Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anula']Och!Jak to dobrze,że zdążono mu pomóc.Wielkie podziękowania dla wszystkich,którzy włączyli się w akcję pomocy.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę,że psiak został odnaleziony.

Posted

[quote name='ala123']Dzięki Twoim informacjom piesek został właśnie znaleziony. Osoba spoza dogo pojechała tam z kierownikiem schroniska i pies w tej chwili jest już w samochodzie. Przekazano mi ,że jest bardzo biedny...
Przekazuję też,że przez kilka dni ma pozostać w szpitaliku przy lecznicy.[/QUOTE]
To wspaniale, że został znaleziony. Pewnie już niedługo by wytrzymał, skoro jest w złym stanie :-(. Wielkie dzięki osobom, które pojechały po niego :)
Jest może więcej informacji co mu dolega? :-(

Posted

[quote name='Anula']Och!Jak to dobrze,że zdążono mu pomóc.Wielkie podziękowania dla wszystkich,którzy włączyli się w akcję pomocy.[/QUOTE]
[B]Rodzice Maciusia[/B]
[QUOTE] czy teraz będzie ktoś kto porobi fotki i będzie mógł od czasu do czasu zdać sprawozdanie o losie śleputki??
[/QUOTE][quote name='handzia']To wspaniale, że został znaleziony. Pewnie już niedługo by wytrzymał, skoro jest w złym stanie :-(. Wielkie dzięki osobom, które pojechały po niego :smile: Jest może więcej informacji co mu dolega?[/QUOTE]
:-(
z relacji osoby,która tam była wiem,że piesek wyszedł ze swojej kryjówki, jak tylko usłyszał ludzi,on czekał na tę pomoc :-(;nie było problemu ze złapaniem,tym bardziej, że na podstawie podanych przez Alter Ego informacji wiadomo było gdzie go szukać.
zdjęcia zostały zrobione,jak tylko je dostanę - wstawię na wątek
nie wiem co mu dolega,wiem,że został nawodniony,nakarmiony i umieszczony w szpitaliku

Posted

Również ogromnie się cieszę i dziękuje naszej niezrównanej działaczce Krystynie oraz asytentowi za udaną akcję .Pies bezpieczny a to najważniejsze .Moze wspólnymi siłami znajdziemy mu jakiś dobry dom.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Ala - dzięki za odp!! A ten szpitalik to w Zamościu? I czy ktoś tam będzie mógł podejść i spytać co z nim? I czy po pobycie w szpitaliku trafi do schronu?[/QUOTE]
szpitalik jest w Zamościu przy gabinecie dr. Kulika przy ZOO,podejść można i zadzwonić też,wszyscy w Zamościu wiedzą, gdzie to jest; a co po pobycie w szpitaliku ...:shake: ?

Posted

[quote name='ala123']szpitalik jest w Zamościu przy gabinecie dr. Kulika przy ZOO,podejść można i zadzwonić też,wszyscy w Zamościu wiedzą, gdzie to jest; a co po pobycie w szpitaliku ...:shake: ?[/QUOTE]
Rozmawiałam z wetem.Psiak jest znacznie niedożywiony.Nie widzi i prawie nie ma zębów.Na wołanie reaguje.Ma ok 12 lat.Przez najblizsze dni pozostanie w gabinecie przy zoo.

Posted

zdjęcia pieska zabranego wczoraj spod mostku z Reformy Jarosławiec; widać,że to straszna malizna...

[IMG]http://img844.imageshack.us/img844/9707/piesekspodmostu1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img593.imageshack.us/img593/4453/piesekspodmostu3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img856.imageshack.us/img856/7002/piesekspodmostu4.jpg[/IMG]

Posted

za niego nie będzie drogi hotelik. Czy są widoki na to, że w którymś z okolicznych hotelików się da go umieścić? Funiu, czy są u Ciebie szanse? Jeśli nie, to jest jeszcze w Chełmie hotelik, tam raczej są miejsca, bo jest nowy. Niestety, info stamtąd nie jest zbyt częste, bo nie jest to taki 100% dogomaniak, ale lepiej go tam niż w schronie.
Ile rudzielec zostanie w szpitaliku?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']
Ile rudzielec zostanie w szpitaliku?[/QUOTE]
ja nie rozmawiałam z lekarzem,przekazano mi jedynie,że w szpitaliku zostanie tylko do jutra...

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']za niego nie będzie drogi hotelik. Czy są widoki na to, że w którymś z okolicznych hotelików się da go umieścić? Funiu, czy są u Ciebie szanse? Jeśli nie, to jest jeszcze w Chełmie hotelik, tam raczej są miejsca, bo jest nowy. Niestety, info stamtąd nie jest zbyt częste, bo nie jest to taki 100% dogomaniak, ale lepiej go tam niż w schronie.
Ile rudzielec zostanie w szpitaliku?[/QUOTE]
Hotelu w Chełmie nie polecałabym, właścicielka pracuje i ma małe dziecko, więc wiadomo, dla psa pozostanie boks, prawie jak w schronie :shake:
Jakby Funia miała miejsce to byłoby wspaniale. Ona jak mało kto ma podejście do takich biedaków :)

Posted

[quote name='ala123']ja nie rozmawiałam z lekarzem,przekazano mi jedynie,że w szpitaliku zostanie tylko do jutra...[/QUOTE]
Zadra pisała, że zostanie tam kilka dni.

Może zacznijmy zbierać deklaracje dla niego. Ja daję 20 zł. Rodzice Maciusia coś też proponowała :) Kto jeszcze? On nie może zostać w schronisku...

Posted

ja na razie mogę tylko 10 zł miesięcznie na ślepaczka, ale jeśli Heniuta z hoteliku Funi pójdzie do DS we wrześniu to mogę 20 zł.
Wiadomo, że ten w Chełmie nie jest tak super, jak Funi, ale lepiej tam niż w schronie mimo wszystko. Boks bo boks, ale SAM.

Posted

Nie mialam dostepu do netu, a tu takie rewelacje :) Dziekuje z calego serca wszystkim, ktorzy pomogli w tej sprawie. Tym bardziej, ze nie mialam pojecia o tym, ze piesek jest taki maly i niedozywiony. Prawdopodobnie okoliczni mieszkancy znosili mu kosci i zeschniete kawalki chleba, a ten bidulek nie mial czym tego pogryzc:(
Sliczny rudasek:)
Ja tez dorzuce do hoteliku, niestety tylko 10 zl stalej- na razie straszny dolek finansowy:(
Nie wiem jak dlugo ten biedaczek wytrzymalby jeszcze pod tym mostem:( Jeszcze raz bardzo dziekuje. Jestescie cudownymi ludzmi.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']ja na razie mogę tylko 10 zł miesięcznie na ślepaczka, ale jeśli Heniuta z hoteliku Funi pójdzie do DS we wrześniu to mogę 20 zł.
Wiadomo, że ten w Chełmie nie jest tak super, jak Funi, ale lepiej tam niż w schronie mimo wszystko. Boks bo boks, ale SAM.[/QUOTE]
Tu już Funia zadecyduje, tylko najpierw musimy uzbierać deklaracje...

Posted

[quote name='Alter Ego']Nie mialam dostepu do netu, a tu takie rewelacje :) Dziekuje z calego serca wszystkim, ktorzy pomogli w tej sprawie. Tym bardziej, ze nie mialam pojecia o tym, ze piesek jest taki maly i niedozywiony. Prawdopodobnie okoliczni mieszkancy znosili mu kosci i zeschniete kawalki chleba, a ten bidulek nie mial czym tego pogryzc:(
Sliczny rudasek:)
Ja tez dorzuce do hoteliku, niestety tylko 10 zl stalej- na razie straszny dolek finansowy:(
Nie wiem jak dlugo ten biedaczek wytrzymalby jeszcze pod tym mostem:( Jeszcze raz bardzo dziekuje. Jestescie cudownymi ludzmi.[/QUOTE]
To dzięki Tobie psiak jest już bezpieczny :) Jak pomyślę o tych kościach i suchym chlebie :angryy:...
Mamy już 40 zł :) Kto jeszcze dorzuci grosik?

Posted

[quote name='ala123']przekazano mi,że piesek jest już w schronisku,został umieszczony w osobnym boksie na kwarantannie,tyle wiem[/QUOTE]
Może ktoś zaloży biedakowi wątek,ja niestety nie dam rady,poniewaz jestem "zawalona robotą"