Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca napisał(a):
cudny,cudny,cudny:loveu:
on jest zapisany do Murki do hoteliku, prawda?
gdzie jest najmniejsza kolejka obecnie?

Tak, Rufus jest zapisany do Murki. Ale tam kolejka potwornie długa :shake:
Jestem także w kontakcie z zuziaM - na razie wszystko ma zajęte, ale Rufus byłby następnym, jeśli jeden z jej większych psiaków znajdzie dom.

Napisałam jeszcze do kilku osób w sprawie DT/hotelu i czekam... Ale jeśli macie jakikolwiek pomysł, to proszę pomóżcie...

Posted

Sa ciotki sa tylko z tymi pomysłami troche cienko ;)

ale pies na tych nowych zjeciach widać ze nie ten sam - ogon macha , pychol usmiechniety :lol:
powodzenia Rufusku !

Posted

ewatr napisał(a):
Sa ciotki sa tylko z tymi pomysłami troche cienko ;)

:loveu:
...a co do pomysłów - cokolwiek Ciotkom do głowy wpadnie, proszę się tym dzielić ;)

ewatr napisał(a):
ale pies na tych nowych zjeciach widać ze nie ten sam - ogon macha , pychol usmiechniety :lol:
powodzenia Rufusku !

Tak, Rufus jest zupełnie innym, wesołym i pełnym życia psiakiem :loveu:

Posted

Deklaracje na Rufusa:

MyrkurDagur - 30 zł miesięcznie
monika 083 - 30 zł (miesięcznie?)
Ffrubka - 20 zł miesięcznie (od lipca, a w czerwcu 10 zł)
Leyla - 50 zł miesięcznie

:loveu: Dziękuję Wam :Rose::Rose::Rose:

Rufus jest zapisany do Murki, ale obawiam się, że bardzo długo poczeka...

Jest szansa na pobyt u zuziaM, ale dopiero gdy jeden z jej większych psiaków znajdzie dom.

Posted

dostalam maila i bardzo dziekuje-oczywiscie o Rufusie pamietam i choc nie pisze wiele to zagladam do niego. ciesze sie ze przed Rufusem otwiera sie mozliwosc nowego zycia i ze bedzie mial szanse. oczywiscie postaram sie rufusa jakos wspomoc choc pewnie raczej symbolicznie, obiecuje po 22.06 sie odezwac w jego sprawie, niestety narazie tylko tyle :oops:
trzymam za niego kciuki!!

Posted

gibon301 napisał(a):
dostalam maila i bardzo dziekuje-oczywiscie o Rufusie pamietam i choc nie pisze wiele to zagladam do niego. ciesze sie ze przed Rufusem otwiera sie mozliwosc nowego zycia i ze bedzie mial szanse. oczywiscie postaram sie rufusa jakos wspomoc choc pewnie raczej symbolicznie, obiecuje po 22.06 sie odezwac w jego sprawie, niestety narazie tylko tyle :oops:
trzymam za niego kciuki!!

Dziękuję Ci :loveu: Cieszę się, że Rufus ma tyle wspaniałych cioteczek :loveu:

Posted

Czyli Rufusik ma miejsce u Murki ale na już, czy jest dopiero w kolejce, bo i u Murki i w innych dogomaniackich hotelikach kolejki.

Posted

w kolejce jest dopiero ..do wszystkich hotelikow kolejki,
ale damy jakos rade Rufusiu;) glowa do gory:loveu:
moze jeszcze do tego czasu,az miejsce sie zwolni, ktos zadeklaruje swoje wplaty bo narazie stalych deklaracji jest 130pln/miesiac ,to bardzo malo ,nie wiem jak nazbieramy kazdego miesiaca cala sume???

prosimy o stale deklaracje -kazde 5 zl sie liczy

czy watek byl juz rozsylany po uzytkownikach ,moze trzeba tego sprobowac?

Posted

Kasiu, Ty znasz Rufusa najlepiej.. powiedz mi coś więcej o nim, o jego charakterze..

Sytuacja jest taka: jest sesja, mam dużo do roboty, padam z nóg i nie wiem czego jeszcze.. Wezmę na dt psa, który nie będzie wymagał w tej chwili kompleksowej opieki weterynaryjnej (czytaj - jeżdżenie dzień w dzień na kliniki), bo po prostu nie mam na to czasu; i mój TZ zostawił mnie na pastwę losu przez najbliższe 6 dni. Chciałabym, by był to pies spokojny, nieszczekliwy, z którym złapię szybciutko kontakt i się dogadamy..:roll:
Dlatego Kasiu pytam od razu, chciałabym wiedzieć jak sobie daje radę i jakie zdradza zachowania..

Posted

Witaj Rufusku :loveu:, co za wspaniała informacja i tylko żałuję, ze przyszła tak późno, bo miałbyś już na teraz zaklepane miejsce u Murki, a tak oddałam je biednym psiakom z jędrzejowskiego azylu
http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedrzejow-swietokrzyskie-27-psow-czeka-eksmisja-schron-w-dyminach-106655/
a Ty wylądowałeś na końcu kolejki :-(. A tak bardzo chciałam zapewnić Ci odrobinę szczęścia w tym cudownym miejscu.
Widzę jednak, że pojawiła się szansa na DT... obyś spełniał wymogi :loveu:

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Kasiu, Ty znasz Rufusa najlepiej.. powiedz mi coś więcej o nim, o jego charakterze..

Sytuacja jest taka: jest sesja, mam dużo do roboty, padam z nóg i nie wiem czego jeszcze.. Wezmę na dt psa, który nie będzie wymagał w tej chwili kompleksowej opieki weterynaryjnej (czytaj - jeżdżenie dzień w dzień na kliniki), bo po prostu nie mam na to czasu; i mój TZ zostawił mnie na pastwę losu przez najbliższe 6 dni. Chciałabym, by był to pies spokojny, nieszczekliwy, z którym złapię szybciutko kontakt i się dogadamy..:roll:
Dlatego Kasiu pytam od razu, chciałabym wiedzieć jak sobie daje radę i jakie zdradza zachowania..

Naprawdę cieszę się, że pamiętasz o Rufusie. Zaraz wyślę Ci PW.

A potem poruszę parę spraw na wątku.

Dziękuję, że zjawiacie się Cioteczki.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czyli Rufusik ma miejsce u Murki ale na już, czy jest dopiero w kolejce, bo i u Murki i w innych dogomaniackich hotelikach kolejki.

Do Murki daleka "droga"... Rufus jest na samym końcu :shake: Lepiej wygląda sytuacja u zuziaM, ale w przypadku jej hoteliku Rufus musi czekać, aż dom znajdzie konkretny - największy z psiaków zuziaM - a z tym może być problem...

Wysłałam także ogromną ilość PW do ludzi z Mapy Pomocy Dogo w sprawie DT/hoteliku, ale na razie cisza... :shake:

Posted

aneta355 napisał(a):
Ja na razie 20 zł miesięcznie na Rufuska :roll:

Bardzo dziękuję w imieniu Rufusa :Rose: :loveu:

Czyli teraz mamy 150 zł - nie są to jednak wszystkie, wcześniej złożone deklaracje - wciąż czekam na odpowiedź niektórych cioteczek. Jeśli potwierdzą swoje deklaracje, pieniążków będzie więcej.

Jest jeszcze nowa cioteczka Rufusa - Freya z UK, która także chciała na niego pieniążki przeznaczyć. Mam nadzieję, że dziś się pojawi, bo wczoraj jej nie było, a do Rufusa codziennie zaglądała...

Posted

melduję swoją obecność, jeśli Rufus trafi do Naa osobiście się zobowiązuję brać tę piękność na spacery i dbać jak o własne zwierzątko , chłopak tak bardzo przypomina mi mojego (ciotecznego) najwspanialszego Kalifa :loveu:
nie mogę teraz zaoferować pieniążków ale oddam swoje serce i dwie nogi spacerowe ;)

Posted

[quote name='MyrkurDagur']
Jest jeszcze nowa cioteczka Rufusa - Freya z UK, która także chciała na niego pieniążki przeznaczyć. Mam nadzieję, że dziś się pojawi, bo wczoraj jej nie było, a do Rufusa codziennie zaglądała...

Owszem jestem:razz:.

Myrkurku napisalam do Ciebie mail'a, a w nim wiele informacji tych lepszych i tych mniej lepszych.

Zaplace za hotelik, za pierwszy miesiac z gory (okolo 400 zl).
Z deklaracjami miesiecznymi musze sie wstrzymac, mam pare wydatkow i moge zadeklarowac okreslona kwote dopiero jak ustabilizuje mi sie budzet domowy, a po prostu nie chce byc goloslowna.

Myrkurku, Ciebie i wszystkie Cioteczki z watku Rufusa serdecznie pozdrawiam.

Zobaczcie usmiech tego psiaka, doslownie powala mnie na podloge :lol:.