Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']To jeszcze tunel do malejwaszki by się przydał :D
ale przeszkody to juz musi sobie sama zrobic, ma las w poblizu to i patykow duzo :)

Posted

aaa czy mogie sie wtracic ?
w;asnie powiedzcie mi czy tunele dla roznych wielkosci psow sa takie same czy kazde wielkosci maja swoje ?
i gdzie mozna by bylo ewentualnie sie za takimi rozgladac?
bo reszta znaczy patyki by sie znalazly hihihi a nawet jakie deseczki na kladki czy jak sie to nazywa?

Posted

Tekla64 napisał(a):
aaa czy mogie sie wtracic ?
w;asnie powiedzcie mi czy tunele dla roznych wielkosci psow sa takie same czy kazde wielkosci maja swoje ?
i gdzie mozna by bylo ewentualnie sie za takimi rozgladac?
bo reszta znaczy patyki by sie znalazly hihihi a nawet jakie deseczki na kladki czy jak sie to nazywa?

Można kupić np. w zooplusie, dla każdej wielkości są takie same. Ale czy ja wiem czy ta jakość jest warta tej ceny? Zapytam jak chcesz gdzie warto kupić. Resztę przeszkód to warto robić w oparciu o regulamin, żeby potem nie tworzyć jakiś kolosów. Musi to wszystko być bezpieczne dla psów, kładka czy palisada musi wytrzymać ciężar psa, hopki muszą mieć "zrzucalne" tyczki itd. A sama nauka przeszkód, też warto się dowiedzieć jak żeby psu krzywdy nie zrobić, bo to ma być zabawa, a nie ciągnięcie psa na smyczy byleby zrobił.

Posted

zerduszko napisał(a):
A sama nauka przeszkód, też warto się dowiedzieć jak żeby psu krzywdy nie zrobić, bo to ma być zabawa, a nie ciągnięcie psa na smyczy byleby zrobił.

i dlatego będziesz MUSIAŁA do nas przyjechać nas nauczyć :grins: od Ciebie będzie zależało bezpieczeństwo sznupów :D

Posted

wisz dawno temu cos tam szkolilam , cos tam robilam z torem przeszkod ale to jeszcze bylo przed era agility i raczej w kierunku obrony i uzytkowosci pod tym katem
wiec jak mnie wspomozesz swa wiedza to mysle ze Niko bedzie mial duzo radochy z tej zabawy a ze jest i reszta to nie moge robic toru ino pod wielkosc i ciezar Nikodema bo glowe se daje uciac ze reszta z wikszym lub mniejszym zaangazowaniem ale tyz bedzie chciala sie choc czasem w to pobawic , w zwiazku z tym jesli juz to musze msyslec o ciezarze co najmniej 35-40kg coby nikt nie zlamal i nie pospadal z takich kladek czy hustawek.
nie podejrzewam zebym sie kiedykolwiek gdzies na jakies zawody zalapala wiec moze az tak regulaminu sie nie musze trzymac ale jesli sie da i bedzie z tego zabawa dal wszytskich[ poza moim bidnym mezem co to bedzie musial to zrobic] to czemu nie mamy se zafundowac takeiej radochy.
I wlasnie dlatego to pytanie o tunel, sama se pewnie nie zrobie ale jesli juz to musze kombinowac coby i duze do niego chcialy i mogly wejsc i nie popsuc od razu hihihi

a wracajac to moze jaki filmik pogladowy dla takich jak ja totalnych zaczynaczy w tym sporcie????
i moze wlasnie nie potrzebujemy mistrzow od razu , moze wlansie ze wszytskimi problemami jakie i nas czekaja byloby lepiej a nie od razu siegac po idealy????
choc normalka jest ze kazdy dazy do idealu hihihi ale z mojego punktu widzenia powinno sie zaczynac od zera od problemow od malutkich zwyciestw a dopiero jak sie juz zalapie mozna docenic mistrzostwo

Posted

zerduszko napisał(a):
Po pokazie jest czas dla takich malychwaszek ze swoimi pieskami :P żeby można im pokazać podstawy podstaw.

z takimi asocjalnymi jak moje też? :lol: my jesteśmy dzikusy ze wsi i wolimy na własnym podwórku popróbować :D

Posted

[quote name='Tekla64']nie podejrzewam zebym sie kiedykolwiek gdzies na jakies zawody zalapala wiec moze az tak regulaminu sie nie musze trzymac ale jesli sie da i bedzie z tego zabawa dal wszytskich[ poza moim bidnym mezem co to bedzie musial to zrobic] to czemu nie mamy se zafundowac takeiej radochy.
To masz zupełnie takie podejście jak ja :lol: Miałam ;)

[quote name='Tekla64']a wracajac to moze jaki filmik pogladowy dla takich jak ja totalnych zaczynaczy w tym sporcie????
Tu nie bardzo pomogę.

[quote name='malawaszka']z takimi asocjalnymi jak moje też? :lol: my jesteśmy dzikusy ze wsi i wolimy na własnym podwórku popróbować :D
A Drops da mi się dotknąć na własnym podwórku? :P

Posted

zerduszko napisał(a):

A Drops da mi się dotknąć na własnym podwórku? :P

jak się baaardzo postarasz :D moja siostra ostatnio dostąpiła tego zaszczytu :D Mama to już od dość dawna, ale Ojciec Dyrektor i szwagier to mogą zapomnieć :roll:

Posted

ja mam deczko wymuszone takie podejscie bo mam ze tak powiem niemobilne psy hihihi
nie wyobrazam sobie totalnie spanikowanego psa po jezdzie samochodem na torze w obcym mijescu

nie mowie ze to bedzie tak do konca ich zycia ale ..... postepy sa bardzo mizerne

Posted

[quote name='zerduszko']Alee..... Jambi nie było, to nikt nie zauważył, że z nami były na treningu były "męskie nogi". Na zawody chcemy jechać razem, więc chciałam sprawdzić czy Lizka się będzie rozpraszała i czy czasem mi ni zwieje z toru, co już widziałam nie raz. Tym bardziej, ze Lizka woli Damiana. Ale nic, jak biegamy, to biegamy i nic się nie liczy :lol: ale po biegu to się chciała rozdwoić :p

bardzo dobry pomysł :), no ale gdzie te kurka męskie nogi??? bo jeśli to to to ma być to - to, to: http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Trening%2011%2011% 202011/Trening045.jpg to to nie są męskie nogi tylko postać :grins:

Posted

malawaszka napisał(a):
znaczy się... że wąsami owszem?????:lying: patrz jak isę dobrze maskowałaś jak się widziałyśmy :niedowia:

może była świeżo po depilacji
a jakiego koloru Zerduszko masz te wąsiska.Może sobie zapuść, kto wie może Ci będzie do twarzy :)?