Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

[quote name='GochaT']Hej dziewczynki co u was słychać jakieś nowe wieści .............zdjęcia itp.
Dużo się działo. na początku stycznia bylyśmy u weterynarza i niestety nie było "mojej: Pani dr, za to był inny lekarz. Wet rzucił na nia okiem i zawyrokowal,że Lady ma raka skóry. Nie musze tlumaczyć, co się czuje po takim wyroku. Jednak zaprowadzilam Lady do innego weta, zeby zrobić badanie zeskrobin skóry.
Na szczęscie (i ku mojej ogromnej uldze) okazało się,ze Lady ma drożdżaki na pleckach- to jest dobra wiadomość, bo grzybice mozna leczyć, gorzej gdyby to byl nowotwór. Mamy jescze zrobić badania krwi na poziom hormonów tarczycy, podejrzewa się,że lady ma niedoczynnosc tarczycy. To by sie zgadzało, bo mimo długich spacerów Lady nie schudła ani kilograma. Nie pisałam na forum, gdy trwały badania skory Lady, to był jeden wielki stres i wolałam poczekać na drugą diagnozę.
Zachowanie Lady zmienilo sie całkowicie - teraz to ona zachęca Froda do zabawy, zaczepia go, podbiega i skacze koło niego. Lady,gdy zobaczy coś ciekawego, potrafi biec takim sprintem,ze ja tylko oczy otwieram ze zdziwienia:lol: ona potrafi prześcignąc Froda. Lady i Frodo stali się nieodlączna para przyjaciół- jedno nie może życ bez drugiego, na spacery tylko we dwojkę, teraz doszlo do tego,że nawet chca razem chodzić do weterynarza. Chyba nie musze pisac,ze Lady to najpiekniejszy dar o jakim można by pomarzyć?
Nim wstawię zdjęcia, musze uprzedzić,że mamy kolejnego psiaka w domu. Wzięłam ze schroniska goldena Bono. Trafil do schronu za pogryzienie ludzi, jest agresywny, mieli go w schronie uspić. Jest u mnie od 13-tego stycznia, na poczatku było cięzko- musiał nosic kaganiec, bo atakował, rzucał się i był bardzo niebezpieczny. Teraz jest już zupelnie innym psem. Na dodatek przechodzi program rehabilitacji agresji u behawiorysty Jacka Galuszki.
Zdjecia wiec zwykle przedstawiają cala trójke:
koledzy!nie pchać się

:D

Bono :!: ależ ty śmierdzisz. Uciekam

Więcej zdjęc nie mam, przy trzech psach jest urwanie głowy. Mam jeszcze film z ( nie ma tam ani Froda ani lady,ale może ktos jest zainteresowany) z cwiczeń z Bono pod okiem Jacka:
http://www.youtube.com/watch?v=mPUpOLPjdSk

Posted

Dorota&Frodo&Lady napisał(a):
Dużo się działo. na początku stycznia bylyśmy u weterynarza i niestety nie było "mojej: Pani dr, za to był inny lekarz. Wet rzucił na nia okiem i zawyrokowal,że Lady ma raka skóry. Nie musze tlumaczyć, co się czuje po takim wyroku. Jednak zaprowadzilam Lady do innego weta, zeby zrobić badanie zeskrobin skóry.
Na szczęscie (i ku mojej ogromnej uldze) okazało się,ze Lady ma drożdżaki na pleckach- to jest dobra wiadomość, bo grzybice mozna leczyć, gorzej gdyby to byl nowotwór. Mamy jescze zrobić badania krwi na poziom hormonów tarczycy, podejrzewa się,że lady ma niedoczynnosc tarczycy. To by sie zgadzało, bo mimo długich spacerów Lady nie schudła ani kilograma. Nie pisałam na forum, gdy trwały badania skory Lady, to był jeden wielki stres i wolałam poczekać na drugą diagnozę.
Zachowanie Lady zmienilo sie całkowicie - teraz to ona zachęca Froda do zabawy, zaczepia go, podbiega i skacze koło niego. Lady,gdy zobaczy coś ciekawego, potrafi biec takim sprintem,ze ja tylko oczy otwieram ze zdziwienia:lol: ona potrafi prześcignąc Froda. Lady i Frodo stali się nieodlączna para przyjaciół- jedno nie może życ bez drugiego, na spacery tylko we dwojkę, teraz doszlo do tego,że nawet chca razem chodzić do weterynarza. Chyba nie musze pisac,ze Lady to najpiekniejszy dar o jakim można by pomarzyć?
Nim wstawię zdjęcia, musze uprzedzić,że mamy kolejnego psiaka w domu. Wzięłam ze schroniska goldena Bono. Trafil do schronu za pogryzienie ludzi, jest agresywny, mieli go w schronie uspić. Jest u mnie od 13-tego stycznia, na poczatku było cięzko- musiał nosic kaganiec, bo atakował, rzucał się i był bardzo niebezpieczny. Teraz jest już zupelnie innym psem. Na dodatek przechodzi program rehabilitacji agresji u behawiorysty Jacka Gałuszki

Dorotko jesteś WIELKA!

Posted

Kilka zdjęć psiaków.
Bono pokazuje,gdzie ma nas wszytskich :-)

Bobek zakochal się w kolezankach husky

Bono próbuje dogonic Lady :)

Lady i Frodo ucięli sobie pogawędkę z kolezankami

Bono jednak jest typowym goldenem i lubi wodę

Frodo ma dziwną mine,oglądając wyczyny kolegi:

Lady bawi w zaganianie- tu pilnuje by Lucky trzymał sie stada, jesli nie to podgryza jego tylne lapy :-)

Psy razem

No i na koniec

Posted

Dorotko, uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. Są strasznie pozytywne. Widać na nich jak sobie fajnie razem żyjecie. Lady nie mogła trafić lepiej. Szczęściara:) Wrzucaj tu fotki jak najczęściej, czekam na nie z niecierpliwością!!

Posted

iwlajn napisał(a):
Dorotko, uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. Są strasznie pozytywne. Widać na nich jak sobie fajnie razem żyjecie. Lady nie mogła trafić lepiej. Szczęściara:) Wrzucaj tu fotki jak najczęściej, czekam na nie z niecierpliwością!!

Potwierdzam !!!

• 1 month later...
Posted

kilka nowych zdjęć, wybaczcie ale są glownie Bona :wink:
Bono hasający po polu

Trójka sierściuchów, biegająca po ogródku :lol:

Psiury czekają przy bramie na spacer

lady i Frodo obmyślają co narozrabiają na spacerze

Jak widać dobrze im idzie rozrabianie :roll: Lady w duzej odległości ode mnie a Frodo jest tak daleko,ze go w kadrze nie ma

Bono jako pies tropiący:

nawoz na pola wywieźli :roll: psy mają radochę :-D

Bono zwachał coś ciekawego:

Pierwsze kroki Bobka w wodzie :-D

Posted

Bono jest na tych fotkach już bez kagańca :crazyeye:, dzielny piesek, robi postępy :loveu:.
Dorotko, tak pięknie tam u Ciebie, że chyba rzeczywiscie czas się wybrać w odwiedziny
do Lady i reszty psiurów ;).
Cieszę się, że Lady ma tak cudownie u Ciebie :loveu:.
Pozdrawiam i mizianko dla wszystkich psiaków :lol:.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...