Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']Pastuch chyba nie zapina spinki swemu psu :evil_lol:[/QUOTE]

A skąd wiesz :evil_lol: ? Wyobraziłam sobie jak pracują z różowymi kokardkami :evil_lol:

TT też pracują w Tybecie- i zawsze się zastanawiam jak sobie radzą- bo wiem ile roboty mam z moją, żeby jako tako wyglądała :razz:

A poza tym Zirka to chyba za często z owieczkami nie ma do czynienia :lol:

Posted

Zmorka liczy się najbardziej na świecie ! ;p

Zira dzisiaj przeszła samą siebie. Najpierw " pomagała" TZtowi myć auto, a w skutek tego musiałam ją wypłukać z plynu do mycia auta. Potem TZ obcinał tuje a ona mu skrzętnie pomagała usuwać obcięte gałązki. A że mam masę jałowców to wybierałam przez godzinę igiełki z futra. Następnie postanowiła się tulić i siadła na mnie pupą z wymownym spojrzeniem " Miziaj!".

Posted

Tak. Po lataniu za Rudą i spacerku obie damy w domu padły :)

Zira wprowadza w stadzie własne rządy. Na razie Cherry zgadza sie na to i mam nadzieję że tak zostanie. Cherry bardzo ładnie bawi się piłeczką. Co prawda Zira cuduje aby ją jej zabrac, ale śmiechu mamy po pachy z nich obu :)
Na dworze mam dwa dziamacze :mad: Ale za to jak się do domu zawoła Cherry to biegnie szybciutko. I zachowuje czystość w domu.

O 14:30 wychodzimy z domu. Jadę z mamą do lekarza. Psy zostają same. Trzymajcie kciuki.... O całość psów i mojego domu.

Posted

Patrząc na kozactwo Ziry mam pewne wątpliwości. Rozłożyłam klatke. Na czas naszego wyjścia Cherry do niej pójdzie. Zira się na nią stawia a momentami Cherry nie pozostaje jej dłużna. No i Cherry stawia sie do Zmorki. Przy nas nic się nie dzieje bo nie pozwalamy, ale nie wiem co byłoby bez nas dłuższy czas. Wole nie rezykować ;) Poznaję dopiero tego psa. W sumie Zdzire też poznaję w takich sytuacjach ;) Nie daje sobie dziecko w kasze dmuchać. Nie atakuje, ale nie pozwala i wymownie pokazuje że Królowa Jest Tylko Jedna :mad:

Posted

Wesoło jest :) Ale Cherry jest grzeczna. Zdzira pokazuje, że nadałam jej prawidłowe miano. Prawdziwe z niej Zdzirsko :evil_lol:
Pod moim biurkiem śpi smacznie Zmorka. Na łóżku z mamą rozłożona na maxa spi smacznie Cherry. A w przedpokoju na kafelkach śpi sobie samotnie Zira. No bo wieśniary nie sypiają na salonach :cool3: Jej wybór. Sama tam polazła ;)