koosiek Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Danka, dziękuję za wstawienie Samby na wątek. Jeżeli chodzi o finanse, to Bunia jest pod opieką Fundacji Azylu pod Psim Aniołem, która pokrywa część kosztów (a te, z racji choroby Samby, są niestety spore). OlimpiaK - zaraz wyślę Ci pw. A tak w ogóle, to miałam kolejny telefon w jej sprawie (ale nie od tych, o których pisze Kostek) i w poniedziałek mają dzwonić jeszcze raz, żeby umówić się na spotkanie. Podobno chłopiec (wspominała kobieta coś o komunii, więc ma jakieś dwanaście lat) odkąd zobaczył Sambę na stronie nie może po nocach spać. Niby fajnie, ale ja już takie rzeczy od innych słyszałam i co z tego? No nic, zobaczymy, jak to się rozwinie. A, no i w domu są schody, podobno dzieciak już tak w małej zakochany, że z wnoszeniem nie będzie problemu... Ciekawa jestem tylko, jak długo tego problemu nie będzie, bo sama mieszkam w bloku z antresolą i wiem, co oznacza znosić i wnosić 8-kilogramowego psa kilka razy dziennie, a Sambula wciąż przecież rośnie... Chociaż jest też plus, w ich domu nie ma teraz innego psa. A jeżeli chodzi o zdrowie Samby, to dostaje Nifuroksazyd i na razie jest ok. Ale sprawa wciąż jest aktualna, bo mój pies ma biegunkę - więc nadal się jeszcze coś dzieje. Kupiłam też małej dziś szelki. W sklepie urządziła przedstawienie, nie dała sobie przymierzyć. W domu dostała smakołyk i zero problemu, teraz już spokojnie w szelkach chodzi. To taka mała histeryczka - terrorystka :roll: Quote
danka1234 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 to czekamy na wiesci w sprawie tych potencjalnych domków. Jesli odpukac nic nie wyjdzie ruszymy z ogłoszeniami. Quote
hovomaniaczka Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Wydawalo mi sie ze Samba miala juz dom, wiec dlaczego jest spowrotem u Ciebie? A nie da sie ich leczyc rownoczesnie? W kazdym razie mam nadzieje, ze Samba znajdzie dobry domek i sie wykuruje :) Quote
koosiek Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 hovomaniaczka napisał(a):Wydawalo mi sie ze Samba miala juz dom, wiec dlaczego jest spowrotem u Ciebie? A nie da sie ich leczyc rownoczesnie? W kazdym razie mam nadzieje, ze Samba znajdzie dobry domek i sie wykuruje :) Miała iść do nowego domu i nie wyszło. Jeżeli chodzi o leczenie, zobaczymy jakie będą wyniki. Do tej pory oba przyjmowały leki i niewiele to pomagało... Ale może leki były złe, nie te, co potrzeba. No, i czekam na poniedziałkowy telefon. Quote
bianka0 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Chyba nie ma się na razie o co martwić.Moje cztery miały niedawno podobne objawy jeden po drugim.Była to infekcja wirusowa.U ludzi teraz też jest sezon zachrowań na jelitówki z powodu rotawirusa. Koosiek czy trzeba ci pomódz w pokryciu kosztów leczenia lub innych Samby?Jeżeli tak to proszę o wiadomość na PW. Quote
koosiek Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Samba czuje się już dobrze, zupełnie nic jej nie dolega. Wieczorem dzwonię do weta spytać się o wyniki. No i czekam na telefon od tamtej rodziny. Quote
Erica Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 koosiek napisał(a):Samba czuje się już dobrze, zupełnie nic jej nie dolega. Wieczorem dzwonię do weta spytać się o wyniki. No i czekam na telefon od tamtej rodziny. Dobrze, że już nic jej nie dolega. :multi: Ja tez trzymam kciuki. Quote
koosiek Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Samba znów wymiotuje i ma biegunkę. Jutro idę do lecznicy po wyniki i - mam nadzieję - zaczniemy leczenie. Swoją drogą, nie przeszkodziło jej to w zjedzeniu moich okularów i komórki... Quote
koosiek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Rozmawiałam z chętnymi do adopcji i dzisiaj albo jutro przyjadą ją zobaczyć. Wyników wciąż nie mam... Quote
koosiek Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Wyniki są na szczęście negatywne, rodzina przyjedzie jutro. Quote
Brysio Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 cioteczki błagam zobaczcie!! www.dogomania.pl/forum/f28/kruszynka-starowinka-jest-dt-300-zl-mc-pozwoli-godnie-jej-umrzec-pomozesz-139895/ Quote
koosiek Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Samba właśnie jedzie do nowego domu :multi: Rodzina zakochana w niej absolutnie :loveu: W poniedziałek jadę do nich podpisać umowę i może porobię jakieś zdjęcia. Quote
Lilmo Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Wspaniała wiadomość! :multi: Sambuś dużo szczęścia w nowym domu! Quote
yunona Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 No nareszcie jest domek. Cieszymy się bardzo :multi::multi::multi: Quote
Erica Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Nareszcie! :multi: koosiek - jak tylko bedziesz miała zdjęcia wklej tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f85/wszystkie-pieski-ktore-znalazly-domy-w-2009-a-140319/#post12488287 Quote
MyrkurDagur Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ależ tu wiadomości !!! :crazyeye: Cudo znalazło dom !!! :multi: Quote
koosiek Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Samba w nowym domu: Tak się ze mną witała :evil_lol: Na swoim posłaniu, na którym i tak nie śpi (wiadomo, fotel wygodniejszy ;)). Quote
Onaa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Bardzo się cieszę, że Sambunia znalazła swój dom :lol:. Quote
Recommended Posts