stonka1125 Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 te wpłaty przechodzą z lady na miszę: 10zł-stonka1125 50zł-gosia t. 30zł-izabelka 10zł-władek szewerenko 80zł-baldek2 iwlajn-20zł reszte zawiadomie:lol: Quote
iwlajn Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jeju, jeju, to już ta sobota. Ale superancko!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Tak pojechała:) W tej chwili juz jest u Doroty w samochodzie-pewnie jutro będę miała jakies wieści, Jej moja kochana bidulinka...wycałowałam ja strasznie...ale będzie miała dobrze!! Quote
SARA.dierra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 trudne dni przed moją psiną - ale mam nadzieję ogromną że szybko sie przestawi i zaaklimatyzuje - bo oto już dotarła do mety - szczęśliwy finał - a można by rzec że gdyby nie pewne panie ona teraz marzłaby w pewnym schronisku na zimnym betonie - sama - do śmierci - pamiętam słowa pewne które stale mi brzmią w uszach - wciąż je słyszę " [FONT=Comic Sans MS]kiedy ludzie ją widzą to mówią że to piękny pies, a potem podchodzą bliżej i[/FONT] [FONT=Comic Sans MS].... o Boże, co to jest, ale łapa,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]niektórzy się śmieją, niektórym żal, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]ale nikt jej nie chce :-([/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie ma szans na adopcję, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]potrzebuje pomocy dogomaniaków, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]bo nikt "normalny" [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]jej [/FONT][FONT=Comic Sans MS]nie pomoże .............."[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Quote
SARA.dierra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [FONT=Comic Sans MS]a jednak cuda się zdarzają i jdnak warto wierzyć że nie wszystko stracone i że wszystko co najlepsze dopiero przed nami[/FONT] Quote
GochaT Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Dziewczyny dajcie spokój bo sie poryczałam - jest jeszcze dziura na mojej działce którą wykopała przed podróżą do Ani a teraz Ania tęskni tak jak my wtedy ale nadzieją napawa myśl o kochającej pani i kumplu z polany pa Lady czekamy na wieści Quote
SARA.dierra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 gdzieś czytałam że nie trzeba rozpaczać gdy dzieci nasze zakładają nowe rodziny , odchodzą od nas , nie mają dla nas czasu - zapominają - bo dzieci to goście którzy przychodzą do nas gdy się rodzą - zostają u nas chwilę (kilkanaście lat) po to by zapytać nas o drogę - ale to tylko goście - którzy przychodzą w odwiedziny i odchodzą gdy dorosną a nasze życie płynie dalej swoim torem - i te psiny u Ani to też jak takie dzieci - goście - przychodzą - po lekcję życia tę lepszą , dobrą , słodką - a gdy przyjdzie ich czas to odchodzą do swojego własnego życia .... Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Mam nadzieje, ze Lady sie odezwie :):) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Lady juz na miejscu w domku:p Będę teraz czekała na maila z wieściami. Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Lady juz na miejscu w domku:p Będę teraz czekała na maila z wieściami. A jak sie zachowywala przed wyjazdem i w czasie jazdy ????? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 W samochodzie grzeczna bardzo- siedział i obserwowała. Przy przekładaniu do drugiego samochodu, na spacerku zrobiła siku i kupę:p Była zestresowana, ale to wszystko dla jej dobra. Wczoraj ją wykąpałami była dzis juz prawie biała:evil_lol: Quote
SARA.dierra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):W samochodzie grzeczna bardzo- siedział i obserwowała. Przy przekładaniu do drugiego samochodu, na spacerku zrobiła siku i kupę:p Była zestresowana, ale to wszystko dla jej dobra. Wczoraj ją wykąpałami była dzis juz prawie biała:evil_lol: oaza łagodności - cała lady Quote
Szarotka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Mam nadzieje, ze nowy domek da nam cynk co i jak :):) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Da;) Ale dajmy im chwile wytchnienia i zapoznania. Lady an pewno jest zestresowana i Dorota chce byc przy niej cały czas...pewnie się w nocy nie wyspała... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Wieści z domku: " Hej:-) Dzisiaj będzie relacja bez fotek,bo na to na razie nie było czasu. Lady najpierw po przyjeździe był bardzo osowiała,chodziła z kąta w kąt i miała taką zmęczoną minkę. Frodo ją przywitał intensywnym wąchaniem pod ogonem,ale to normalne. Lady nie spodobały się jego podchody i szybko się odwarknęła,także więcej molestowania nie było. Później (jak się napiła i najadła) była już innym psem,wrócił jej uśmiech na pychola. Bawi się z Frodem,choć jeszcze nie wie jak wziąć do pyska zabawkę i się nią potarmosić z Frodem. Lady niechętnie poszła z nami na spacer-może się bała,że idzie znowu do auta- ale później zaczęła dzielnie towarzyszyć psom w węszeniu. W nocy spala spokojnie (tylko czasami wydaje dziwne dzwięki-coś jakby kaszel?wymaga to zbadania). Zdarzyła jej się też niespodzianka w postaci zasiurkania podłogi,ale to pewnie efekt jej długiego postu w czasie jazdy i wypicia mnóstwa wody wieczorem." :p:p:pBędzie dobrze- w tygodniu Dorota wybiera się z Lady do weta. Super,że tak szybko przekonała się do Froda, ale to było do przewidzenia-ona uwielbia psie towarzystwo:) Quote
dorota1 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Super wiadomości, czekamy na więcej:loveu: Quote
Szarotka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Moze by tak tytul zmienic ??, na taki szczesliwszy :):) Quote
stonka1125 Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 BARDZO SIĘ CIESZĘ!!!!i czekam na fotki:lol: tytuł zmieniony,nareszcie!!! Quote
GochaT Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Matko kochana tak sobie myślę,że jak Miśka umierała w szpitaliku 100 metrów od Lady to ona sobie pomyślała ,że taraz już koniec jej jedyna przyjaciółka , ostoja w tym nędznym życiu , które razem przeżyły odchodzi. Myślała,że teraz to tylko zostaje niedola w samotności a tu taki surprise zaraz sie poryczę. Czekam na zdjęcia z utęsknieniem. Quote
Szarotka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Lady powiedz cos bo wszyscy czekaja :):) W koncu to troche trwalo zanim sie wydarzylo, wiec teraz prosimy o sprawozdanie :):) Quote
Sally (od Koanka) Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 To teraz chyba w miarę spokojnie mogę się pocieszyć, co? :multi::multi::multi: Bywałam u Ciebie rzadko, ale serduszkiem zawsze byłam z Tobą :loveu: Powodzenia życzę i trzymam kciuki za nowy domek, by szybko stali się najlepszymi przyjaciółmi Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 :p "Cześć, Moje obserwacje po drugim dniu: Lady w domu jest spokojna i zadowolona,zaczyna też być pewna siebie. Już wie,że fajnie jest wziąć do pyska piłkę,ale jeszcze nie załapała,jak ma się nią bawić z Frodem. Pilnuje się mnie- jak brałam kąpiel to Lady chodzi pod drzwiami aż wyjdę. Widać,że mi zaufała i przy mnie czuje się bezpiecznie. Na spacerach dalej jest niepewna- kładzie uszka,cały czas ma otwarty pychol (chyba ze stresu tak dyszy). Jeśli smycz zawinie się pod jej brzuchem lub między łapami to staje i nie chce iść dalej. Jeśli smycz jej się napnie,to także staje "przestraszona" i nie chce iść. Nie wiem skąd ten odruch? była kiedyś na łańcuchu? Zauważyłam też,że często CSuje- jak ją coś przestraszy lub poczuje się niepewnie. To dobrze,bo to znaczy,że umie się doskonale porozumiewać się z innymi psiakami... Póki co,karmię ją z ręki- chcę,zeby nabrała do mnie większego zaufania. Na razie nic więcej nie robię,czekam czy się zaklimatyzuje. Myślę,że zajmie to ze dwa tygodnie,po tym okresie powinna jej minąć niepewność. Jeśli nie, to będziemy pracować dodatkowo nad budowaniem pewności siebie. Frodo oczywiście zazdrosny i robi "smutne oczka",ale on też potrzebuje czasu,żeby przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Jeszcze jedno:zauważyłam,że Lady gdy chce iść szybciej,to "podwija" podwójną łapkę i biegnie na trzech łapach. U Ciebie też tak robiła? " Wiem,ze Lady trafiła do dobrego domku:p:p Quote
Recommended Posts