Marinka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Kochane dogocioteczki i dogowujkowie:loveu: Kolejna psia tragedia:-( w Lublinie W sobotę postanowiłam zrobić sobie spacerek i... znalazłam na środku ulicy małego psiaka [ na bardzo ruchliwym rondzie przy centrum "Gala"(był na tyle sprytny, że nie przechodził sam, ale czekał na ludzi)]. Kiedy zorientowałam się, że jest sam zawołałam go. Choć był bardzo przestraszony podszedł do mnie. Okazało się, że to malutka sunia. Była brudna i mocno wychudzona. Zawiozłam ją do Kliniki na Stefczyka. Okazało się, że jest przeziębiona, zapchlona i ma robaki. Lekarz ocenił jej wiek na około 6 miesięcy. Prawdopodobnie urodziła się na terenie jakiegoś zakładu, ale tam nikt się nią nie zajmował. Została wykąpana i zastosowano u niej odpchlanie. Teraz przebywa w hotelu Kliniki (Lubelskie Centrum Małych Zwierząt w Lublinie, ul. Stefczyka 11) Sunia ma tygryskowate umaszczenie, krótkie jamnikowate łapki i śliczny pysio. Kiedy przebywa na dworze jest wesoła i przymilna...boi się, kiedy jest wprowadzana do boksu... Kiedy w niedzielę byłam w klinice przywitała mnie z pyszczkiem przy kratkach boksu:loveu:... 16 maja 2009 roku Milinia przeszła dzielnie zabieg sterylizacji Proszę o pomoc w robieniu ogłoszeń (wywieszanych i internetowych), rozsyłanie linku do wątku wśród znajomych, pomoc finansową (bazarki, wpłaty własne- każdy grosz się liczy) pomoc w znalezieniu DT lub DS Można wpłacać pieniążki przeznaczone na jej pobyt w hotelu- póki nie znajdzie domku- na nr konta: 55 1600 1101 0003 0506 7714 6001 dla Lubelskiego Centrum Małych Zwierząt (Lublin, ul. Stefczyka 11 20-151) z dopiskiem: "na hotel dla Mili- tymczasowy właściciel Baranowska Anna" 27 maja 2009 roku Mili poszła do swojego domku :loveu: Bądź szczęśliwa maleńka :lol: Inne zdjęcia Mili: 1) :Rose: #27 (permalink) 2) :Rose: #34 (permalink) 3) :Rose: #156 (permalink) Opis Mili: #33 (permalink) Adres mailowy do kontaktu: [email protected] [SIZE=3]Ogłoszenia Mili: #52 (permalink) zrobione przez Ola la:lol: #55 (permalink) zrobione przez Ola la:lol: Wyszukiwanie : Mili z regionu Lubelskie #56 (permalink) zrobione przez Brysio:) http://www.adin.pl/ogloszenia/53331.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/1927/LUBLIN-Znaleziona-25.04.2009-tygryskowata-6-miesieczna-Mili/ http://www.kokosy.pl/ogloszenie/42237 odnowione 12.05.2009 http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/2502/6_miesieczna_bezdomna_mili.php Rozliczenia kosztów: 1) #151 (permalink) 2) #163 (permalink) Quote
Marinka Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Powyższe zdjęcia nie oddają jej urody niestety:shake:, a psinka jest naprawdę urocza:loveu: Quote
2010 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 no to trzeba:loveu: ja jakos nazwac :lol: Tiga , cos z tygryska .... No to moze jak nie DS to chociaz DT Quote
Basia1968 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 ick napisał(a):no to trzeba:loveu: ja jakos nazwac :lol: Tiga , cos z tygryska .... No to moze jak nie DS to chociaz DT Ona ma już imię - Mili :loveu::loveu: Quote
Marinka Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Banerek dla małej Piękny jak zwykle:multi:, dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
Mike i Morgan Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Cudna jest ta maleńka ale ja bym ją nazwał Maja(jak pszczółka Maja z bajki):eviltong: Bo Mili ma takie pręgi jak pszczółka:loveu: Quote
2010 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Brysio! ta mala hieneczka Maja to tez jakies ogloszonko potrzebuje:evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Śliczna maleńka i...pręgowana! Niesamowita! Te ludzie to gupie som...pilnowałabym maleńkiej niczym skarbu...ja to już chyba niczego nie rozumiem! Zaznaczam sobie wątek...powyrabiam się z obiecanymi ogłoszeniami i ...wracam!:loveu: Quote
MyrkurDagur Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Zapisuję się na wątek małego tygryska ;) Quote
Marinka Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 zuzlikowa napisał(a):Śliczna maleńka i...pręgowana! Niesamowita! Te ludzie to gupie som...pilnowałabym maleńkiej niczym skarbu...ja to już chyba niczego nie rozumiem! Zaznaczam sobie wątek...powyrabiam się z obiecanymi ogłoszeniami i ...wracam!:loveu: Oj Tak Tak ogłoszenia jak najbardziej mile widziane:multi::cool2::buzi: Quote
Marinka Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Mike i Morgan napisał(a):Cudna jest ta maleńka ale ja bym ją nazwał Maja(jak pszczółka Maja z bajki):eviltong: Bo Mili ma takie pręgi jak pszczółka:loveu: Dostała imię MILI ....bo jest milusia :loveu::loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Marinka napisał(a):Dostała imię MILI ....bo jest milusia :loveu::loveu::loveu: A mnie się Mili skojarzyła z Milagros czyli cud...:loveu: Quote
Ola la Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Marinko melduje się;) Piekna sunia:loveu: taka hienolka troche:loveu: Obiecuje pooglaszać małą jutro!:lol: Quote
Brysio Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 ick napisał(a):Brysio! ta mala hieneczka Maja to tez jakies ogloszonko potrzebuje:evil_lol: heheh ja wiem wiem ale niestety musze ją wpisac do kolejki, to nie są jaja ja juz mam liste oczekujących:evil_lol: Quote
bico Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Brysio napisał(a):a mi to ona Hienke przypomina;) hehe, mnie też:cool3: zaznaczam. Marinko, może podeślij jej fotki do Myrkurka, tam u niej jakoś ostatnio szybko szczeniaczki szybko domki poznajdywały;) Quote
Basia1968 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 jak tam śliczności spały??? :loveu::loveu: Quote
Marinka Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Mili, nasza milutka sunieczka :loveu:wykąpana i odpchlona :lol: Wczoraj, kiedy mój chłopak zawiózł jej prezenty, prawie nie zwróciła na nie uwagi - Tak bardzo cieszyła się z wizyty :loveu: Dzisiaj ja ją odwiedzę :cool3::lol:, zabiorę na spacerek - podobnie jak Mari i jej 3 córeczki :cool3::lol: Quote
Paulina_mickey Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Marinka napisał(a):Mili, nasza milutka sunieczka :loveu:wykąpana i odpchlona :lol: Wczoraj, kiedy mój chłopak zawiózł jej prezenty, prawie nie zwróciła na nie uwagi - Tak bardzo cieszyła się z wizyty :loveu: Dzisiaj ja ją odwiedzę :cool3::lol:, zabiorę na spacerek - podobnie jak Mari i jej 3 córeczki :cool3::lol: To udanego spacerku. Dziś pogoda taka piękna, że dziewczynki na pewno skorzystają :multi::loveu: Quote
Marinka Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 [quote name='Ola la']Marinko melduje się;) Piekna sunia:loveu: taka hienolka troche:loveu: Obiecuje pooglaszać małą jutro!:lol: Dziękuję za pojawienie się na wątku :lol: Ola la :multi::multi::multi: Za ogłoszenia oczywiście również :loveu: Quote
Recommended Posts