Jump to content
Dogomania

Dobry szkoleniowiec z okolic Katowic i Chorzowa...

Recommended Posts

Posted

Bardzo proszę o namiary na dobrego szkoleniowca, behawiorysty, takiego z sercem..takiego, ktory prowadzi indywidualne konsultacje i z którym mogłabym się spotkać, niekoniecznie zapisując się na kurs grupowy.
Był u mnie szkoleniowiec ze szkoły Pastel. Niby w porządku, ale miałam wrażenie, że jedynym celem jego wizyty jest próba zapisania nas na kurs który zaczynał sie niebawem.
Będę wdzięczna za Wasze opinie.

Posted

ailata napisał(a):
Jacek to jeden z najlepszych specjalistów w kraju.

;)

Pytanie w jakim zakresie chcesz psa szkolić, pytanie czy planujesz starty sportowe, pytanie czy chodzi tylko o szkolenie, czy również o rozwiązywanie problemów behawioralnych itd.
Jeśli szkolenie ma być zabawą, ma poprawić relacje z psem, masz zamiar wyeliminować jakieś niepożądane zachowania, które nie są szczególnie natarczywe (typu ataki na ludzi, domowników, etc.) to rzeczywiście - p. Jacek jest ok. Szkoli pozytywnie, klikerowo.

Ogólnie rzecz biorąc dobrze, że pytasz..
uważałbym na wszystkich, którzy nazywają się behawiorystami, zoopsychologami itd.
Różnie u nich bywa z wiedzą, doświadczeniem.

ailata - jesteś po kursie COAPE, tak? z ciekawości.. ile godzin praktycznych zajęć, z psami, które wykazywały zaburzenia behawioralne, mieliście na kursie? ;)

Pozdrawiam
Saint.

Posted

Witam,
Nie wiem kto z Pastela się pojawił, ale ja bym raczej zaufała. Zwłaszcza, jeśli była to pani Alicja D. - to dobry fachowiec. No a szkolenie baaardzo często jest pomocne w terapii, lub wręcz konieczne.
Godny polecenia jest jeszcze p.Jacek Gałuszka (szukać telefonu należy na stronie jego szkoły Wesoła Łapka). Jacek to jeden z najlepszych specjalistów w kraju.
Pozdrawiam.

Posted

p. Aneta Grabos

Szkola Prestor, jak wklepiesz w wyszukiwarke to powinnac znalezc strone i kontakt bezproblemowo.

Wyprowadzila mi psa na ludzi. A byl to dosc trudny przypadek.

Polecalam, polecam i polecac bede;)