Ania+Milva i Ulver Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Cudowne zdjęcia, łza sie w oku kręci....Trzej muszkieterowie najlepsi:) Zazdroszcze gór...ehhh Lady ma raj i oby zyła sobie w nim jak najdłużej! Dorotko masz wielkie serce!!! Quote
GochaT Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Hej dziewczynki co u was słychać jakieś nowe wieści .............zdjęcia itp. Quote
Dorota&Frodo&Lady Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='GochaT']Hej dziewczynki co u was słychać jakieś nowe wieści .............zdjęcia itp. Dużo się działo. na początku stycznia bylyśmy u weterynarza i niestety nie było "mojej: Pani dr, za to był inny lekarz. Wet rzucił na nia okiem i zawyrokowal,że Lady ma raka skóry. Nie musze tlumaczyć, co się czuje po takim wyroku. Jednak zaprowadzilam Lady do innego weta, zeby zrobić badanie zeskrobin skóry. Na szczęscie (i ku mojej ogromnej uldze) okazało się,ze Lady ma drożdżaki na pleckach- to jest dobra wiadomość, bo grzybice mozna leczyć, gorzej gdyby to byl nowotwór. Mamy jescze zrobić badania krwi na poziom hormonów tarczycy, podejrzewa się,że lady ma niedoczynnosc tarczycy. To by sie zgadzało, bo mimo długich spacerów Lady nie schudła ani kilograma. Nie pisałam na forum, gdy trwały badania skory Lady, to był jeden wielki stres i wolałam poczekać na drugą diagnozę. Zachowanie Lady zmienilo sie całkowicie - teraz to ona zachęca Froda do zabawy, zaczepia go, podbiega i skacze koło niego. Lady,gdy zobaczy coś ciekawego, potrafi biec takim sprintem,ze ja tylko oczy otwieram ze zdziwienia:lol: ona potrafi prześcignąc Froda. Lady i Frodo stali się nieodlączna para przyjaciół- jedno nie może życ bez drugiego, na spacery tylko we dwojkę, teraz doszlo do tego,że nawet chca razem chodzić do weterynarza. Chyba nie musze pisac,ze Lady to najpiekniejszy dar o jakim można by pomarzyć? Nim wstawię zdjęcia, musze uprzedzić,że mamy kolejnego psiaka w domu. Wzięłam ze schroniska goldena Bono. Trafil do schronu za pogryzienie ludzi, jest agresywny, mieli go w schronie uspić. Jest u mnie od 13-tego stycznia, na poczatku było cięzko- musiał nosic kaganiec, bo atakował, rzucał się i był bardzo niebezpieczny. Teraz jest już zupelnie innym psem. Na dodatek przechodzi program rehabilitacji agresji u behawiorysty Jacka Galuszki. Zdjecia wiec zwykle przedstawiają cala trójke: koledzy!nie pchać się :D Bono :!: ależ ty śmierdzisz. Uciekam Więcej zdjęc nie mam, przy trzech psach jest urwanie głowy. Mam jeszcze film z ( nie ma tam ani Froda ani lady,ale może ktos jest zainteresowany) z cwiczeń z Bono pod okiem Jacka: http://www.youtube.com/watch?v=mPUpOLPjdSk Quote
stonka1125 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dorota&Frodo&Lady napisał(a):Dużo się działo. na początku stycznia bylyśmy u weterynarza i niestety nie było "mojej: Pani dr, za to był inny lekarz. Wet rzucił na nia okiem i zawyrokowal,że Lady ma raka skóry. Nie musze tlumaczyć, co się czuje po takim wyroku. Jednak zaprowadzilam Lady do innego weta, zeby zrobić badanie zeskrobin skóry. Na szczęscie (i ku mojej ogromnej uldze) okazało się,ze Lady ma drożdżaki na pleckach- to jest dobra wiadomość, bo grzybice mozna leczyć, gorzej gdyby to byl nowotwór. Mamy jescze zrobić badania krwi na poziom hormonów tarczycy, podejrzewa się,że lady ma niedoczynnosc tarczycy. To by sie zgadzało, bo mimo długich spacerów Lady nie schudła ani kilograma. Nie pisałam na forum, gdy trwały badania skory Lady, to był jeden wielki stres i wolałam poczekać na drugą diagnozę. Zachowanie Lady zmienilo sie całkowicie - teraz to ona zachęca Froda do zabawy, zaczepia go, podbiega i skacze koło niego. Lady,gdy zobaczy coś ciekawego, potrafi biec takim sprintem,ze ja tylko oczy otwieram ze zdziwienia:lol: ona potrafi prześcignąc Froda. Lady i Frodo stali się nieodlączna para przyjaciół- jedno nie może życ bez drugiego, na spacery tylko we dwojkę, teraz doszlo do tego,że nawet chca razem chodzić do weterynarza. Chyba nie musze pisac,ze Lady to najpiekniejszy dar o jakim można by pomarzyć? Nim wstawię zdjęcia, musze uprzedzić,że mamy kolejnego psiaka w domu. Wzięłam ze schroniska goldena Bono. Trafil do schronu za pogryzienie ludzi, jest agresywny, mieli go w schronie uspić. Jest u mnie od 13-tego stycznia, na poczatku było cięzko- musiał nosic kaganiec, bo atakował, rzucał się i był bardzo niebezpieczny. Teraz jest już zupelnie innym psem. Na dodatek przechodzi program rehabilitacji agresji u behawiorysty Jacka Gałuszki Dorotko jesteś WIELKA! Quote
Szarotka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 To swietnie, ze Lady sie tak zaprzyjaznila z Frodo :):) Quote
iwlajn Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Dorka, przewspaniała kobietka z Ciebie!!! Masz naprawdę ogromne serce!! Lady nie mogła trafić lepiej. Ale, ale, gdzie jest spanielek?:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 :) Lady potrzebowaął swojego czasu aby sie otworzyc na dobre i stało sie:) Kochana sunia!! Wielkie ukłony dla Was za podjęcie trudu pracy z agresorem:) Psiak bedzie do adopcji czy zostaje u Was? Quote
GochaT Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 O matko ja tu sobie siedzę , piję kawkę , dłubię w nosie a tu takie wydarzenia....ale dobrze sie układa więc byle do wiosny Quote
Dorota&Frodo&Lady Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Kilka zdjęć psiaków. Bono pokazuje,gdzie ma nas wszytskich :-) Bobek zakochal się w kolezankach husky Bono próbuje dogonic Lady :) Lady i Frodo ucięli sobie pogawędkę z kolezankami Bono jednak jest typowym goldenem i lubi wodę Frodo ma dziwną mine,oglądając wyczyny kolegi: Lady bawi w zaganianie- tu pilnuje by Lucky trzymał sie stada, jesli nie to podgryza jego tylne lapy :-) Psy razem No i na koniec Quote
iwlajn Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dorotko, uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. Są strasznie pozytywne. Widać na nich jak sobie fajnie razem żyjecie. Lady nie mogła trafić lepiej. Szczęściara:) Wrzucaj tu fotki jak najczęściej, czekam na nie z niecierpliwością!! Quote
stonka1125 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 iwlajn napisał(a):Dorotko, uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. Są strasznie pozytywne. Widać na nich jak sobie fajnie razem żyjecie. Lady nie mogła trafić lepiej. Szczęściara:) Wrzucaj tu fotki jak najczęściej, czekam na nie z niecierpliwością!! Potwierdzam !!! Quote
Dorota&Frodo&Lady Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 kilka nowych zdjęć, wybaczcie ale są glownie Bona :wink: Bono hasający po polu Trójka sierściuchów, biegająca po ogródku :lol: Psiury czekają przy bramie na spacer lady i Frodo obmyślają co narozrabiają na spacerze Jak widać dobrze im idzie rozrabianie :roll: Lady w duzej odległości ode mnie a Frodo jest tak daleko,ze go w kadrze nie ma Bono jako pies tropiący: nawoz na pola wywieźli :roll: psy mają radochę :-D Bono zwachał coś ciekawego: Pierwsze kroki Bobka w wodzie :-D Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Bono jest na tych fotkach już bez kagańca :crazyeye:, dzielny piesek, robi postępy :loveu:. Dorotko, tak pięknie tam u Ciebie, że chyba rzeczywiscie czas się wybrać w odwiedziny do Lady i reszty psiurów ;). Cieszę się, że Lady ma tak cudownie u Ciebie :loveu:. Pozdrawiam i mizianko dla wszystkich psiaków :lol:. Quote
iwlajn Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 No rzeczywiście, Bono taki uśmiechnięty, zadowolony, rozluźniony. Widać jak przy Tobie robi postępy. Super!!! Quote
GochaT Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Fajnie tam masz Dorota - zwierzaki maja totalny luz , no a Bono chyba spokorniał Quote
stonka1125 Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 no taaaaaaki ogródek to też bym chciała, oglądałam filmiki szkoleniowe bonusia, bystry z niego chłopaczek :) Quote
SARA.dierra Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 a ja mam zwykłą łzę w oku - kochana Lady - zasłużyła na to słodka księżniczka :)) Quote
Dorota&Frodo&Lady Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Jakby się kto zastanawiał, gdzie Lady spi: Quote
stonka1125 Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 ale ona jest jakaś taka, bielsza i bardziej puchata, no i sypia tam, gdzie każdy szanujący się pies:lol::lol::lol: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 stonka1125 napisał(a):...... sypia tam, gdzie każdy szanujący się pies:lol::lol::lol: Właśnie :evil_lol: A jaką ma śliczną poduszkę, księżniczka Lady :loveu: Quote
GochaT Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Nikt sie nie zastanawiał gdzie śpi Lady , to było oczywiste Quote
GochaT Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Zajrzałam z pewną dozą nieśmiałości i nadzieją,że są jakieś nowe zdjęcia... Quote
Recommended Posts