Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

19 godzin temu, mar.gajko napisał:

Tolu, nie spytałaś, przypadkiem, o tę wielką sunię pracowników? Czy cokolwiek o niej mogą powiedzieć?

19 godzin temu, Anula napisał:

Ona dalej jest w Schronisku.Jest śliczna,bardzo wyróżnia się wśród psów.Teraz na zdjęciach też jest w dali.Ma przepiękną sylwetkę.Tola chyba w natłoku załatwiania rezerwacji zapomniała o ślicznotę się spytać.

O sunię pytałam już poprzednim razem - niczym nie wyróżnia się - tyle usłyszałam. Ja sama zauwazyłam, ze suczka chętniej podchodzi do siatki i juz nie uciekała, gdy robiłam zdjęcia. Agresji w niej chyba nie ma, raczej wycofana, spokojna. Ale jeszcze dopytam w sobotę..

19 godzin temu, Anula napisał:

To ile ona będzie w tym schronie tkwić,już jest prawie koniec lutego.Biedna malutka.

Ja sama nie wiem, w sobotę zapytam, moz eten facet zrezygnował? Ale wydaje mi się, ze ona wciąż czeka na zabieg, dlatego jest w schronie...

17 godzin temu, Bogusik napisał:

Nie wiem gdzie mam pisać w sprawie transportu,więc piszę tutaj.Odezwał się Pan na fb z Zabrza,że pojedzie gratis po Karinkę i jeszcze jednego psa,do którego się na Fb dopisałam,bo trasa ta sama.Pan jednak może jechać nie w ten a następny weekend.Karinka nie jedzie,ale może będzie można dogadać się z odbiorem innego/innych piesiów.Trzeba dopytać czy ma w tym praktykę,jakie auto itd.

Tolu skontaktuj się z panem,bo Ty wiesz najlepiej co i jak Anetko,jeżeli Tola nie odczyta,to wyślij jej smsa :)

p.Bogdan Mulewski 533 683 303533 683 303

Bogusiu - oczywiście zaraz zadzwonię do pana, wypytam, ale wydaje mi się, ze bardziej trzeba nastawiać na wyjazd troche pózniej, niz w sobotę, bo zcekoladka musi miec zdjete szwy po sterylce.

Gadałysmy dzisiaj o tym z anecik, wszystko zależy od daty sterylki  czekoladki.

Posted
8 godzin temu, Anula napisał:

Ten piesek taki sznaucerkowaty jest fajny.

6 godzin temu, b-b napisał:

Musimy poczekać na Tolę. Może coś wie o psiaku.

Z tego co widzę, to psiak był na wybiegu otwartym; tam, gdzie ostatnio czekały "nasze " psiaki na wyjazd do szafirki.

Jak byłam wczoraj nie widziałam tam zadnego psa, więc byc moze tez był zarezerwowany...

Wypytam jak będę w schronie.

Posted
18 godzin temu, Bogusik napisał:

Nie wiem gdzie mam pisać w sprawie transportu,więc piszę tutaj.Odezwał się Pan na fb z Zabrza,że pojedzie gratis po Karinkę i jeszcze jednego psa,do którego się na Fb dopisałam,bo trasa ta sama.Pan jednak może jechać nie w ten a następny weekend.Karinka nie jedzie,ale może będzie można dogadać się z odbiorem innego/innych piesiów.Trzeba dopytać czy ma w tym praktykę,jakie auto itd.

Tolu skontaktuj się z panem,bo Ty wiesz najlepiej co i jak Anetko,jeżeli Tola nie odczyta,to wyślij jej smsa :)

p.Bogdan Mulewski 533 683 303533 683 303

Rozmawiałam z panem - bardzo sympatyczny, empatyczny, pięknie opowiadał o naszych braciach mniejszych. 

Pomoc w transporcie traktuje  jako dobry uczynek  ( wypytałam, bo nie wierzyłam),  czeka na tel. kiedy będzie trzeba przyjechać po psiaki ( tylko niedziele i wtedy, kiedy nie będzie miał wyjazdu z rodziną.)

Posted
12 minut temu, Tola napisał:

Rozmawiałam z panem - bardzo sympatyczny, empatyczny, pięknie opowiadał o naszych braciach mniejszych. 

Pomoc w transporcie traktuje to jako dobry uczynek  ( wypytałam, bo nie wierzyłam),  czeka na tel. kiedy będzie trzeba przyjechać po psiaki ( tylko niedziele i wtedy, kiedy nie będzie miał wyjazdu z rodziną.)

O,to fajnie mamy Pana,który może pomóc z transportem.Trzeba zapisać kontakt.

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

O,to fajnie mamy Pana,który może pomóc z transportem.Trzeba zapisać kontakt.

Tak - pan powiedział, ze jest do dyspozycji :)

Zaznaczył, ze psy muszą być w kontenerkach i to jakoś musimy dopracować...

Posted
8 minut temu, Tola napisał:

To musimy kogoś poszukać w Zabrzu aby mógł przechowywać kontenerki.Tak głośno myślę sobie.W praktyce mamy jeden kontenerek zakupiony przez Bogusik a to mało.

Posted
7 minut temu, Tola napisał:

Wydaje się niemożliwe :)

A kierunek jest Panu obojętny czy tylko Zamość?

• Upvote 1
Posted
25 minut temu, Anula napisał:

To musimy kogoś poszukać w Zabrzu aby mógł przechowywać kontenerki.Tak głośno myślę sobie.W praktyce mamy jeden kontenerek zakupiony przez Bogusik a to mało.

My mamy jeszcze 2 kontenerki, tylko mniejsze, zalezy, jakie psiaki pojadą...

Posted
30 minut temu, anecik napisał:

Wydaje się niemożliwe :)

A kierunek jest Panu obojętny czy tylko Zamość?

Zrozumiałam, ze obojętny, ale na niezbyt dalekich trasach - ta do Zamościa wg pana jest dosyć daleka i dlatego taką pomoc  proponuje, ale raz na jakiś czashttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Posted
28 minut temu, Anula napisał:

Ode mnie do Zabrza jest ok. 30 km. Miałabym gdzie przechować tylko ...... nie mamy co przechować

Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Zrozumiałam, ze obojętny, ale na niezbyt dalekich trasach - ta do Zamościa wg pana jest dosyć daleka i dlatego taką pomoc  nam proponuje, .ale raz na jakiś czashttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

No w pełni Pana popieram :) jest dosyć daleka. I w gratisie? Czy za koszt benzyny?

Posted
2 minuty temu, anecik napisał:

No w pełni Pana popieram :) jest dosyć daleka. I w gratisie? Czy za koszt benzyny?

Nie pytałam, nie wiem jakie były ustalenia z Bogusik, zaraz zapytam...

Posted
9 minut temu, anecik napisał:

GRATIS! - Przed chwilka pytałam

Posted
18 minut temu, Tola napisał:

Zrozumiałam, ze obojętny, ale na niezbyt dalekich trasach - ta do Zamościa wg pana jest dosyć daleka i dlatego taką pomoc  proponuje, ale raz na jakiś czashttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Można stworzyć "Trójkąt Bermudzki"  Nowa Sól - Pyrzowice - Zamość :D

Oczywiście tak długo jak trwa dobra passa adopcyjna i oczywiście raz na jakiś czas. Tak sobie wymyśliłam :)

Posted
1 minutę temu, anecik napisał:

Oczywiście tak długo jak trwa dobra passa adopcyjna i oczywiście raz na jakiś czas. Tak sobie wymyśliłam :)

Dobrze wymyslasz http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Posted
6 minut temu, Tola napisał:

Pan pracuje na swoje przyszłe życie w niebie, tak mi napisałhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Tolu napisz Panu, że będziemy świadczyć przed Św. Piotrem na jego korzyść :D

7 minut temu, anecik napisał:

Aneta to...wymyślaczka ;)

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, b-b napisał:

Wymyślaczka, nie wymyslaczka ale jak Pan jest taki miły i raz na jakiś czas pojechałby do Zamościa, a mąż Hani odebrałby psiaki ode mnie to mamy połowę kosztów. Warto na przyszłość przemyśleć :)

• Upvote 1
Posted
15 minut temu, Tola napisał:

Pan pracuje na swoje przyszłe życie w niebie, tak mi napisałhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Pan dobrze a nawet bardzo dobrze kombinuje

A moja Funia ciągle mnie zaskakuje ,weszłyśmy dzisiaj do restauracyjki na deser a tam był już inny psiak ze swoim panem no i psiaki dosłownie przez chwilę czule się przywitały tylko noskami i "rozeszły".Grzecznie i kulturalnie

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Jolanta08 napisał:

Pan dobrze a nawet bardzo dobrze kombinuje

A moja Funia ciągle mnie zaskakuje ,weszłyśmy dzisiaj do restauracyjki na deser a tam był już inny psiak ze swoim panem no i psiaki dosłownie przez chwilę czule się przywitały tylko noskami i "rozeszły".Grzecznie i kulturalnie

No widzisz, wszystko przyszło z czasem, musiała trafić do Ciebie!

Posted
25 minut temu, b-b napisał:

Napisałam http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

A Aneta niech wymyśla, bo b. dobrze jej to idzie !

Posted

Nie ukrywam,że jak zobaczyłam drugiego psiaka to trochę się zaniepokoiłam bo Funia miewa humorki (coraz rzadziej ale ma) ale najważniejsze,że psinki zachowały się bardzo grzecznie i nie zrobiły z restauracji knajpy