Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane dogocioteczki i dogowujkowie:loveu:

Kolejna psia tragedia:-( w Lublinie
W sobotę postanowiłam zrobić sobie spacerek i... znalazłam na środku ulicy małego psiaka [ na bardzo ruchliwym rondzie przy centrum "Gala"(był na tyle sprytny, że nie przechodził sam, ale czekał na ludzi)].
Kiedy zorientowałam się, że jest sam zawołałam go. Choć był bardzo przestraszony podszedł do mnie. Okazało się, że to malutka sunia. Była brudna i mocno wychudzona. Zawiozłam ją do Kliniki na Stefczyka.
Okazało się, że jest przeziębiona, zapchlona i ma robaki.
Lekarz ocenił jej wiek na około 6 miesięcy.
Prawdopodobnie urodziła się na terenie jakiegoś zakładu, ale tam nikt się nią nie zajmował.
Została wykąpana i zastosowano u niej odpchlanie. Teraz przebywa w hotelu Kliniki (Lubelskie Centrum Małych Zwierząt w Lublinie, ul. Stefczyka 11)

Sunia ma tygryskowate umaszczenie, krótkie jamnikowate łapki i śliczny pysio.
Kiedy przebywa na dworze jest wesoła i przymilna...boi się, kiedy jest wprowadzana do boksu...

Kiedy w niedzielę byłam w klinice przywitała mnie z pyszczkiem przy kratkach boksu:loveu:...

16 maja 2009 roku Milinia przeszła dzielnie zabieg sterylizacji

Proszę o pomoc w robieniu ogłoszeń (wywieszanych i internetowych), rozsyłanie linku do wątku wśród znajomych, pomoc finansową (bazarki, wpłaty własne- każdy grosz się liczy) pomoc w znalezieniu DT lub DS
Można wpłacać pieniążki przeznaczone na jej pobyt w hotelu- póki nie znajdzie domku- na nr konta:
55 1600 1101 0003 0506 7714 6001
dla Lubelskiego Centrum Małych Zwierząt (Lublin, ul. Stefczyka 11 20-151) z dopiskiem:
"na hotel dla Mili- tymczasowy właściciel Baranowska Anna"

27 maja 2009 roku Mili poszła do swojego domku :loveu:
Bądź szczęśliwa maleńka :lol:

Inne zdjęcia Mili:
1) :Rose: #27 (permalink)
2) :Rose: #34 (permalink)
3) :Rose: #156 (permalink)

Opis Mili:
#33 (permalink)

Adres mailowy do kontaktu:
[email protected]

[SIZE=3]Ogłoszenia Mili:
#52 (permalink) zrobione przez Ola la:lol:
#55 (permalink) zrobione przez Ola la:lol:
Wyszukiwanie : Mili z regionu Lubelskie
#56 (permalink) zrobione przez Brysio:)
http://www.adin.pl/ogloszenia/53331.html
http://www.morusek.pl/ogloszenie/1927/LUBLIN-Znaleziona-25.04.2009-tygryskowata-6-miesieczna-Mili/
http://www.kokosy.pl/ogloszenie/42237 odnowione 12.05.2009
http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/2502/6_miesieczna_bezdomna_mili.php

Rozliczenia kosztów:
1) #151 (permalink)
2) #163 (permalink)

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna maleńka i...pręgowana! Niesamowita! Te ludzie to gupie som...pilnowałabym maleńkiej niczym skarbu...ja to już chyba niczego nie rozumiem!
Zaznaczam sobie wątek...powyrabiam się z obiecanymi ogłoszeniami i ...wracam!:loveu:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Śliczna maleńka i...pręgowana! Niesamowita! Te ludzie to gupie som...pilnowałabym maleńkiej niczym skarbu...ja to już chyba niczego nie rozumiem!
Zaznaczam sobie wątek...powyrabiam się z obiecanymi ogłoszeniami i ...wracam!:loveu:

Oj Tak Tak ogłoszenia jak najbardziej mile widziane:multi::cool2::buzi:

Posted

Mike i Morgan napisał(a):
Cudna jest ta maleńka ale ja bym ją nazwał Maja(jak pszczółka Maja z bajki):eviltong:
Bo Mili ma takie pręgi jak pszczółka:loveu:

Dostała imię MILI ....bo jest milusia :loveu::loveu::loveu:

Posted

ick napisał(a):
Brysio! ta mala hieneczka Maja to tez jakies ogloszonko potrzebuje:evil_lol:

heheh ja wiem wiem ale niestety musze ją wpisac do kolejki, to nie są jaja ja juz mam liste oczekujących:evil_lol:

Posted

Brysio napisał(a):
a mi to ona Hienke przypomina;)

hehe, mnie też:cool3:
zaznaczam.
Marinko, może podeślij jej fotki do Myrkurka, tam u niej jakoś ostatnio szybko szczeniaczki szybko domki poznajdywały;)

Posted

Mili, nasza milutka sunieczka :loveu:wykąpana i odpchlona :lol:
Wczoraj, kiedy mój chłopak zawiózł jej prezenty, prawie nie zwróciła na nie uwagi - Tak bardzo cieszyła się z wizyty :loveu:
Dzisiaj ja ją odwiedzę :cool3::lol:, zabiorę na spacerek - podobnie jak Mari i jej 3 córeczki :cool3::lol:

Posted

Marinka napisał(a):
Mili, nasza milutka sunieczka :loveu:wykąpana i odpchlona :lol:
Wczoraj, kiedy mój chłopak zawiózł jej prezenty, prawie nie zwróciła na nie uwagi - Tak bardzo cieszyła się z wizyty :loveu:
Dzisiaj ja ją odwiedzę :cool3::lol:, zabiorę na spacerek - podobnie jak Mari i jej 3 córeczki :cool3::lol:

To udanego spacerku.
Dziś pogoda taka piękna, że dziewczynki na pewno skorzystają :multi::loveu:

Posted

[quote name='Ola la']Marinko melduje się;)
Piekna sunia:loveu:
taka hienolka troche:loveu:

Obiecuje pooglaszać małą jutro!:lol:

Dziękuję za pojawienie się na wątku :lol: Ola la :multi::multi::multi:
Za ogłoszenia oczywiście również :loveu: