Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Pysia napisał(a):
Mam w domu dwie walnięte suki. Dostały obie pie2rdolca i szaleją jak popyrtane. I to Cherry zainicjowała zabawe :) Ale mam ubaw po pachy :)

To lepsze niż TV :p

Bedziemy szybko oglądac bedzie jak fimik

hahahahaa:happy1:

• 3 weeks later...
Posted

Filmiki z Cherry są na FB na jej wydarzeniu ;) A ona sama od 9-ciu dni grzeje doopinke w swoim nowym domku. Pogłowie domowe znowu się zgadza ;) Dwie czarne - czyli norma.

Zmorowatość śpi- bo takie życie staruszki prowadzi teraz. A Zdzira bawi się z babcią Anią za moimi plecami :)

Posted

Na razie chcę zrobić badanie kontrolne serduszka Zmorki. Jak nie ma pogorszenia to pomyślę. Nieodpowiedzialnie byłoby teraz przyprowadzać do domu psa , który mógłby być nosicielem jakiejs choroby. Zmorka by kk nie przeżyła. Ani wielu innych normalnych w schronach chorób.... Muszę być baaaaaaaaaardzo ostrożna.

Posted

Szczepionki nie wykluczają całkowicie złapania choróbska. Często psy co się zarażą tylko lżej przechodzą. Nuka mi też przywlokła kk ze schronu.

Posted

AnkaG napisał(a):
Szczepionki nie wykluczają całkowicie złapania choróbska. Często psy co się zarażą tylko lżej przechodzą. Nuka mi też przywlokła kk ze schronu.

wiem wiem. dlatego napisałam trochu złapał :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
kk? znaczy kaszel kenelowy?

Okropieństwo! Idefix mi przywlekł. Tazz mimo, ze szczepiony to i tak trochu złapał... a to przeciez mŁody pies...

W szczepionce takiej normalnej jest tylko jeden szczep bakterii kaszlu kennelowego. Najskuteczniejszą jest szczepionkadonosowa. Zmorka i Szelma były nią szczepione. Wtedy koszt wynosił około 60 zł za szczepionke. Ale to było dawno a trzeba ją co roku powtarzać. Ta szczepionka przeciwdziałas tez wirusowemu zapaleniu wątroby. Jest bardzo dobra. Polecam wszystkim mającym tymczasy ;) Zdzire mam zamiar zaszczepić nią w lato.

Posted

No jak? Zdzira śliczna jest :) Best Baby oczywiscie :)
Smarkula na wystawie jak u siebie. Do każdego psa z zaciekawieniem podchodziła bez stresu i strachu :) Do każdego człowieka zainteresowanego nią oczywiscie też :) Była zaciekawiona całym świate. Bystre oko, postawa nieustannej ciekawości .
Bawiłyśmy sie obie bardzo dobrze :) Z bananem na twarzy dookoła glowy :)

Posted

Niepoważnego wystawcy :) Bo zamiast się stresować, przejmować i co tam tylko można to gadałam na całego a na ringu z bananem na twarzy rozbawiłam najpierw Zdzire że radośnie podskakiwała zamiast ślicznie i poważnie kłusować. I zamiast ją usadzić i poprawić ruch to zaczęłam sie w głos śmiać - na co ona oczywiscie zareagowała jeszcze większą radością :))))))))) Sędzina była super i jak dobiegłyśmy to też sie smiała i poprosiła tylko o rundkę w linii proste tak na spokojnie ;) Potem stojąc znowu śmiech i cudnie zadowolona postawa smarkuli co znowu wywołało uśmiech sędziny :) Potem żarty z sędziną bo ją rozbawiłyśmy obydwie :)

Posted

Mam dziwne wrazenie, ze nasza postawa obustronnej zabawy jak do tej pory podobała się wszystkim sędziom nas oceniającym ;) To tylko dobrze o nich świadczy, bo są w stanie ocenić ruch , a w statyce Zira pięknie stoi naprzeciwko mnie i się lansuje ;)

Posted

A to możliwe:) Niedaleko Poznania jest hodowla, która wypuściła już dwa czarne mioty. Ten młodszy jest o 4 m-ce starszy od Zdziry. Eureka była na wystawie. Jest dużo mniejsza od Ziry i drobniejsza.