Tola Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [B]Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej ( PRAGA POŁUDNIE - JANTAR[COLOR=black])[/COLOR][/B] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Tolu, dzięki za linka :) [B]Tak a propo to w piątek rano jest darmowy transport z Krasnegostawu do Warszawy.[/B] I w sobotę lub niedzielę kolejnego dnia w odwrotną stronę. W razie potrzeby proszę o pw, albo telefon (Tola ma) Quote
zadra Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Tola']To ta sunia. [IMG]http://img829.imageshack.us/img829/6772/p1080236i.jpg[/IMG][/QUOTE] To suczka moich znajomych. Zastanawiam się skąd się wzięła informacja o sterylizacji suczki? nic takiego nie miało miejsca.Zresztą steryliacja w okresie kwarantanny jest niezgodna z obowiązującymi przepisami. Quote
IVV Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='IVV']a co z ta Onka ? ona juz tyle czasu siedzi w schronie :( [IMG]http://img192.imageshack.us/img192/7316/p1080079t.jpg[/IMG][/QUOTE] czy zapadly juz jakies decyzje ? Quote
Tola Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 [quote name='IVV']czy zapadly juz jakies decyzje ?[/QUOTE] Decyzje zapadły, sunia po 22 jedzie do beki. Quote
zadra Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dzisiaj zostały wysterylizowane Kropka i Nepal.W przyszłą sobotę jadą do nowego domu. Quote
handzia Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Tola']Decyzje zapadły, sunia po 22 jedzie do beki.[/QUOTE] To super, bardzo się cieszę :) Quote
beka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ja też, bo ona mi w głowie już od ubiegłego roku siedzi. Quote
roma_121 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 REED wygrał walkę z parwowirozą ale przegrał walkę o życie :( dzisiaj o 12 odszedł za tęczowy most w ciszy i spokoju sam od siebie ;( myśleliśmy już o kastracji jego pies czuł się dobrze nawet ugryzł innego psa w łapę wczoraj wieczorem jego stan się pogorszył próby wątrobowe wyszły bardzo źle był lek sprowadzany z Niemiec ale już nie zdążył :( Fundacja SOS Dalmatyńczyki Quote
Tola Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Bardzo mi przykro:( Rozmawiałam dzisiaj z Danką, nie mogłam uwierzyć, bo juz cieszyliśmy się ... Dziękujemy za wszystko, co zrobiliscie dla tego biednego psa. Nie płacz Danusiu:glaszcze: Quote
IVV Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Tola']Decyzje zapadły, sunia po 22 jedzie do beki.[/QUOTE] czy jest juz zaklepana ? ciesze sie ,ze w koncu po tak dlugim czasie dostanie swoja szanse ...mi tez juz od dawena nie dawala ona spokoju Quote
LadyS Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 w [B]niedziele 22maja[/B] będzie transport na trasie [B]BIŁGORAJ - ZAMOŚĆ - LUBLIN - WARSZAWA[/B] i z powrotem za dorzucenie sie do kosztów paliwa jesli ktoś ma kogoś/coś do przewiezienia to prosze o kontakt na PW Quote
LadyS Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [B]Bardzo proszę w imieniu swoim i sacredPIRANHII o usunięcie ze strony Fundacji ZEA ([url]http://fundacjazea.mmknet.pl/aktualnopci-mainmenu-39[/url]) suczki Gejszy, która w żadnym razie nie była pod opieką fundacji Emir ani żadnej innej fundacji. Sunia owszem, była u zadry na DT - ale u zadry jako osoby prywatnej. Zarówno zdjecia, jak i ogłoszenia robiłam ja, zaś dom wybrała sacredPIRANHIA i ona wydała na siebie suczkę (o co zresztą były pretensje), wiec w zadnym razie suczka nie była pod opieką żadnej fundacji.[/B] Quote
agusiazet Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Czy owczarek niemiecki Lili została wysterylizowana? Bo domek na nią czeka, przypominam! Quote
zadra Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='agusiazet']Czy owczarek niemiecki Lili została wysterylizowana? Bo domek na nią czeka, przypominam![/QUOTE] MIała być sterylizowana po zaraz po Kropce i Nepalu.Jutro zadzwonię i się dowiem. Quote
zadra Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='ladySwallow'][B]Bardzo proszę w imieniu swoim i sacredPIRANHII o usunięcie ze strony Fundacji ZEA ([URL]http://fundacjazea.mmknet.pl/aktualnopci-mainmenu-39[/URL]) suczki Gejszy, która w żadnym razie nie była pod opieką fundacji Emir ani żadnej innej fundacji. Sunia owszem, była u zadry na DT - ale u zadry jako osoby prywatnej. Zarówno zdjecia, jak i ogłoszenia robiłam ja, zaś dom wybrała sacredPIRANHIA i ona wydała na siebie suczkę (o co zresztą były pretensje), wiec w zadnym razie suczka nie była pod opieką żadnej fundacji.[/B][/QUOTE] [B]W celu sprostowania wyżej podanej informacji wyjaśniam :pPo pierwsze działam jako czlonek fundacji,a nie osoba fizyczna.Pies był u mnie ponad dwa tygodnie i ja decyduję pod czyją był opieką.Po drugie podczas mojej kilkudniowej nieobecności Gejszą zajmowali się pozostali członkowie fundacji.Pokarm suczki był finansowany przez fundację.[/B] Quote
sacred PIRANHA Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Paulina wykasuj proszę dopisek, że prosisz w moim imieniu;-) To teraz trochę ja w swoim imieniu. Nie uważam, by było to dobre miejsce na pranie brudów. Moim zdaniem wątek ten mógłby lepiej słuzyc psom gdyby był pozbawiony tego typu przepychanek. W związku z wieloma nieporozumieniami, niedomówieniami i syfami na tym wątku wypisałam się z niego. Zostałam dziś przywołana do tablicy przez zadre dlatego sie tutaj pojawiam. Pragne na wstępie podkreślić iż jestem jej bardzo wdzięczna za pomoc w postaci tymczasowania Gejszy (co zresztą miało trwać o wiele krócej bo sunia miala jechac do hotelu ale pojawiło się tyle chętncyh domów ze postanowiłam wstrzymac sie z wywozem suki do hotelu i po uprzednim sprawdzeniu wybrac jej ds i od razu do niego ją wysłać) jak również za wiele róznych innych rzeczy, doceniam to i szanuje ją za to co robiła i robi dla psów. Pomijając jednak to, nie rozumiem jednak stwierdzienia, że to Ty zadro decydujesz pod czyją była opieką? Kto był za nią odpowiedzialny? Kto założył jej wątek? Kto robił ogłoszenia? Kto znalazł jej dom? Kto podpisał na siebie umowe adopcyjną? Do kogo były pretensje, że suka została wydana bez sterylizacji? Przykro, mi że musze tutaj wyjasniac takie sytuacje. Jestem daleka od wchodzenia z kimkolwiek w konflikt, to nie ja widze w Was wrógów, to Wy robicie go sobie ze mnie. Mamy różne, zdania na ten sam temat. Za Gejsze odpowiedzialna od początku do końca byłam ja, to do mnie były pretensje, że pobyt suki sie przedłuza, to do mnie były pretensje, że została wydana do ds bez sterylizacji, to ja wybrałam ds i to ja podpisałam z nim umowe. Nigdy nie byłam członkiem fundacji EMIR. Dla mnie logiczne, że jak pies jest pod opieką fundacji to fundacja wybiera dom i fundacja podpisuje z nim umowe, - podejrzewam, że stąd władnie oburzenie Pauliny na obescnosc Gejszy na fundacyjnej stronie. Ja nie prosiłam Emiru o pomoc...prosiłam zadre. Najwyraźniej mylnie się zrozumiałysmy, zatem by nie ciągnąć tej bezsensownej przepychanki, nikomu na dobrą sprawe niepotrzebnej a zdecydowanie szkodzącej psom prosze o wyliczenie mi ile wydaliście na żarcie Gejszy przez jej pobyt u Was i usuniecie jej ze strony fundacji ZEA. Skoro zadyma już powstała, to może po prostu w ten sposób to zakończmy i zajmijmy sie wszyscy swoimi sprawami bez wchodzenia sobie w droge, innego dobrego rozwiązania tego konfliktu nie widze. Odpuście sobie dalsze dyskusje na ten temat (to do wszystkich), szczególnie te skierowanie do mnie, nie zamierzam tutaj wchodzic ponownie, wypisałam się bo byłam zmęczona tym ciągłym użeraniem się i jak widać nic się nie zmieniło. Quote
Tola Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 [quote name='IVV']czy jest juz zaklepana ? ciesze sie ,ze w koncu po tak dlugim czasie dostanie swoja szanse ...mi tez juz od dawena nie dawala ona spokoju[/QUOTE] Tak, zadra we wtorek zarezerwowała sunię. Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie po naszej mysli i juz niedługo sunieczka pojedzie do Warszawy. Beka - masz juz imię dla dziewczynki:cool3: Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć Leili. Sunia wczoraj miała sterylizację. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/207022-Jamnikowata-maleńka-długowłosa-Leila-przywróćmy-jej-wiarę-w-dobry-świat/page2[/URL] Quote
handzia Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='Tola']Tak, zadra we wtorek zarezerwowała sunię. Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie po naszej mysli i juz niedługo sunieczka pojedzie do Warszawy. Beka - masz juz imię dla dziewczynki:cool3: Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć Leili. Sunia wczoraj miała sterylizację. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/207022-Jamnikowata-male%C5%84ka-d%C5%82ugow%C5%82osa-Leila-przywr%C3%B3%C4%87my-jej-wiar%C4%99-w-dobry-%C5%9Bwiat/page2"]http://www.dogomania.pl/threads/207022-Jamnikowata-maleńka-długowłosa-Leila-przywróćmy-jej-wiarę-w-dobry-świat/page2[/URL][/QUOTE] Bardzo się cieszę, że sunia jedzie do Beki :) Słyszałam, że psiaki u niej są niezmiernie szczęśliwe :loveu: Quote
Tola Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 [quote name='handzia']Bardzo się cieszę, że sunia jedzie do Beki :) Słyszałam, że psiaki u niej są niezmiernie szczęśliwe :loveu:[/QUOTE] Bardzo:loveu: A zamojszczaki to zostają na stałe:cool3: Quote
IVV Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='Tola']Tak, zadra we wtorek zarezerwowała sunię. Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie po naszej mysli i juz niedługo sunieczka pojedzie do Warszawy. Beka - masz juz imię dla dziewczynki:cool3: Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć Leili. Sunia wczoraj miała sterylizację. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/207022-Jamnikowata-maleńka-długowłosa-Leila-przywróćmy-jej-wiarę-w-dobry-świat/page2[/URL][/QUOTE] pisalysmy z Beka na temat sunieczki ;) obiecalam jej troche pomoc finansowo jak przyjdzie czas na sterlke Quote
Recommended Posts