Jump to content
Dogomania

BASENJI na Wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Savannah']No coż różnica jest jeśli ktoś kto się tutaj wypowiada zna się na tym i bzdur nie klepie, albo postów nie nabija:evil_lol: I nie mam zamiaru Cię wyganiac, chyba żartujesz?!:-o Po co mam sobie ręce brudzic:roll: I radze dokładniej przeczytac jednak temat, jak już chcesz wtrącic swoje trzy grosze w rase o której myśle że masz małe pojęcie.. A i kultury troche by się przydało, było by miło..
Pozdrawiam
a co rasa ma do tego ???? ja napisałam o wystwie i zachowaniu wystawcy a nie oceniałam jakieś psy na których się nie znam !!!!!
widzisz różnice ?????
bo ja tak!!!! odpowiedz na moje pytanie, no chyba że nie potrafisz???
jakie to ma znaczenie w tej sprawie????

Posted

[quote name='SengaSengana']a co rasa ma do tego ???? ja napisałam o wystwie i zachowaniu wystawcy a nie oceniałam jakieś psy na których się nie znam !!!!!
widzisz różnice ?????
jednak ma duże znaczenie, jeśli nie potrafisz tego zrozumiec Twój problem, nie mój:roll:
Pozdrawiam

Posted

SengaSengana napisał(a):
o właśnie odezwały sie wzory do naśladowania, ostoje cnót wszelakich:cool3:

no zebys wiedziala , musze ci choc z wielkim bolem przyznac racje :crazyeye::crazyeye::crazyeye::evil_lol:

Posted

[quote name='SengaSengana']a co rasa ma do tego ???? ja napisałam o wystwie i zachowaniu wystawcy a nie oceniałam jakieś psy na których się nie znam !!!!!
widzisz różnice ?????

a Ty odpowiedz na moje:
kiedy byly konkurencje finalowe?przed ocena czy po, bo jak po to ja nic dziwnego nie widze w tym, ze ktos sie spoznia i nie moze wystawic swoich psow:(((a zaplacic musial!!!

Posted

SengaSengana napisał(a):
o właśnie odezwały sie wzory do naśladowania, ostoje cnót wszelakich:cool3:

oj tak tak:))
ja tez sie z Toba zgodze
hahahahaha

Posted

orsini napisał(a):
a Ty odpowiedz na moje:
kiedy byly konkurencje finalowe?przed ocena czy po, bo jak po to ja nic dziwnego nie widze w tym, ze ktos sie spoznia i nie moze wystawic swoich psow:(((a zaplacic musial!!!

tutaj odpowiedzi musza trafiac tylko w jedna strone :placz:

Posted

orsini napisał(a):
a Ty odpowiedz na moje:

trafne pytanie, niestety osoba do której jest ono skierowane nie bedzie potrafiła odpowiedziec, jako że to była klubówka w której brała udział TA właśnie rasa na temat której SS nie ma zielonego pojecia

Posted

Savannah napisał(a):
zamiast oceniac innych spójrz na siebie prosze:roll:

przestan ja ja lubie:))) a jak spojrzy na siebie to moze tego widoku nie przezyc:)))przeciez nie chcemy zeby odeszla od nas na jakis zawal serca prawda?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

orsini napisał(a):
przestan ja ja lubie:))) a jak spojrzy na siebie to moze tego widoku nie przezyc:)))przeciez nie chcemy zeby odeszla od nas na jakis zawal serca prawda?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

no nie chcemy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nasze wszelakie rozrywki zostalyby ograniczone do minimum:lol:

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
no nie chcemy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nasze wszelakie rozrywki zostalyby ograniczone do minimum:lol:

no i znowu Angel piszesz jaki masz ciekawe zajecia i rozrywki, tylko SengaSengana !!!! JESTEM WZRUSZONA :lol: :lol: :lol:

Posted

SengaSengana napisał(a):
no i znowu Angel piszesz jaki masz ciekawe zajecia i rozrywki, tylko SengaSengana !!!! JESTEM WZRUSZONA :lol: :lol: :lol:

ale jest roznica miedzy zajeciami a rozrywkami :diabloti:

Posted

SengaSengana napisał(a):
jestem zawiedziona, że ta arcyciekawa dyskusja już się zakończyła :-( :-(

jaka dyskusja???
ja zadalam konkretne pytanie: kiedy byly finaly???
bo jesli PO OCENIE na ringu to w czym widzisz problem???ze komus sie cos stalo i nie zdazyl na ocene???to taka afera???ja bym nie chciala byc na miejscu Asiaczka!bo i tak za zgloszenia psow musiala zaplacic, a ocen brak i zwyc.klubu poszlo sie j....

Posted

Zaspałam a tyle straciłam...

Wyjaśniam więc :
Na wystawie Klubowej w NDM najpierw oceniane były psy w ringach,W tym czasie wszystkie psy były w klatkach, jeden przy tzw, współwłaścicielce która na razie tylko myśli że nią jest (pamiętam przypadek Ebry oby to sie nie powtórzyło), nie będę tu pisała o klatkach zostawiam to dobremu smakowi a nie wielkości portfela, Jeśli ktos sobie zyczy są zdjecia.
Nastepnie były konkurencje hodowlane na koniec finały. Wszystkie psy z Hodowli Asiaczek były przez cały czas wystawy obecne.
Dalej uważam cokolwiek i ktokolwiek by nie napisał TO JEST BRAK JAKIEJKOLWIEK ETYKI nie tylko kynologicznej.
Wyjaśniajac jeszcze Loango nie bierze udziału w konkurencjavch bo nie ma takiej ilości nieprzemyślanych miotów.

Pozdrawiam
Grażyna

Posted

gmk napisał(a):
Zaspałam a tyle straciłam...

nic nie straciłaś GMK, bo o wystwie to tu niewiele było powiedziane, powiedziałam swoje zdanie a reszta to już stek bzdur i przepychanek
a i dziękuje za wyjaśnienie :lol:

Posted

[quote name='SengaSengana']Cytat:
Napisał(a) Asiaczek
A oto wszystkie rezultaty z Klubowej Wystawy V grupy, sędzia Zivile POVILAITIENE/Litwa (19.02.2006 r.):

PSY
kl.sz
BI BAHATIKA Loango - wo 1
BUMBALA BAHATI Loango - wo 2

kl. mł.
DOUBLE VINNY Dream of Afrika - dosk., Mł.Zwyc. Klubu '06
GEORG GLAMUR Hanacek - abs. nieobecny , właścicielka musiała wrócic do Moskwy z powodów rodzinnych

kl. o
Abotere's ADUNBI - dosk. 1, CWC
GAZAR SUN AND SHADOW Asiaczek - abs. Nie zoostał wystawiony na ringu do oceny ale najzupełniej obecny co widac w konkurencjach hodowlanych
IT'S RAINING MAN Ypsylon - dosk. 2

kl. ch
CHADDYBABA CHABUR Ypsylon - dosk. 3
FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - dosk. 1, CWC, Zwyc. Klubu '06, Zwyc. Rasy
Faraoland VICTORY AND FREEDOM - dosk. 2

kl. w
YUPPI YOO YEI Ypsylon - dosk. 1

SUKI
kl. sz
ART OF NOICE Loango - wo 1, Najlepsze Szczenię w Rasie

kl. mł.
PAKANYA Liwang - dosk., Mł.Zwyc. Klubu '06, Najlepszy Junior w Rasie

kl. o
HERE AND THERE Asiaczek - abs Nie została wystwiona w ringu do oceny ale nazupełniej obecna co widac w konkrencjach hodowlanych
I AM NOT AN ANGEL Ypsylon - dosk. 1, CWC, Zwyc. Klubu '06

kl. ch
CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon - dosk. 1 CWC
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - abs. Nie została wystawiona do oceny ale najzupełniej obecna co widac w konkurencjach hodowlanych
PEPSI COLA Ypsylon - dosk. 2

kl. w
Pulcinella TARANTELLA - dosk. 1, Najlepszy Weteran w Rasie.

Pzdr.

jako osoba postronna lecz uczestnicząca w wystawach to co powyżej zamieściłam nie podlega żadnemu komentarzowi za wyjątkiem uwag krytycznych-poprostu nie mieści mi się w głowie !!!
Jak można sobie tak "olewać" wszystko i wszystkich ?
konkurencje w ringu, sędziów i widzów ???? Owszem z różnych przyczyn można się ze zgłoszonym psem w ringu nie zgłosić ale to z jednym a nie z trzema !!!!
dla mnie jako hodowcy sytuacja nie do pomyślenia aczkolwiek dopuszczana przez regualmin...( o zgrozo!!!)
Sytuacja nie "dopuszczona przez regulamin", ale zgodna z regulaminem.

Dla jasności, dla osób niezorientowanych - finały były po sędziowaniu w ringach. A dlaczego nie zostały zaprezentowane te 3 psiaki? Niektórzy to wiedzą, nie wszyscy.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Sytuacja nie "dopuszczona przez regulamin", ale zgodna z regulaminem.

Dla jasności, dla osób niezorientowanych - finały były po sędziowaniu w ringach. A dlaczego nie zostały zaprezentowane te 3 psiaki? Niektórzy to wiedzą, nie wszyscy.

czy i MY mamy szanse aby się dowiedzieć?????

Posted

[quote name='Małgorzataj']Jakże sie cieszę - dokładnie takiej odpowiedzi się spodziewałam ... to własnie jest ten poziom ( który spada...). Pozdrawiam...
Małgorzataj - przypomnij sobie, proszę, naszą rozmowę przed kupnem basenji. Dokładnie sobie przypomnij.
Pzdr.

Posted

SengaSengana napisał(a):
czy i MY mamy szanse aby się dowiedzieć?????

A kto to jest SengaSengana? Ja Ciebie nie znam. Przedstaw się bliżej, zaprezentuj na tym topiku.
Pzdr.

Posted

a mnie to nie interesuje!!!!
to hodowca/wystawca decyduje co chce pokazywac z czego nie i ot jego decyzja.Skoro zgodna z prawem to w czym problem??????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

orsini napisał(a):
a mnie to nie interesuje!!!!
to hodowca/wystawca decyduje co chce pokazywac z czego nie i ot jego decyzja.Skoro zgodna z prawem to w czym problem??????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

to jakie znaczenie miało dla Ciebie czy ocena była PRZED czy PO finałach????
teraz już nie ma znaczenia bo to hodowca/wystawca decyduje...:placz: :lol: :placz: :lol: :placz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...