścicieli... :( Niestety Atos musi się wynieść i to szybko. Nie ma dla niego miejsca w jego domu.

Tak wyglądał po opuszczeniu pseudohodowli (miał chora skórę, która obecnie jest w dużo lepszym stanie)

Atos u właścicieli:

ATOS SZUKA DOMU !!! :-(:-(:-(

kontakt : 511819130
[email protected]

Posted

No właśnie wskoczył na górę..... Niechcący. Ale mój post jest tam cały czas, nieusunięty....

Tak jak i teraz mój wskoczył przed Twój. Niestety często tak się zdarza

Posted

[quote name='[B']Bo mimo tego, że właściciele Atosa mają piękny dom z ogrodem i warunki idealne dla niejednego psiaka ... Atos musi sobie znaleźć nową rodzinę /quote]

Cholera jasna! (przepraszam...) Staram się zazwyczaj panować nad emocjami - szcególnie tymi negatywnymi, ale niech tych właścicieli, wraz z ich domem, ogrodem i idealnymi warunkami... :angryy:

W razie czego proszę ten post usunąć, ale nie mogłam się oprzeć :placz:

Posted

Zastanawia mnie dlaczego opiekunowie ,nie chca zatrzymac psiaka ?:angryy:przeciez tyle przeszedl w swoim krotkim psim zyciu:placz:
Co to za ludzie w bialych koszulach pod krawatami ,domami ,ogrodkami:mad:
Jak widac wartosci materilne i wyglad nic o ludziach nie mowi:shake:
Powinni byc zachwyceni ,szczesliwi ,ze odzyskali psa,a moze......:hmmmm: sami oddali go tej obrzydliwej klatki w rece pseudohodowczyni jako psa do pokrywania?

ps tak to jest jak schroniska nie kastruja wszystkich psow .Niekastrowane to tani lup dla rozmnazaczy:angryy:

Posted

Sliczny pies. Mialam kiedys collie, to sa bardZo wierne, madre, i samodzielne psy. Z checia bym pomogla.

Mam pytania:
Dlaczego wlasciciele chca i przede wszystkim czy chca oddac psa? O co tam chodzi?

Jak pies reaguje na inne psy i koty. Mam hovka i 2 kotki.

Gdzie teraz przebywa?

Posted

Ninka napisał(a):
Z checia bym pomogla.

Mam pytania:
Dlaczego wlasciciele chca i przede wszystkim czy chca oddac psa? O co tam chodzi?

Jak pies reaguje na inne psy i koty. Mam hovka i 2 kotki.

Gdzie teraz przebywa?

Na dzień dzisiejszy twierdzą, że psa zatrzymać nie mogą. Szukamy domu dla niego, co jakiś czas kontaktujemy się z właścicielami (czy aby nie zmienili zdania :shake: ). Np. dziś Grzegorz będzie do nich dzwonił, od razu napiszę na wątku jaki był efekt tej rozmowy..
Powód oddania psa? Żenada, nie wiem czy warto o tym pisać... Przede wszystkim brak warunków (wielki dom z wielkim ogrodem)...
Atos, kiedy był pod naszą opieką, z psami dogadywał się bez problemu. Nie wiadomo na 100% jak byłoby z kotkami, myślę jednak, że byłoby ok.
Pies przebywa nadal u właścicieli. Jeszcze..

Posted

poprosze o zdjecia Atosika na maila [email protected] i krotki opis jego charakteru, zaprzyjazniona hodowczyni owczarkow szkockich z Berlina zajmuje sie charytatywnie znajdywaniem domow dla tej wlasnie rasy, podsune jej :cool3: nie moge wyslac linka z forum, bo ona tylko po niemicku i angielsku kuma :razz: