Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam to pewnie moja wina :oops: Podałam w ogłoszeniach numer, który był na stronie fundacji, ale już poprawiłam w większości ogłoszeń na ten, który tutaj na wątku podała Porta. Jeszcze raz przepraszam :oops:

Posted

Nie dzowniła albo się nie dodzwoniła. Wczoraj całe popołudnie i wieczór spędziłam na konferencji w sprawie psów w mieście (taki program chcą nam wprowadzić "Pies dobrym obywatelem") i telefon miałam wyłączony. W razie czego Porta wciąż czeka, jest jeden domek do sprawdzenia, ale najwcześniej jutro może mi się udać tam pojechać.

Posted

Dziś dzwoniła do mnie Pani, która chce wziąć pieska dla dziecka, bo na kupno jej nie stać. Ma co prawda dwa psy na łańcuchu, ale dziecko chce do domu małego kudłatego. Procedury sprawdzania domu nie za bardzo się Pani podobały ...

Dzisiaj jedziemy sprawdzić domek dla Porty, ten który już czeka jak nie wyjdzie to zaczniemy ją intensywnie ogłaszać we Wrocławiu.

A tu moje dziewczynki zmęczone zabawą w końcu padły :loveu:.

Posted

Ale cudne zdjęcie. Nie wiadomo gdzie się kończy a gdzie zaczyna który psiak.
Domek dla dziecka - hmmm :shake:. A jeśli by ansza Porta wyrosła na ciut wiekszą i dziecku się znudziłą - to pewnie łańcych.

No zobaczymy.
A ja przyznam, że dałam plame i nikt z nas nie zauważył. W ogłoszeniu na allegro dałam oprócz mojego tel. tel do Wrocławia. Ale się pomyliłam, i to nie był tel. Porty tylko Pani, która adoptowała od nas Chibi.
Dzwoniłą jakaś osoba zaniteresowana z Wrocławia, odesłałam pod drugi tel. i zadzwoniła, ale okazał się błedny nr. Już do mnie nie oddzwoniła, może pomyślała, że to żart.
Bardzo mi wstyd.
A p. która wzięła Chibi się nieco zdenerowwałą, że to forma sprawdzania. Wyjasniłam. Szkoda. Teraz poprawiłam.

Mam nadzieję, że to miało tak być...

Posted

Spokojnie, znajdziemy dla dziewczynek najlepsze domki :lol:. Ja dziś rano dobitnie pani wyjaśniłam, co myślę o jej pomyśle i tym jak traktuje psy. Zwłaszcza, że mnie obudziła :mad:.

Posted

Porta i bardzo dobrze!
Kto ma dwa psy na łancuchu i chce nastepnego a nie potrafi zadbac o reszte to nie jest to odpowiednia osoba, szczegolnia dla takiego cudenka jakie masz Ty :evil_lol:

Posted

Zadzwoniła Pani. Chce zaadoptować Portę i wydaje się, że jest to domek idealny. Mieszkanie na 1piętrze, obrzeża miasta, obok łąki. Rodzinka, dwoje dzieci 6 i 12 lat. Pani nie pracuje i tylko odprowadza i chodzi po dzieci do szkoły. Porta byłaby z nią cały czas w domku i w ramach spaceru chodziłyby po dzieci, potem wspólny spacerek. Zgadzają się na wizyty przed i poadopcyjne, wysterylizują sunię. W zasadzie wszystko wygląda super. W tym tygodniu znajomi od nas z Fundacji mogliby sprawdzić domek, a w przyszły weekend będą u nas więc wracając mogliby zawieźć sunię. My często bywamy na Śląsku więc będziemy mogli odwiedzić nasze maleństwo.
Przyznaję, że dobrze czuję ten domek, więc jeśli moje przeczucia się spełnią to chętnie oddam Portę, ona uwielbia dzieci, a tu jest dwójka nie za małych :eviltong:.

Nasz domek w okolicy nadal jest chętny, tylko Pan jest w szpitalu, tak więc jeśli też okaże się dobry to może siostrzyczka Porty mogłaby w nim zamieszkać. W tym tygodniu wszystko sprawdzimy. W razie czego jakoś zorganizujemy transport. :evil_lol:

Posted

Dzisiaj Pasja pojechała do domu. Mieszka obok nas pod Poznaniem.
Domek w którym zakochała się 12 letnia dziewczynka.

Biedna Pula została sama. Więc Porta jeśli Twoja mała pójdzie do domku i będzie jeszcze jeden domek - malizna czeka.

Posted

Kolejny psiak poszedł dzisiaj do domu, co za wieści! :multi: W dodatku wiadomości od Porty równie wspaniałe! Oby się dziewczynkom udało. Jeżeli będzie trzeba wieść malutką w okolice Wrocławia to chyba będę mogła pomóc z transportem, ale to sprawa do uzgodnienie później, póki co nie będziemy zapeszać.

Posted

Wygląda na to, że oba domki okażą się w porządku. Nie było jeszcze wizyt, ale mam bardzo częsty kontakt z chętnymi i sprawiają naprawdę dobre wrażenie, za jednych dodatkowo ręczy znajomy. Czy w razie czego byłaby szansa na jakiś transport dla Puli?

Posted

Porta Nigra napisał(a):
Czy w razie czego byłaby szansa na jakiś transport dla Puli?

Czy transport miałby być do Wrocławia bądź okolic ?

Posted

Porta Nigra napisał(a):
Tak mieszkam pod Wrocławiem w kierunku na Poznań, mogę wyjechać na przeciw w razie czego, pytanie tylko kiedy ewentualnie będziesz jechać.

Ja mieszkam w połowie drogi między Poznaniem, a Wrocławiem. W Poznaniu bywam aktualnie ok. 1-2 razy w tygodniu. W tym tygodniu będę jutro ( ale to odpada ) i w czwartek. Z tym, że w te dni jeżdżę ze znajomą, z którą wracamy do Gostynia ( miasta, w którym mieszkam). Jeżeli miałabym Pulę zabrać w czwartek to muszę to sprawę obgadać z moją mamą, która przewiozłaby Pulę od Gostynia do Ciebie. Jeżeli jednak czwartek nie wypaliłby to chyba weekend mamy cały do dyzpozycji i wówczas nie ma problemu,żebym podjechała do Poznania po Pulę i zawiozła ją pod Wrocław. Jest tylko taka sprawa, że moja mama ma dopiero od roku prawo jazdy i boi się Wrocławia, bo twierdzi, że to niesamowicie skomplikowane miasto do jazdy :evil_lol: Jednak skoro mieszkasz pod Wrocławiem to nie będzie konieczności wjeżdżanie do centrum, więc nie ma problemu ;) Pozostaje czekać na decyzję, co Supergoga na to :)

Posted

Wszystko się jeszcze dzisiaj myślę wyjasni bo dzwoniła tez dziewczyna z Poznania, która pracuje w Szamotułach bardzo zainteresowana Pulą. Nauczona doświadczeniem wolę nie czekać jesliby trafił się super domek na miejscu.
Dam znać co i jak, jak tylko skontaktuje się z hotelikiem, pozna sunię i podejmie decyzję.

Posted

Super! To trzymam kciuki i czekam na wieści. Jakby jednak była konieczność, żeby zawieźć Pulę to rozmawiałam z mamą i może jechać zarówno w czwartek jak i w piątek lub niedzielę.

Posted

No to czekamy na info czy Pula jest nadal do wzięcia, mam na dzieję, że do środy bzie wiadomo bo w razie czego w środę mogłabym sprawdzić domek i w czwartek wyjechać gdzie trzeba po Pulę, mogę spory kawałek wyjechać ja albo mój TZ. Dzięki za propozycję pomocy w transporcie. Dzisiaj znowu zgłosili się kolejni chętni z Wrocka po nasze maluchy. Nie macie gdzieś jakiś podobnych? Może przy okazji jeszcze inne bidy by domki znalazły.

Posted

Jeszcze nie wiem, miałam probl;em z moją chora sunią, i teraz już do Kariny nie będę dzwoniła. Jutro dam znać. Jesli nie kontaktowali się - to załatwiamy domek.

A to Chibi Tonka

jest bardzo grzeczna,jak na razie bardzo cichutka, nie szczeka, nie
piszczy,ale myśle że przyjdzie na to czas.Legowisko okazało się zbędne
gdyż nasza mała dama woli pościele :) Nie załatwia się w domu,czesto
wychodzimy na spacery.dzis bylismy u moich rodzicow na starołęce,szalała
po ogrodzie razem z psem Domelem i byla bardzo szczęsliwa:)my z reszta
tez. teraz zmęczona poszla spać.

Posted

[quote name='Porta Nigra'] Dzisiaj znowu zgłosili się kolejni chętni z Wrocka po nasze maluchy. Nie macie gdzieś jakiś podobnych? Może przy okazji jeszcze inne bidy by domki znalazły.

A czy domki chcą koniecznie sunie ? Właśnie zauważyłam na stronie schroniska w Gaju pod Śremem pojawiły się także małe, włochate, czarne kuleczki. Do "naszych" dziewczynek są średnio podobne, ale umaszczenie mają niemalże identyczne, z tym, że to panowie :roll:

Psikus i Pucek

Posted

Dzisiaj Pani i Pan przyjadą do hoteliku poznać sunie i podejmą decyzję.
Dam znać jak tylko Karina mnie powiadomi.

Za to mała Sati z Buku ma domek we Wrocławiu, ale nie ma jak do niego dojechać.

Gdyby było coś transportowego na tej trasie proszę, pamiętajcie o maleńkiej suni - ostatnia z rodzeństwa została i może opuścić budę.