Jump to content
Dogomania

Galeria psów z Grupy 3 (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Wlasciwie to juz mi troche glupio , bo ciagle mam jakies problemy , jak nie potrafie wkleic wlasnych zdjec to teraz nie wiedze zdjec pleq.

Czy to tylko u mnie sie nie pokazuja?

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Terry ja widzę wszystkie fotki pleg and Myszki :D Ktoś tu miał niezłe prańsko w domu po takich szaleństwach w błocie. Chociaż ostatnia fotka świadczy, że wie do czego służy miska. :D

Posted

Prańska w domu nie było.. Po drodze wstąpiłam do pani wet, pochwalić się szcześliwym ubłoconym piesem - miska została u niej wykorzystana.. Wizyta się przeciągnęła i zanim ostatecznie dotarliśmy do domu pies był nieco w misce przepłukany i podeschnięty na słoneczku.

Większego kąpania nie robilam, bo wieczorkiem byliśmy umówieni na plażową siatkówkę nad Zalewem wiec pies nad wodą wykąpał się sam:

74212.jpg

74213.jpg

Terry, szkoda, ze niemożesz tych zdjęć zobaczyć... ciekawe czemu swoją drogą?

Pozdrawiam. Mysza Plegowa

Posted

Pleq tez chcialabym to wiedziec dlaczego.Nie pokazuje mi sie wiele zdjec , i Twoich tez niestety nie widze , mam tylko przerwy w tekscie. :(

Posted

aga_ :D

-------mam nadzieję ,że tą myszką nie jest nasza wspaniała fotografka / fotografini Myszka Plegowa........Klakier pewnie znowu w plenerze.

Posted

Witajcie!!! :) Korzystając z chwili przy kompie zaprezentuję Wam fragment welshowych mazurowych wakacji...

Tak z Draką bawi się moja (33-letnia) siostrzyczka... ;)

IMG_0210.JPG

Jeziorko...

IMG_0327.JPG

IMG_0350.JPG

Pies myśliwski niepraktykujący ;) pakuje się na ambonę...

IMG_0409.JPG

Zobaczcie jaka szlachetna głowa, hihihi :D

IMG_0433.JPG

Zza tych cholernych traw znowu nic nie widać...

IMG_0514.JPG

Wejść było łatwo, gorzej z powrotem... :D

IMG_0533.JPG

Jutro wracamy na Mazury. Tym razem bierzemy ze sobą kompa, więc co jakiś czas możecie spodziewać się nowej porcji fotek :)

Posted
Po 10 dniach było bez poprawy przy czym temperatura utrzymywała się w granicach 38,5 - 39,3 stopnia
Ale przecież te granice to granice NORMALNEJ temperatury ciała u psa... Więc żadnej gorączki tu nie było! Czy czegoś nie zrozumiałam?
Posted

Flaire, ustaliłyśmu z naszą wetką, że u Klakiera norma kończy się powyżej 38,7 stopnia - wtedy pojawiać się zaczyna brak chęci do zabawy, zwiększona sennosć itp. Nie wiem jak to wygląda statystycznie u psów wilkości foksa - moja wetka twierdzi że powyżej 38,5 trzeba się zastanawiać co jest grane.... nie czuję się w tej kwestii ekspertem

aga_ostaszewska Czika jest po prostu PIĘKNA...ach...

jaka szkoda,że masz mało zdjęć..

bogula nie martw si,ę nie dam się pożrec - na dowód kolejne zdjęcie ze spaceru z Klakierem

74214.jpg

i otrzepywanie się po kąpieli

74216.jpg

Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że Terry znajdzie sposób na oglądanie zdjęć myszkowych....

Myszka Plegowa

Posted
Flaire, ustaliłyśmu z naszą wetką, że u Klakiera norma kończy się powyżej 38,7 stopnia - wtedy pojawiać się zaczyna brak chęci do zabawy, zwiększona sennosć itp. Nie wiem jak to wygląda statystycznie u psów wilkości foksa - moja wetka twierdzi że powyżej 38,5 trzeba się zastanawiać co jest grane.... nie czuję się w tej kwestii ekspertem
pleg, większość źródeł jako normalne u psa podaje temperatury w granicach 38,3 i 39,2 choć niektóre źródła podają trochę niższą dolną granicę (moja suka często ma niższą - normalne wahania w przeciągu doby mogą być 2 stopnie). Rozmiar zwierzęcia nigdy nie jest podawany jako czynnik w określeniu normalnej temperatury. Uznawanie temperatury powyżej 38,5 jako podwyższonej wydaje mi się więc bardzo dziwne.

A w jaki sposób mierzysz tę temperaturę? I w jaki sposób ustaliliście, co u niego jest normalne? Czy było to w czasie jak był chory?

Posted

Flaire, temperatura mierzona jest elektronicznym termometrem w odbycie. Faktycznie, mierzyliśmy przy podejrzeniu choroby - zaczerwienione gardło, pokasływania- wtedy właśnie wahała mu się temp. w okolicach 38,5 - 39,5 stopnia. Gdy nie waykazuje żadnych objawów ew. choroby temp. waha się między 37,9 a 38,4. Nie wiem co jest tak naprawdę normą. Mierzmy zawsze po południu, około 16.00, może to ma jakies znaczenie?

Pozdrawiamy.

Myszka i Pleg

Posted

aga pomarańczowe cudeńko :wink:

pleg jak dobrze mieć cyfrówkę :roll: można w kadej chwili zrobić zdjątko i wysłać do pokazania w Galerii....

Wpasniałe zdjęcia , macie fajne tereny.

Wiki z niby jest lepiej ale nie tak do końca.. nie podobała mi się że ślinka

leći jej z pyszczka i ciągle oblizuje się...( pomyślałam no tak ten wirus o którym pisała myszka) i w sobotę na kontroli u weta powiedziałam o moich obserwacjach no i zobaczyłam że ma też brzydki ząb...

Okazało sie że z gardłem wszystko ok a ząb może być przyczyną jej

dolegliwości :o za chwile dzwonię do kliniki umówić się z chirurgiem

Flaire pewnie jesteś zajęta przygotowywaniem wyprawek :wink:

Pewnie nie będziesz miała czasu obrobić mi trochę zdjątek

Wiki i Xendusia .

Ostanio obrabiała i umieszała na swojej stronce coztego ale jej ostanio nie widać......

Pozdr...

Posted

jborowy :D

--------kombinowałam, co jest nie-tak na tym zdjęciu...i chyba chodzi o okulary na Twoim nosie 8) ( to, że Evi wyrasta Ci z bandziorka wcale mnie nie dziwi).....Pozdro!

Posted

Witam wszystkich. Klakierkowych szaleństw ciąg dalszy

74217.jpg

74215.jpg

Cyfrówka to faktycznie duże ułatwienie - zwłaszcza przy próbach umieszczania "dzieł" w internecie...

Pozdrawiamy..

Posted

W sobotę wieczorem świetowaliśmy Plegowe urodziny.. Wszyscy bawiliśmy się dobrze, a Klakier jak zwykle najlepiej..

Zaangażował do zabawy swoje ulubione ciocie...

_294805_n.jpg

_294806_n.jpg

_294804_n.jpg

74436.jpg

Bawili się, aż miło było popatrzec...

Pozdrawiamy wszystkich.

Posted

Aga, to prawda - cyfrówka sporo ułatwia - ja jestem maniaczka fotograficzna a już zwłaszcza jeśli chodzi o pieski :-))

Jak zwykle z dedykacją dla ciebie zdjęcie znad jeziorka

74476.jpg

przy okazji: mam fotki z niedzielnych zawodów na wystawie, niestety ekipy Cavano na nich nie ma.. ale są inne pieski - wrzucić je? Nie wiem, jeśli wrzucać to tu czy raczej na Cavano? albo wogóle gdzie indziej? Poradź.

Pozdrawiam.

Posted

Ech, w końcu poszliśmy do fryzjera. Klakier optycznie zgubił ładnych parę kilo, dosłownie mam pół psa ;-)

Robione "na gorąco" fotki:

_294701_n.jpg

_294705_n.jpg

_294704_n.jpg

_294703_n.jpg

Pozdrawiamy

jborowy mam nadzieję, że twoja cyfrówka szybko wróci do użytku..

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...