agusiazet Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ja myślałam o tej zamojskiej maliźnie: [IMG]http://img844.imageshack.us/img844/8571/aaalx.jpg[/IMG] Quote
agusiazet Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Suczki w takim złym stanie jak ta ze Szczytna to ja nie mogę wziąć:( Niestety, w Mielcu nie ma dobrej, całodobowej lecznicy, poza tym nie stać mnie na leczenie np w Rzeszowie lub Lublinie:( Quote
E-S Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Z innej beczki - bardzo proszę wszystkich oferującyh bezpłatne DT - ewentualnie DT za karmę i koszty leczenia/sterylizacji - aby wpisali się na tym wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZP%C5%81ATNY-Dom-Tymczasowy-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-Hotele-NIE-MILE-widziane[/url] określając warunki tymczasowania. Taki watek jest niezbędny - sami o sobie niczego nawet nie wiemy ... dochodzi potem czasami do idiotycznych sytuacji, których można byłoby uniknąć - a przy okazji konstruktywnie pomagać psom i wymieniać się doświadczeniami. Quote
Tola Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 To foksik ze schronu [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/8613/45458333.jpg[/IMG] Quote
IVV Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 na ktorych stronach sa nowe zdjecia ze schronu? Quote
Tola Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 [quote name='IVV']na ktorych stronach sa nowe zdjecia ze schronu?[/QUOTE] Od 397 str :cool3: Quote
sonia71 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Tola'] Ok 16 zabieram sunię z ulicy. Trzymajcie kciuki, bo bardzo potrzebne. Widzę, ze mała ma drugą ofertę domku, bardzo sime cieszę. Do agusizet mamy prawdopodobnie transport, czekam na zadre, zeby potwierdzila:cool3:[/QUOTE] to ja też ściskam kciukole :) Quote
Tola Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Znajdka jest pod Biłgorajem, ok 50 km od Zamościa Quote
agusiazet Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Czyli złapana? Kiedy uda się ją przywieźć do Mielca? Od środy jestem już w pracy, ale w domu są moje starsze, pełnoletnie córki, więc czekamy, obie wiedzą, że niunia przyjedzie:) Quote
Tola Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Jutro jade po znajdkę; mieszka na ulicy pod Biłgorajem Quote
agada Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Czekamy na wieści. Smutna historia tych wiejskich suczynek..... Wiele takich niestety..... Quote
eve-w Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 W poprzedniej partii zdjęć (kurka, nie mogę ich znaleźć) była mała czarna kudłata sunieczka. jest jeszcze w schronie? Quote
sonia71 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='Tola']Jutro jade po znajdkę; mieszka na ulicy pod Biłgorajem[/QUOTE] oby się tylko kruszynka za bardzo nie schowala :( dzisiaj zimnica i deszcz :(,qrczę ,jak dojedziecie może na chwilę przestanie chociaż padać i malutka pokaze nosek. Quote
Ewanka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Do góry ... po lepsze życie i kochające domki :) Quote
agusiazet Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Kurczę, żeby malutka się gdzieś nie schowała, bo pogoda temu sprzyja!!! Quote
zadra Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='agusiazet']Kurczę, żeby malutka się gdzieś nie schowała, bo pogoda temu sprzyja!!![/QUOTE] Pogoda fatalna.Ciągle pada. Quote
agada Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='zadra']Pogoda fatalna.Ciągle pada.[/QUOTE] Masakra jakaś...:angryy:, a ja musiałam łazić po dachu i przybijać oderwaną folię na lukarnie :diabloti: Nie chcę krakać, ale suni możecie dziś nie spotkać :shake:, mogła się gdzieś zakamuflować :roll: Quote
malagos Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='eve-w']W poprzedniej partii zdjęć (kurka, nie mogę ich znaleźć) była mała czarna kudłata sunieczka. jest jeszcze w schronie?[/QUOTE] eve-e dopytujesz o tyle psów, tu i na wątku kieleckim, chcesz któremuś dać dom? Quote
Tola Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Czarnej suni nie ma w schronie, przynajmniej nie było jej w niedzielę. Mam jednak i dobre wieści - Znajdka juz bezpieczna, a na dodatek jeszcze TZ zabrał ze schronu tego chudziutkiego pieska w typie jagdteriera:lol: Oba psiak są odrobaczone i odpchlone. Piesek zamieszkał u funi; jego pobyt również będzie sponsorować IVV:loveu: Piesek jest młodziutki, bardzo żywiołowy i wygłodzony. Prawdopodobie w schronie jako młodziam nie był dopuszczany do miski. Sunia na początku była przerażona, ale juz po paru min próbowała merdac ogonkiem i wszystkich lizała po rękach. Dziewczynka ma tuz ponad rok. Jest przelagodna, uwielbia dzieci; dzisiaj cały czas łazikowała za zadry córeczką. Musiała wiele przezyc, bo kuli się przy kazdej probie pogłaskania. Trzeba tez poswiecic jej trochę czasu na chodzenie na smyczy - tzn sunia chodzi, ale jak cos ją zaciekawi:cool3: Prawdopodobnie nigdy nie miała obrozy na szyi:cool3: Agusiazet - szykuj imię dla dziewczynki:cool3:, transport w sobotę lub niedzielę. Mam zdjęcia ale dzisiaj nie dam rady wstawic. Quote
agusiazet Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Super, że mała już bezpieczna, fajnie, że kocha dzieci - moja Ala będzie przeszczęśliwa, że piesek ją lubi, bo nasz Sony to tylko zębiska na nią szczerzy, nie lubi jej okazywania miłości jak ognia:) Co do imienia na razie nie ma pomysłu, ale to wyjdzie w praniu - może Najda od znajda:) Czekam na informację, kiedy uda się transport i bardzo dziękuję za akcję ratowania i przetrzymania małej:):):) Quote
Tola Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 [quote name='agusiazet']Udało się znaleźć i zabrać znajdę z Biłgoraju?[/QUOTE] Piszę o niej post wyzej:cool3: Mała jest urocza:loveu: Quote
malagos Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Rewelacyjne wieści! Hura! Agusia, będziesz matką chrzestną :) Quote
agusiazet Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Raczej moja Ala, bo dotąd to ona chrzciła nasze tymczasy imionami z bajek:) Ciotko Tolu napisz coś o transporcie, może trzeba komuś wpłacić kasę na paliwo? Czy można z nią podejść do weterynarza i zapytać o możliwość szczepienia wścieklizna i wirusówki? Pospieszam tak, bo może mała załapie się na wyjazd do Niemiec, a wtedy szczepienie musi mieć min. 21 dni przed wyjazdem, a ten już coraz bliżej!!! Quote
Recommended Posts