Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety we wtorek wypadł mi pilny wyjazd i przełożyłam wizytę u fryzjera ostatecznie na środę,Pani dała rabat na pieska ze schroniska,kąpanko i fryzura wyniosą tylko 40 zł;),zapowiadają ładną pogodę,mam nadzieję,że fotki wyjdą śliczne.

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaas1 napisał(a):
Miałam dziś pierwsze pytanie o Czarnego. Podałam telefon do Marchewy. Może coś z tego będzie?????:)

Tak,pani dzwoniła,bo szuka swojego psa,a Czarny bardzo jej go przypomina,czekam na maila od niej,abym mogła jej wysłać więcej fotek.

Niestety Czarny wczoraj narozrabiał i chyba nie będzie zabierany na luźne spacery,bo pognał za zającem i.....go udusił:-o,ciekawe czy też tak reaguje na koty?Mam nadzieję,że nie.

Posted

Po dokładniejszym zapoznaniu się ze sprawą,dowiedziałam się,że Czarny zająca wytropił,a reszta psów poszła za nim i kilka psów rzuciło się na biedaka,więc nie wiadomo dokładnie który go zabił:shake:.Pytałam mamę,która dokarmiała Czarnego pod blokiem w zimie jak zachowywał się w stosunku do kotów,które też tam są i powiedziała mi,że nigdy nie widziała,aby pobiegł za którymś,albo,żeby im zrobił krzywdę.

Pani z telefonu już się nie odezwała.

Fryzjer umówiony na jutro,ale jak będzie tak lało jak dziś,to nie ma sensu.Mam jednak nadzieję,że będzie ładnie.

Posted

Mój Kufi dokładnie tak kiedyś załatwił zająca. Co prawda nie udusił go ale zając padł na zawał. Doskonale rozumiem Czarnego, psy zyjące na wolności muszą się czymś żywić:). Ech, one są tak podobne, gdyby nie to, że już niańczę 4 psy......

Posted

Niestety,wczoraj padało,było zimno,więc odwołałam fryzjera,bo nie było sensu zabierać Czarnego na kąpiel,a potem wyprowadzić go na dwór,fotki też nie były by fajne....także klops.

Teraz wolne mam we czwartek,jak będzie pogoda to go zabiorę.

Posted

To pewnie z tym fryzjerem nie jest łatwo, ale jeśli już będą gotowe nowe zdjęcia z nowym wyglądem to wznowię Allegro i kilka innych ogłoszeń. Bo na razie widzę, że Czarny nie ma wzięcia za bardzo.
Może jak się poprawi jego image to sprawa nieco nabierze tempa?
Napiszcie proszę, czy potrzeba jakichś środków na wizażystę....

Posted

on jeszcze nie miał ogłoszenia w Metrze, może jutro się uda :multi:

To wspaniały przyjazny kudłaty psiak, bez cienia agresji, radosny i towarzyski. Uwielbia spacery i jest spragniony kontaktu z ludźmi. Wyrzucony brutalnie z domu, po zimie przeżytej dzięki łasce dobrych ludzi, trafił do schroniska. Teraz czeka na prawdziwy dom. Tel. 693960672 lub 602347426, mail: [email protected] lub [email protected].

tylko zdjęcia takie niewyraźne, ale wybiorę z tych z allegro jakies.

kurcze, sama bym takiego chciała :loveu:

Posted

och to super :) a w dzisiejszym Metrze jest Czarny (sprawdzałam ;) ) i jest sam jedyny do adopcji, a obok redakcja metra napisała krótki artykuł o tym, co czują porzucane psy :multi: mam nadzieję, że to pomoże ;) dajcie znac, czy coś się po tych ogłoszeniach dzieje, czy jest jakiś odzew :)

Posted

Kaas1 napisał(a):
Właśnie ta pani napisała, że znalazła Czarnego dziś w Metrze i bardzo ją poruszył.....

fantastycznie :lol: to mam nadzieję, że się uda :multi: trzymam mocno kciuki. muszę podziekowac chłopakom z Metra, bo tak fajnie, że dali go samego w ogłoszeniach do adopcji i z tym artykułem o porzucanych psach :multi:

Posted

Właśnie dzwoniła do mnie pani z Katowic,która na 99% jest zdecydowana na Czarnego,miała psa sznaucero-podobnego 10 lat,odszedł na nowotwór.
Pani ta wyjeżdża teraz na wesele,ale obiecała,że zadzwoni w przyszłym tygodniu,kazała wygłaskać Czarnego od niej,ogólnie miła pani,która zgadza się na wizyty przed-adopcyjne.
Trzeba pomysleć nad transportem jeżeli to wypali,bo ze Szczytna do Katowic to około 550 km.

Dziękuję za ogłoszenie Czarnego,ja niestety nawalam,ale tak naprawdę nie mam czasu się porządnie wyspać.

Posted

[quote name='MARCHEWA']Właśnie dzwoniła do mnie pani z Katowic,która na 99% jest zdecydowana na Czarnego,miała psa sznaucero-podobnego 10 lat,odszedł na nowotwór.
Pani ta wyjeżdża teraz na wesele,ale obiecała,że zadzwoni w przyszłym tygodniu,kazała wygłaskać Czarnego od niej,ogólnie miła pani,która zgadza się na wizyty przed-adopcyjne.
Trzeba pomysleć nad transportem jeżeli to wypali,bo ze Szczytna do Katowic to około 550 km.

Dziękuję za ogłoszenie Czarnego,ja niestety nawalam,ale tak naprawdę nie mam czasu się porządnie wyspać.

trzymam mocno kciuki, zeby się udało :multi: to znaczy, ze są już 2 chętne panie?? bo jeśli tak, to prześlę tutaj jeszcze jeden link super psiaka, może uda się dla nich dwóch znaleźc domek!!!! byłoby cudownie!!!!
zaraz znajdę ten link.

EDIT: już mam :)
http://www.dogomania.pl/forum/f1165/piekny-hop-w-typie-pona-pies-z-godnoscia-trojmiasto-35581/

jeśli mogę w razie czego prosic, zeby o nim w razie czego nie zapomniec, będę bardzo wdzięczna - tez już tyle czasu siedzi w schronisku a to taki kochany piesek :)

to jeszcze jedne wątek podrzucę: też mała kudłata sunia - mam nadzieję, że to nie jest problem w razie czego ;)
http://www.dogomania.pl/forum/f28/mix-pon-dandie-dimont-terier-piekna-zdrapka-czeka-na-dom-136437/

Posted

I jeszcze jedno, do Katowic z Warszawy jeździ Avilia, ona przewiozła swego czasu psinę ze schroniska w Ciechanowie. Ja mogę psa odebrać jakby co w Warszawie ze Szczytna. Transport daje się zgrać na wątku transportowym

Posted

Kaas1 napisał(a):
Dostałam list z propozycją domu dla Czarnego. Gdzie jest Marchewa!!!! Zdjęcia:). Może to dla niego szansa?

Kaas1,czyli ta pani co do Ciebie napisała tez jest z Katowic,tak?

Posted

Dziewczyny,miałam właśnie fantastyczny telefon w sprawie Czarnego.
Państwo z Warszawy,totalni psiarze,pan na emeryturze,pani jeszcze pracuje,pan mówił coś o działce w Piasecznie(to może ci ludzie co pisali do Kaas1?):roll:
Mają dom,wielką działkę,staw i kochają psy:loveu:
Mieli jednego rasowego,czarnego,kudłatego,ale rasę zapomniałam i 2 znajdy,nazywały się chyba Mars,Jowisz i Wenus,niestety żyje jeszcze tylko Wenus ma 10 lat i jest wysterylizowana,2 pieski odeszły za TM i z sentymentu za Marsem szukają psa czarnego i kudłatego,dobrze,że nie dałam fryzjerowi obciąć Czarnego;)
Państwo oddają 1% podatku na psy w Celestynowie,tam też chcieli pojechać po psa,ale nie mają sumienia wybrać jednego.

Jutro mam do nich zadzwonić i dogadać szczegóły i uważam,że jest to dom idealny dla Czarnego,który kocha przestrzeń.

A co do pani z Katowic,to w rozmowie zastrzegła,że jeżeli przed jej następnym telefonem znajdzie się wspaniały domek dla Czarnego,to żeby go oddać i nie trzymać dla niej,bo jej zalerzy,aby on był szczęśliwy.

Jeżeli ta pani zadzwoni możemy jej podesłać innego psiaka,tego od PapryczkiChili,albo jakiegoś z Katowic.

Napiszcie,co wy na to??

Posted

Dostałam następnego obiecującego maila,napisałam,że jutro będzie wiadomo co z Czarnym,ale podesłałam Państwu linki do twoich psiaków Papryczko;)tylko nie wiem skąd są ci ludzie.Mam nadzieję,że jeszcze napiszą,ale szukają czarnego,kudłatego na podobieństwo ich poprzedniego psa Bambo.