Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

[quote name='AnkaG']Pooglądałam fryzurki Puli z ciekawości :) Kurcze a jak to zamoknie na deszczu???[/QUOTE]
To jest mokre :)

[quote name='malawaszka']to jest obrzydliweeee :errrr: :scared:[/QUOTE]
Bo mokre :)

[quote name='Saththa']zmokniete Puli ??[/QUOTE]
Mokre jak licho :)

[quote name='malawaszka']ja osobiście w ogóle nie jestem fanką tych dredów w dotyku, ale już nic nie piszę bo zaraz mnie Pysia napadnie i zmiesza z błotem sznupy :evil_lol: mała kluska jest boska - nie ma dredów :D[/QUOTE]
W dotyku to tylko niuf jest niesamowity. I sznupy i puli są nie do końca sprawcami aksamitnej przyjemności :eviltong: Ale dla radosnego tańca dredów warto! Wszystko warto dla tych wybuchów śmiechu :)

[quote name='AnkaG']Tia sznupy - oblepione żarciem brody :)[/QUOTE]
Buahahahaha Tylko że... Puli też mają pysie owłosione. Co prawda ja podcinam krótko pychol, ale nie wszyscy tak robię ;)

Posted

[quote name='wilczy zew']Ja się zastanawiam nad praktycznością dredów "w naturze",przecież to pasterski pies. Pracuje w różne pogody i pasterze nie suszą go.[/QUOTE]
Mokry pies pięknie pachnie :cool3:, więc po co suszyć ;)

A w ogóle to pies policyjny :D
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=V55YUlaYDtc[/URL]

Posted

[quote name='wilczy zew']Ja się zastanawiam nad praktycznością dredów "w naturze",przecież to pasterski pies. Pracuje w różne pogody i pasterze nie suszą go.[/QUOTE]
Puli czy inne dredowce nie namakają. Ale jest jeden warunek ;) Nie są kąpane.... Kapiąc psa pozbawiamy go naturalnej ochrony przed namakaniem. Natłuszczona mocno sierść nie przyjmuje wody. Ot i cała filozofia. Ja jednak nie wyobrazam sobie zycia z takim brudasem, nawet jak nie namaka :shake:

Puli mają wiele zastosowań ;) U mnie jest to zastosowanie terapeutyczne ;)

Posted

Moja słodka, kochana dzidzia :loveu:
[URL=http://s869.photobucket.com/user/edytafala/media/Zira/2299cz1l37_zps05724a86.jpg.html][IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/Zira/2299cz1l37_zps05724a86.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Jutro wampirek może wyjść na swój pierwszy spacer poza plac. Wstyd sie przyznać, ale nadal nie umie chodzić na smyczy. Jakoś tak ciągle jest malutka dla nas ;) Ale łatwiej pójdzie w obcym terenie, bo plac zna i robi " osła" na smyczy na nim. U znajomych podąża jednak za mną ;)
Musze jechać do kilku urzędów jutro i mam nadzieję, ze wrócę o normalnej porze i z nią pójdę kawalątek ;)

Posted

Zobaczymy czy czasowo sie wyrobimy ;)

Zdzira właśnie pojadła i buszuje ze Zmorką na dworze. Już moge ją wypuszczać z dużą bo reaguje cudnie na wołanie a na placu pilnuje się starowinki :) Wygodne to w coraz zimniejsze noce.

Posted

Słodka Dzidzia :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, wampirzyca a nie dzidzia :diabloti:
[IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/Zira/2299cz1l37_zps05724a86.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Pysia']Zobaczymy czy czasowo sie wyrobimy ;)

Zdzira właśnie pojadła i buszuje ze Zmorką na dworze. Już moge ją wypuszczać z dużą bo reaguje cudnie na wołanie a na placu pilnuje się starowinki :) Wygodne to w coraz zimniejsze noce.[/QUOTE]

Jaka Zdzira, jaka Zdzira? :mad:
Za młoda jeszcze :evil_lol:

Posted

[quote name='danyww']Jaka Zdzira, jaka Zdzira? :mad:
Za młoda jeszcze :evil_lol:[/QUOTE]
[B]Z[/B]dz[B]ira [/B]i tyle :diabloti:

[quote name='Pegaza']Jaka ona już duża..:)
na kogo się tak wnerwiła ta słodka dzidzia? hihi[/QUOTE]
Tu akurat ziewała bo ją wymordowałam szaleństwem ;)
I rośnie dzidzia :)

Spacerku nie było, bo mnie TZ po świecie wlókł. A jutro rano do weta z Perłą mamy bo wymiotuje :( Boje się o nią :(