gmk Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 [B][COLOR=blue]SAVANNAH![/COLOR][/B] [COLOR=blue]Mały Bali (BUMBALA BAHATI Loango ) na ringu to fantastyczne wrażenie, dla mnie on on porusza się jak mały konik Pony...[/COLOR] [COLOR=blue]Do zobaczenia jutro !!![/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]Pozdrawiam serdecznie [/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]Grażyna[/COLOR]
gmk Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [COLOR=blue]Gratulacje dla Ali za [U]profesjonalne[/U] przygotowanie BIBIEGO-BI BAHATIKA LOANGO do Wystawy Klubowej ! Oby tak dalej trzymamy kciuki![/COLOR] [COLOR=#0000ff]I oczywiście dla ARTI - ART OF NOICE LOANGO i Małgorzaty ![/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]Pozdrawiam[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Grażyna[/COLOR]
gmk Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [COLOR=blue]Ogólnie wystawa beznadziejna i oprócz niewielu miłych momentów, czas najwyższy powiedziec sobie prawdę, naginanie i łamanie przepisów[/COLOR] [COLOR=blue]wystaw, beznadziejna organizacja, smród na hali - zaduch do utraty przytomności przez niektórych, ani miejsce ani organizatorzy nie powinni nigdy więcej zobaczyc Klubu Szpica i Ras Pierwotnych. Samozadowolenie nie wystarcza trzeba umiec słuchac i czytac. Wstyd. Dobrze że tak mało psów pierwotnych przyjeżdża do nas z zagranicy ! Byśmy się tylko wstydu najedli ... Nawet nie chce się myślec o tej wystawie a co dopiero chwalic się sukcesami, w takich warunkach nawet wygrana nie może dac satysfakcji...[/COLOR] [COLOR=blue]Grazyna[/COLOR]
agabass Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='gmk'][COLOR=blue]Ogólnie wystawa beznadziejna i oprócz niewielu miłych momentów, czas najwyższy powiedziec sobie prawdę, naginanie i łamanie przepisów[/COLOR] [COLOR=blue]wystaw, beznadziejna organizacja, smród na hali - zaduch do utraty przytomności przez niektórych, ani miejsce ani organizatorzy nie powinni nigdy więcej zobaczyc Klubu Szpica i Ras Pierwotnych. Samozadowolenie nie wystarcza trzeba umiec słuchac i czytac. Wstyd. Dobrze że tak mało psów pierwotnych przyjeżdża do nas z zagranicy ! Byśmy się tylko wstydu najedli ... Nawet nie chce się myślec o tej wystawie a co dopiero chwalic się sukcesami, w takich warunkach nawet wygrana nie może dac satysfakcji...[/COLOR] [COLOR=blue]Grazyna[/COLOR][/quote] To prawda organizacyjnie nie było najlepiej, każdy ma chyba jakieś zastrzeżenia co do tej wystawy. Fajna klubówka była w zeszłym roku w Łodzi na świerzym powietrzu. Ogólnie ja wolę wystawy na otwartej przestrzeni i psy się nie męczą i my też nie jesteśmy tak zmęczeni. Hale to hałas, nieprzyjemny zapach i tłok. Mimo tych nieprzyjemności związanych z wystawą gratuluję wszystkim zwycięstw. Mam nadzieję, że następna klubówka będzie o 100 razy lepsza. Pozdrawiam
Basenji Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Smród tam jest zawsze. A jakieś wyniki? Zdrówko:crazyeye:
AlaNowak Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 gmk- przesadzila Pani troche z tym profesjonalizmem:p ale...obiecuje, ze w Katowicach bedzie taki jaki byc powiniem:evil_lol: Co do organizacji... ja malo patrze od tej strony, ale przyznam, ze przekrety byly niesamowite, zaduch i smrod, co niestety odbijało się na zachowaniu psow i ich wlascicieli... Oby nastepna klubowka byla na dworze... Ja znam tylko wyniki psow z Loango, ale moze ktos ma wszystkei wiec neich wstawi:cool3:
Savannah Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 najważniejszym wynikiem jest kto wygrał BOB- [B]Zw.Kl+BOB FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek[/B], reszty nie napisze, bo nie mam katalogu:angryy: pośrednia kl. wygrał Abothere ADUNBI. Konkurencje hodowlane: Najlepsza Hodowla Basenji Klubu-Asiaczek Najlepsza Suka Hodowlana - Pulcinella TARANTELLA Basenji równiez wygraly Bis Par Hodowlanych - FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek&FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek Gratulacje szczególne dla Asiaczka- ciesze się że w konk.hodowlanych mogłam się przyczynic wraz z Nitor_Nivalis to Twojego sukcesu:multi: Zdjecia chciałam wstawic, ale nie wiem jak, gdy skopiowałam linka przez image shuck to znowu tutaj nie ma "wklej", nic nie rozumiem. Asiaczku zdjęcia więc wyśle Ci na maila. I wielkie dzięki dla Ali za książeczke! Pozdrawiam [URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BURL=http://imageshack.us%5D%5BIMG%5Dhttp://img115.imageshack.us/img115/5563/pary1hy.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D"] [/URL]
Małgorzataj Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Na kolana powalił mnie [COLOR=purple][B][I]PROFESJONALIZM[/I][/B][/COLOR][COLOR=black] niektórych...[/COLOR] No cóż resztę pozostawiam na razie bez komentarza...
Ypsylon Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 chciałabym pogratulować wszystkim i podziękować za pomoc, tym którzy mi pomogli... jako, że nieliczni zostali do końca to coś Wam opowiem w skrócie... myślę, że później Asiaczek opisze to co się stało, jak już ochłonie... o samej wystawie to już wypowiedziała się GMK i Agabass, większość rzeczy potwierdzam - wystawa w NDM pierwszy raz mnie zawiodła organizacyjnie, ale najgorsze co właściwie mogło się zdarzyć było na końcu, co za wstyd, tym bardziej, że wśród sędziów byli goście zagraniczni..... ale przejdę do sedna;) na Klubowych Wystawach Szpiców zanim odbędzie się BIS to wyłaniani są Zwycięzcy Sekcji... jest Sekcja Psów Pierwotnych i od niedawna chyba (bo na poprzednich wystawach tego nie zaobserwowałam) Sekcja Myśliwskich Psów Pierwotnych, do których o ile się nie mylę zaliczane są wszystkie podenco... Asiaczek z Farikiem jako zwycięzcą BOB czekała grzecznie w ringu przygotowawczym, organizatorzy poprosili łysego meksykańskiego i Pani Sędzia od razu jako, że nie miał konkurencji dała mu 1 miejsce na pudle... a basenji grzecznie stoi w ringu przygotowawczym i czeka... wchodzi następna sekcja i maleńki podengo... chwila zastanowienia i proszą basenji na ring... po czym cofają do przygotowawczego, bo to przecież nie ta sekcja! jak się okazało, mimo że cały czas basenji grzecznie czekał w ringu przygotowawczym organizatorzy o nim zapomnieli albo najzwyczajniej w świecie nie mieli zielonego pojęcia do której sekcji go wsadzić... no i poproszono łaskawie basenji na wybór BIS, mimo że nie wygrał sekcji.... współczuję Asiaczkowi, bo szansa na tytuł Zwycięzcy Sekcji może się nie powtórzyć... ale chodzi o sam fakt łamania regulaminów... po pierwsze Zwycięzca Rasy nie został poproszony do wyboru Zwycięzcy Sekcji a po drugie potem do BISu wszedł pies, który nie wygrał Sekcji.... starałam się w miarę przejrzyście i obiektywnie opisać sytuację... postawcie się na miejscu zdezorientowanego i poszkodowanego Asiaczka, postawcie się na miejscu zagranicznych sędziów........... sami wysnujcie wnioski....
Ypsylon Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 to ja może podam wyniki suczek a ktoś inny napisze wyniki samców, bo ja piszę z pamięci a suczki utkwiły mi w pamięci najbardziej... Suki - klasa szczeniąt WO1, BOB Puppy - [B]Art Of Noice Loango[/B] Suki - klasa młodzieży V1, Mł. Zwyc. Klubu 2006, BOB Junior - [B]Pakanya Liwang[/B] Suki - klasa otwarta V1, CWC, Zwyc. Klubu 2006 - [B]I Am Not An Angel Ypsylon[/B] Suki - klasa championów V1, CWC - [B]Chattanooga Choo Choo Ypsylon[/B] V2 - [B]Pepsi Cola Ypsylon[/B] Suki - klasa weteranów V1, BOB Weteran - [B]Pulcinella Tarantella[/B] [B]proszę, niech ktoś wstawi wyniki samców basenji....[/B]
AlaNowak Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Psy kl szczeniat: WO1 BI BAHATIKA Loango WO2 BUMBALA BAHATI Loango Reszte niby pamietam, ale nie chcialabym popelnic bledu jakiegos:P:P:P
Asiaczek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [B]Savannah [/B]- dzięki. Warto jeszcze wspomnieć o konkurencji "Najlepszy Reproduktor". Najlepszym reproduktorem w skali wystawy został [B]HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher [/B](basenji, a jakże, trikolor!). Pzdr. Uwaga: Juz poprawiam: Ypsylon ma rację: HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher - II miejsce w skali wystawy. Sorki. Pzdr.
Ypsylon Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Asiaczek']Warto jeszcze wspomnieć o konkurencji "Najlepszy Reproduktor". Najlepszym reproduktorem w skali wystawy został [B]HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher [/B](basenji, a jakże, trikolor!). Pzdr.[/quote] wydawało mi się, że staliśmy na drugim miejscu na pudle a pierwszy był husky...?
Basenji Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 :loveu: Osobiście bardzo się cieszę, że sędziowie docenili wszystkie startujące hodowle i ich przedstawiciele dostali liczne nagrody. Szkoda jednocześnie, że jednocześnie Ci sami ludzie dali takie plamy. Ale generalni nasze Basenji pokazały klasę. Gratulacje raz jeszcze. Zdrówko:p
Asiaczek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 A oto wszystkie rezultaty z Klubowej Wystawy V grupy, sędzia Zivile POVILAITIENE/Litwa (19.02.2006 r.): PSY kl.sz BI BAHATIKA Loango - wo 1 BUMBALA BAHATI Loango - wo 2 kl. mł. DOUBLE VINNY Dream of Afrika - dosk., Mł.Zwyc. Klubu '06 GEORG GLAMUR Hanacek - abs. kl. o Abotere's ADUNBI - dosk. 1, CWC GAZAR SUN AND SHADOW Asiaczek - abs. IT'S RAINING MAN Ypsylon - dosk. 2 kl. ch CHADDYBABA CHABUR Ypsylon - dosk. 3 FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - dosk. 1, CWC, Zwyc. Klubu '06, Zwyc. Rasy Faraoland VICTORY AND FREEDOM - dosk. 2 kl. w YUPPI YOO YEI Ypsylon - dosk. 1 SUKI kl. sz ART OF NOICE Loango - wo 1, Najlepsze Szczenię w Rasie kl. mł. PAKANYA Liwang - dosk., Mł.Zwyc. Klubu '06, Najlepszy Junior w Rasie kl. o HERE AND THERE Asiaczek - abs I AM NOT AN ANGEL Ypsylon - dosk. 1, CWC, Zwyc. Klubu '06 kl. ch CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon - dosk. 1 CWC FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - abs. PEPSI COLA Ypsylon - dosk. 2 kl. w Pulcinella TARANTELLA - dosk. 1, Najlepszy Weteran w Rasie. Pzdr.
hanacek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 :multi: [B][COLOR=DarkRed][SIZE=3]Všem basenji velké GRATULACE ,i ještě moc ,moc gratulace dla vsetkich vitezow kubovej wystawki!!!:laola: [/SIZE][/COLOR][/B]
gmk Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Asiaczek']A oto wszystkie rezultaty z Klubowej Wystawy V grupy, sędzia Zivile POVILAITIENE/Litwa (19.02.2006 r.): PSY kl.sz BI BAHATIKA Loango - wo 1 BUMBALA BAHATI Loango - wo 2 kl. mł. DOUBLE VINNY Dream of Afrika - dosk., Mł.Zwyc. Klubu '06 GEORG GLAMUR Hanacek - abs. [COLOR=red]nieobecny , właścicielka musiała wrócic do Moskwy z powodów rodzinnych[/COLOR] kl. o Abotere's ADUNBI - dosk. 1, CWC GAZAR SUN AND SHADOW Asiaczek - abs. [COLOR=red]Nie zoostał wystawiony na ringu do oceny ale najzupełniej obecny co widac w konkurencjach hodowlanych[/COLOR] IT'S RAINING MAN Ypsylon - dosk. 2 kl. ch CHADDYBABA CHABUR Ypsylon - dosk. 3 FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - dosk. 1, CWC, Zwyc. Klubu '06, Zwyc. Rasy Faraoland VICTORY AND FREEDOM - dosk. 2 kl. w YUPPI YOO YEI Ypsylon - dosk. 1 SUKI kl. sz ART OF NOICE Loango - wo 1, Najlepsze Szczenię w Rasie kl. mł. PAKANYA Liwang - dosk., Mł.Zwyc. Klubu '06, Najlepszy Junior w Rasie kl. o HERE AND THERE Asiaczek - abs [COLOR=red]Nie została wystwiona w ringu do oceny ale nazupełniej obecna co widac w konkrencjach hodowlanych[/COLOR] I AM NOT AN ANGEL Ypsylon - dosk. 1, CWC, Zwyc. Klubu '06 kl. ch CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon - dosk. 1 CWC FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - abs. [COLOR=red]Nie została wystawiona do oceny ale najzupełniej obecna co widac w konkurencjach hodowlanych[/COLOR] PEPSI COLA Ypsylon - dosk. 2 kl. w Pulcinella TARANTELLA - dosk. 1, Najlepszy Weteran w Rasie. Pzdr.[/quote] Czerwone poprawki są oczywiście moje nie dokładam się do gratulacji ponieważ uważam to jak i kilka innych spraw za takie naginanie przepisów i regulaminów jakie nie przystoi nawet średniemu hodowcy . Dobrze żeby zajął się wystawą w Nowym Dworze Mazowieckim ZG , szkoda że są ludzie którzy nie potrafią traktowac wystaw jak święta. Moim zdaniem wszystkie wyniki i cała wystawa powinny byc anulowane !!!! Grażyna
agabass Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='gmk']Czerwone poprawki są oczywiście moje nie dokładam się do gratulacji ponieważ uważam to jak i kilka innych spraw za takie naginanie przepisów i regulaminów jakie nie przystoi nawet średniemu hodowcy . Dobrze żeby zajął się wystawą w Nowym Dworze Mazowieckim ZG , szkoda że są ludzie którzy nie potrafią traktowac wystaw jak święta. Moim zdaniem wszystkie wyniki i cała wystawa powinny byc anulowane !!!! Grażyna[/quote] A ja za to serdecznie gratuluję. I pozostawiam już powyższą wypowiedź bez zbędnego komentarza. Po raz kolejny ręce mi opadają poprostu.
Asiaczek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Agabas - spoko. Mnie ręce już dawno opadły i wiesz, co robię? O..... gmk po prostu ma zaleglości w czytaniu przepisów. Albo ich nie rozumie. Jedno z dwojga. Pewnie złoży protest. I na pewno wystawa, na jej żądanie, zostanie anulowana. Tak, tak. Wyniki zmienione, pewnie zaocznie i wtedy będzie cacy. Jedna sprawiedliwa kontra świat. Spisek dziejowy, ani chybi. Jejku, jakie to nudne... Pzdr.
Asiaczek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Aha, Agabas - jeszcze jedno. Ty znasz definicję słowa "psychiatra", a inni...? Pzdr.
gmk Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Asiaczek']Aha, Agabas - jeszcze jedno. Ty znasz definicję słowa "psychiatra", a inni...? Pzdr.[/quote] [COLOR=blue]Wybacz ale mimo tego że słyniesz z ogromnego poczucia humoru to ten dowcip ani nie jest najlepszy ani smaczny.[/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]Grażyna[/COLOR]
gmk Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Asiaczek']Agabas - spoko. Mnie ręce już dawno opadły i wiesz, co robię? O..... gmk po prostu ma zaleglości w czytaniu przepisów. Albo ich nie rozumie. Jedno z dwojga. Pewnie złoży protest. I na pewno wystawa, na jej żądanie, zostanie anulowana. Tak, tak. Wyniki zmienione, pewnie zaocznie i wtedy będzie cacy. Jedna sprawiedliwa kontra świat. Spisek dziejowy, ani chybi. Jejku, jakie to nudne... Pzdr.[/quote] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Oprócz regulaminów jest też coś takiego co się nazywa etyką kynologogiczną, której częścią składową jest [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]szacunek dla pracy innych hodowców czy wystawców. Fundowanie nagród konkretnym psom też oceniam w tych kategoriach dlatego nie podoba mi się to, o czym już wielokrotnie pisałam. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Takie nagrody można dac prywatnie poza ringiem.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Nigdy nie gratuluję nikomu niczego jeśli uważam, że nie jest tego warte. Nie lubię też tych wszystkich “list obecnosci” ...Pewnie dlatego wielu ludzi ceni sobie moje zdanie.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=blue] [/COLOR] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Moim zdaniem zgłaszanie psów na wystawę po to tylko by wziąc udział w konkurencjach hodowlanych i nie poddawanie ich ocenie sędziowskiej na ringu, nie jest świadectwem wielkosci hodowli tylko pogoni za tytułami. Takie zachowanie obniża wartosc tytułów i może zniechęcic nowych wystawców do czynnego brania udziału w wystawach.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Co do samej wystawy, to tak fatalnie zorganizowanej i przeprowadzonej wystawy Klubowej nie pamietam a o ile się nie mylę biorę w nich udział dłuzej niż Asiaczek.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Niestosowne, niegrzeczne, bezpodstawne wypraszanie z ringu przygotowawczego wystawców, jest karygodne. Dlatego uważam że najlepiej byłoby gdyby ta wystawa nigdy się nie odbyła. Postaram sie również żeby to się nigdy więcej nie powtórzyło i mam głęboką nadzieję że tak będzie.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=blue] [/COLOR] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]Grażyna[/COLOR][/SIZE][/FONT]
gmk Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Asiaczek'][B]Savannah [/B]- dzięki. Warto jeszcze wspomnieć o konkurencji "Najlepszy Reproduktor". Najlepszym reproduktorem w skali wystawy został [B]HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher [/B](basenji, a jakże, trikolor!). Pzdr. Uwaga: Juz poprawiam: Ypsylon ma rację: HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher - II miejsce w skali wystawy. Sorki. Pzdr.[/quote] [COLOR=blue]Myslę że HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher uzyskał tytuł Najlepszy Reproduktor - Legionowo`2006 ...ta skala wystawy powtarzana przez Asiaczka i Savannah raczej ma więcej wspólnego z matematyką czy statystyką a nie kynologią.[/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]Grażyna[/COLOR]
Asiaczek Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='gmk'][COLOR=blue]Wybacz ale mimo tego że słyniesz z ogromnego poczucia humoru to ten dowcip ani nie jest najlepszy ani smaczny.[/COLOR] [COLOR=blue]Grażyna[/COLOR][/quote] Poczucie humoru mam rzeczywiście, a mój post nigdy nie pretendował do bycia najlepszym ani smacznym... (może jakis ukryty, prywatny ranking na stronie zrobic?) Pzdr.
Asiaczek Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=#000000]".[/COLOR][/FONT]..Pewnie dlatego wielu ludzi ceni sobie moje zdanie."[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black]Na pewno.[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [COLOR=blue] [/COLOR] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]"Moim zdaniem zgłaszanie psów na wystawę po to tylko by wziąc udział w konkurencjach hodowlanych i nie poddawanie ich ocenie sędziowskiej na ringu, nie jest świadectwem wielkosci hodowli tylko pogoni za tytułami. Takie zachowanie obniża wartosc tytułów i może zniechęcic nowych wystawców do czynnego brania udziału w wystawach."[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black]A już kogos zniechęciło? Jestem bardzo ciekawa...[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial CE, sans-serif][SIZE=2][COLOR=blue]"Co do samej wystawy, to tak fatalnie zorganizowanej i przeprowadzonej wystawy Klubowej nie pamietam a o ile się nie mylę biorę w nich udział dłuzej niż Asiaczek."[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black]Ja uczestniczę w wystawach klubowych od 1989 r., a Ty?[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial]Pzdr.[/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][/COLOR][/FONT]
Recommended Posts