Terry Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Wlasciwie to juz mi troche glupio , bo ciagle mam jakies problemy , jak nie potrafie wkleic wlasnych zdjec to teraz nie wiedze zdjec pleq. Czy to tylko u mnie sie nie pokazuja?
KIRI Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Terry ja widzę wszystkie fotki pleg and Myszki :D Ktoś tu miał niezłe prańsko w domu po takich szaleństwach w błocie. Chociaż ostatnia fotka świadczy, że wie do czego służy miska. :D
pleg Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Prańska w domu nie było.. Po drodze wstąpiłam do pani wet, pochwalić się szcześliwym ubłoconym piesem - miska została u niej wykorzystana.. Wizyta się przeciągnęła i zanim ostatecznie dotarliśmy do domu pies był nieco w misce przepłukany i podeschnięty na słoneczku. Większego kąpania nie robilam, bo wieczorkiem byliśmy umówieni na plażową siatkówkę nad Zalewem wiec pies nad wodą wykąpał się sam: Terry, szkoda, ze niemożesz tych zdjęć zobaczyć... ciekawe czemu swoją drogą? Pozdrawiam. Mysza Plegowa
Terry Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Pleq tez chcialabym to wiedziec dlaczego.Nie pokazuje mi sie wiele zdjec , i Twoich tez niestety nie widze , mam tylko przerwy w tekscie. :(
aga_ostaszewska Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 Zbyt wielu zdjeci nie mam. Wrzucam jeszcze jedno, ktora zrobila Wind (chwala Ci za to) z oblewania nowego terenu w Cavano. Czika ukaradla komus zabweczke-myszke i dzriarsko z nia biega...
bogula Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 aga_ :D -------mam nadzieję ,że tą myszką nie jest nasza wspaniała fotografka / fotografini Myszka Plegowa........Klakier pewnie znowu w plenerze.
tamer Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 Witajcie!!! :) Korzystając z chwili przy kompie zaprezentuję Wam fragment welshowych mazurowych wakacji... Tak z Draką bawi się moja (33-letnia) siostrzyczka... ;) Jeziorko... Pies myśliwski niepraktykujący ;) pakuje się na ambonę... Zobaczcie jaka szlachetna głowa, hihihi :D Zza tych cholernych traw znowu nic nie widać... Wejść było łatwo, gorzej z powrotem... :D Jutro wracamy na Mazury. Tym razem bierzemy ze sobą kompa, więc co jakiś czas możecie spodziewać się nowej porcji fotek :)
Flaire Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 Po 10 dniach było bez poprawy przy czym temperatura utrzymywała się w granicach 38,5 - 39,3 stopnia Ale przecież te granice to granice NORMALNEJ temperatury ciała u psa... Więc żadnej gorączki tu nie było! Czy czegoś nie zrozumiałam?
pleg Posted July 10, 2004 Posted July 10, 2004 Flaire, ustaliłyśmu z naszą wetką, że u Klakiera norma kończy się powyżej 38,7 stopnia - wtedy pojawiać się zaczyna brak chęci do zabawy, zwiększona sennosć itp. Nie wiem jak to wygląda statystycznie u psów wilkości foksa - moja wetka twierdzi że powyżej 38,5 trzeba się zastanawiać co jest grane.... nie czuję się w tej kwestii ekspertem aga_ostaszewska Czika jest po prostu PIĘKNA...ach... jaka szkoda,że masz mało zdjęć.. bogula nie martw si,ę nie dam się pożrec - na dowód kolejne zdjęcie ze spaceru z Klakierem i otrzepywanie się po kąpieli Pozdrawiam. Mam nadzieję, że Terry znajdzie sposób na oglądanie zdjęć myszkowych.... Myszka Plegowa
Flaire Posted July 11, 2004 Posted July 11, 2004 Flaire, ustaliłyśmu z naszą wetką, że u Klakiera norma kończy się powyżej 38,7 stopnia - wtedy pojawiać się zaczyna brak chęci do zabawy, zwiększona sennosć itp. Nie wiem jak to wygląda statystycznie u psów wilkości foksa - moja wetka twierdzi że powyżej 38,5 trzeba się zastanawiać co jest grane.... nie czuję się w tej kwestii ekspertempleg, większość źródeł jako normalne u psa podaje temperatury w granicach 38,3 i 39,2 choć niektóre źródła podają trochę niższą dolną granicę (moja suka często ma niższą - normalne wahania w przeciągu doby mogą być 2 stopnie). Rozmiar zwierzęcia nigdy nie jest podawany jako czynnik w określeniu normalnej temperatury. Uznawanie temperatury powyżej 38,5 jako podwyższonej wydaje mi się więc bardzo dziwne.A w jaki sposób mierzysz tę temperaturę? I w jaki sposób ustaliliście, co u niego jest normalne? Czy było to w czasie jak był chory?
pleg Posted July 11, 2004 Posted July 11, 2004 Flaire, temperatura mierzona jest elektronicznym termometrem w odbycie. Faktycznie, mierzyliśmy przy podejrzeniu choroby - zaczerwienione gardło, pokasływania- wtedy właśnie wahała mu się temp. w okolicach 38,5 - 39,5 stopnia. Gdy nie waykazuje żadnych objawów ew. choroby temp. waha się między 37,9 a 38,4. Nie wiem co jest tak naprawdę normą. Mierzmy zawsze po południu, około 16.00, może to ma jakies znaczenie? Pozdrawiamy. Myszka i Pleg
INA Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 aga pomarańczowe cudeńko :wink: pleg jak dobrze mieć cyfrówkę :roll: można w kadej chwili zrobić zdjątko i wysłać do pokazania w Galerii.... Wpasniałe zdjęcia , macie fajne tereny. Wiki z niby jest lepiej ale nie tak do końca.. nie podobała mi się że ślinka leći jej z pyszczka i ciągle oblizuje się...( pomyślałam no tak ten wirus o którym pisała myszka) i w sobotę na kontroli u weta powiedziałam o moich obserwacjach no i zobaczyłam że ma też brzydki ząb... Okazało sie że z gardłem wszystko ok a ząb może być przyczyną jej dolegliwości :o za chwile dzwonię do kliniki umówić się z chirurgiem Flaire pewnie jesteś zajęta przygotowywaniem wyprawek :wink: Pewnie nie będziesz miała czasu obrobić mi trochę zdjątek Wiki i Xendusia . Ostanio obrabiała i umieszała na swojej stronce coztego ale jej ostanio nie widać...... Pozdr...
Flaire Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 INA, dzisiaj nie, ale jutro będę miała czas - przyślij zdjęcia!
bogula Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 jborowy :D --------kombinowałam, co jest nie-tak na tym zdjęciu...i chyba chodzi o okulary na Twoim nosie 8) ( to, że Evi wyrasta Ci z bandziorka wcale mnie nie dziwi).....Pozdro!
aga_ostaszewska Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 jborowy: Mnie tez te okulary zaabsorbowaly... To chyba Twoje pierwsze zdjecie "okularnikowe" w naszej galerii, ale tytul "autopsoportret" trafiony :lol:
pleg Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Witam wszystkich. Klakierkowych szaleństw ciąg dalszy Cyfrówka to faktycznie duże ułatwienie - zwłaszcza przy próbach umieszczania "dzieł" w internecie... Pozdrawiamy..
pleg Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 W sobotę wieczorem świetowaliśmy Plegowe urodziny.. Wszyscy bawiliśmy się dobrze, a Klakier jak zwykle najlepiej.. Zaangażował do zabawy swoje ulubione ciocie... Bawili się, aż miło było popatrzec... Pozdrawiamy wszystkich.
aga_ostaszewska Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Na takie Klakierowe zabawy az milo popatrzec! Cholera, jakdobrze miec cyfrowke! jborowy: Co z aparatem? Sprawny, niesparwny?
pleg Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Aga, to prawda - cyfrówka sporo ułatwia - ja jestem maniaczka fotograficzna a już zwłaszcza jeśli chodzi o pieski :-)) Jak zwykle z dedykacją dla ciebie zdjęcie znad jeziorka przy okazji: mam fotki z niedzielnych zawodów na wystawie, niestety ekipy Cavano na nich nie ma.. ale są inne pieski - wrzucić je? Nie wiem, jeśli wrzucać to tu czy raczej na Cavano? albo wogóle gdzie indziej? Poradź. Pozdrawiam.
Flaire Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 pleg, ja bym radziła wrzucić do ogólnej galerii, tutaj. Załóż nowy topik, Zaowdy agility w Warszawie, czy jakoś tak, i wio! :wink:
pleg Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Dzięki Flaire to wieczorem się tym zajmę. Tymczasem pozdrawiam serdecznie.
jborowy Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 aga - aparat odesłałem wczoraj do serwisu. Na razie w mojej obecności proszę o cyfrówkach nie wspominać.
pleg Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Ech, w końcu poszliśmy do fryzjera. Klakier optycznie zgubił ładnych parę kilo, dosłownie mam pół psa ;-) Robione "na gorąco" fotki: Pozdrawiamy jborowy mam nadzieję, że twoja cyfrówka szybko wróci do użytku..
pleg Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Zgodnie z sugestią Flaire stworzyłam nowy topik w Galerii. Umieściłam na nim zdjęcia latających nad przeszkodą w czasie niedzielnych zawodów Agility psiaków. Podaję linka: http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15063&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Pozdrawiam. Mysza Plegowa.
Recommended Posts