wieso Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='zerduszko']To jeszcze tunel do malejwaszki by się przydał :D ale przeszkody to juz musi sobie sama zrobic, ma las w poblizu to i patykow duzo :) Quote
Tekla64 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 aaa czy mogie sie wtracic ? w;asnie powiedzcie mi czy tunele dla roznych wielkosci psow sa takie same czy kazde wielkosci maja swoje ? i gdzie mozna by bylo ewentualnie sie za takimi rozgladac? bo reszta znaczy patyki by sie znalazly hihihi a nawet jakie deseczki na kladki czy jak sie to nazywa? Quote
zerduszko Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Tekla64 napisał(a):aaa czy mogie sie wtracic ? w;asnie powiedzcie mi czy tunele dla roznych wielkosci psow sa takie same czy kazde wielkosci maja swoje ? i gdzie mozna by bylo ewentualnie sie za takimi rozgladac? bo reszta znaczy patyki by sie znalazly hihihi a nawet jakie deseczki na kladki czy jak sie to nazywa? Można kupić np. w zooplusie, dla każdej wielkości są takie same. Ale czy ja wiem czy ta jakość jest warta tej ceny? Zapytam jak chcesz gdzie warto kupić. Resztę przeszkód to warto robić w oparciu o regulamin, żeby potem nie tworzyć jakiś kolosów. Musi to wszystko być bezpieczne dla psów, kładka czy palisada musi wytrzymać ciężar psa, hopki muszą mieć "zrzucalne" tyczki itd. A sama nauka przeszkód, też warto się dowiedzieć jak żeby psu krzywdy nie zrobić, bo to ma być zabawa, a nie ciągnięcie psa na smyczy byleby zrobił. Quote
malawaszka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 zerduszko napisał(a):A sama nauka przeszkód, też warto się dowiedzieć jak żeby psu krzywdy nie zrobić, bo to ma być zabawa, a nie ciągnięcie psa na smyczy byleby zrobił. i dlatego będziesz MUSIAŁA do nas przyjechać nas nauczyć :grins: od Ciebie będzie zależało bezpieczeństwo sznupów :D Quote
zerduszko Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Ze mnie to jest wybitny szpecjalista, hahaha ;) Trzeba było przyjechać na pokaz w Będzinie, ale Ci się nie chciało :P Quote
malawaszka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 no ale co mi pokaz - ja potrzebuję wprowadzenia za rączkę coby za smycz nie targać :lol: Quote
zerduszko Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Po pokazie jest czas dla takich malychwaszek ze swoimi pieskami :P żeby można im pokazać podstawy podstaw. Quote
Tekla64 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 wisz dawno temu cos tam szkolilam , cos tam robilam z torem przeszkod ale to jeszcze bylo przed era agility i raczej w kierunku obrony i uzytkowosci pod tym katem wiec jak mnie wspomozesz swa wiedza to mysle ze Niko bedzie mial duzo radochy z tej zabawy a ze jest i reszta to nie moge robic toru ino pod wielkosc i ciezar Nikodema bo glowe se daje uciac ze reszta z wikszym lub mniejszym zaangazowaniem ale tyz bedzie chciala sie choc czasem w to pobawic , w zwiazku z tym jesli juz to musze msyslec o ciezarze co najmniej 35-40kg coby nikt nie zlamal i nie pospadal z takich kladek czy hustawek. nie podejrzewam zebym sie kiedykolwiek gdzies na jakies zawody zalapala wiec moze az tak regulaminu sie nie musze trzymac ale jesli sie da i bedzie z tego zabawa dal wszytskich[ poza moim bidnym mezem co to bedzie musial to zrobic] to czemu nie mamy se zafundowac takeiej radochy. I wlasnie dlatego to pytanie o tunel, sama se pewnie nie zrobie ale jesli juz to musze kombinowac coby i duze do niego chcialy i mogly wejsc i nie popsuc od razu hihihi a wracajac to moze jaki filmik pogladowy dla takich jak ja totalnych zaczynaczy w tym sporcie???? i moze wlasnie nie potrzebujemy mistrzow od razu , moze wlansie ze wszytskimi problemami jakie i nas czekaja byloby lepiej a nie od razu siegac po idealy???? choc normalka jest ze kazdy dazy do idealu hihihi ale z mojego punktu widzenia powinno sie zaczynac od zera od problemow od malutkich zwyciestw a dopiero jak sie juz zalapie mozna docenic mistrzostwo Quote
malawaszka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 zerduszko napisał(a):Po pokazie jest czas dla takich malychwaszek ze swoimi pieskami :P żeby można im pokazać podstawy podstaw. z takimi asocjalnymi jak moje też? :lol: my jesteśmy dzikusy ze wsi i wolimy na własnym podwórku popróbować :D Quote
zerduszko Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Tekla64']nie podejrzewam zebym sie kiedykolwiek gdzies na jakies zawody zalapala wiec moze az tak regulaminu sie nie musze trzymac ale jesli sie da i bedzie z tego zabawa dal wszytskich[ poza moim bidnym mezem co to bedzie musial to zrobic] to czemu nie mamy se zafundowac takeiej radochy. To masz zupełnie takie podejście jak ja :lol: Miałam ;) [quote name='Tekla64']a wracajac to moze jaki filmik pogladowy dla takich jak ja totalnych zaczynaczy w tym sporcie???? Tu nie bardzo pomogę. [quote name='malawaszka']z takimi asocjalnymi jak moje też? :lol: my jesteśmy dzikusy ze wsi i wolimy na własnym podwórku popróbować :D A Drops da mi się dotknąć na własnym podwórku? :P Quote
malawaszka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 zerduszko napisał(a): A Drops da mi się dotknąć na własnym podwórku? :P jak się baaardzo postarasz :D moja siostra ostatnio dostąpiła tego zaszczytu :D Mama to już od dość dawna, ale Ojciec Dyrektor i szwagier to mogą zapomnieć :roll: Quote
Tekla64 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 ja mam deczko wymuszone takie podejscie bo mam ze tak powiem niemobilne psy hihihi nie wyobrazam sobie totalnie spanikowanego psa po jezdzie samochodem na torze w obcym mijescu nie mowie ze to bedzie tak do konca ich zycia ale ..... postepy sa bardzo mizerne Quote
jambi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='zerduszko']Alee..... Jambi nie było, to nikt nie zauważył, że z nami były na treningu były "męskie nogi". Na zawody chcemy jechać razem, więc chciałam sprawdzić czy Lizka się będzie rozpraszała i czy czasem mi ni zwieje z toru, co już widziałam nie raz. Tym bardziej, ze Lizka woli Damiana. Ale nic, jak biegamy, to biegamy i nic się nie liczy :lol: ale po biegu to się chciała rozdwoić :p bardzo dobry pomysł :), no ale gdzie te kurka męskie nogi??? bo jeśli to to to ma być to - to, to: http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Trening%2011%2011% 202011/Trening045.jpg to to nie są męskie nogi tylko postać :grins: Quote
zerduszko Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Jak to nie widzisz? Tylko tym razem są męskie nogi i reszta Damiana :lol: Quote
jambi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 zerduszko napisał(a):Jak to nie widzisz? Tylko tym razem są męskie nogi i reszta Damiana :lol: no widzę, ale ja sie nastawiłam na nogi... :eviltong: Quote
WATACHA Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 zerduszko napisał(a):To ogolę wąsy dla ułatwienia :lol: :roflt:, brodę też?:evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 zerduszko napisał(a):Brodą nie dysponuję ;) znaczy się... że wąsami owszem?????:lying: patrz jak isę dobrze maskowałaś jak się widziałyśmy :niedowia: Quote
zerduszko Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 No przeca mówię, że golę w razie W. Wtenczas już wiedziałam, że Drops się boi chłopów :lol: Quote
WATACHA Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 malawaszka napisał(a):znaczy się... że wąsami owszem?????:lying: patrz jak isę dobrze maskowałaś jak się widziałyśmy :niedowia: może była świeżo po depilacji a jakiego koloru Zerduszko masz te wąsiska.Może sobie zapuść, kto wie może Ci będzie do twarzy :)? Quote
Recommended Posts