malagos Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 A macie zdjęcia tych kudłaczek Madalleny, państwo z Saskiej Kępy nadal nie zapsieni......... Quote
Joodith Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='malagos']A macie zdjęcia tych kudłaczek Madalleny, państwo z Saskiej Kępy nadal nie zapsieni.........[/QUOTE] Tu [URL]http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=218&pid=3423#pid3423[/URL] na wątku dziewczynek jest cały zbiór pięknych zdjęć, które można przeglądać nawet bez rejestracji. Quote
Zdrapka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='sonia71']dzięki isadoro :) ,poczekamy na zdrapkę to powie czy dziewczyny maja jakieś już allergo[/QUOTE] Nie wiem czy mają allegro, ponoć ktoś miał robić, ale nie mam pojęcia czy zrobił. Jeśli karma doszłaby do mnie do wtorku to można podać adres kurierowi do mnie do Lublina - adres ma Leni. Ja i tak jadę w środę do Radzymina to zabiorę ze sobą. Quote
sonia71 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 ej,no coś ty im więcej osob reaguje na to się dzieje na wątku tym lepiej dla psiulków,przecież ,no nie-niech oglądają i sto razy jak ma wyjść z tego domek :) Quote
leni356 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 To jest zawsze ryzyko czy dojdzie na wtorek, ja mam zawsze obsuwy z dostarczeniem karmy przez kuriera. Na pewno najłatwiej byłoby zamówić od razu do Madalleny Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 wstawilam sunie tu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domków-chce-kudłatego-psa,ale[/URL] cos sie zdjecie nie otwiera :( czy ktos to moze poprawic prosze Quote
zadra Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='IVV']wstawilam sunie tu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domków-chce-kudłatego-psa,ale[/URL] cos sie zdjecie nie otwiera :( czy ktos to moze poprawic prosze[/QUOTE] Powodzenia kudłate!!! Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 kurcze gdzies mi wcielo prosbe o wstawienie zdjecia na ten watek:(,ja probowalam ,ale jakos nic nie widac prosze wstawcie dziewczyn zdjecia . Quote
agada Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Ja też mogę dorzucić parę groszy an składkę, tylko poproszę nr. konta. Niestety maszynki nie mam tez by mi się przydała jakaś porządna, podgoliłabym mojego kaukaza, bo chłopak ledwie żyw przez te upały... Quote
Zdrapka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='leni356']To jest zawsze ryzyko czy dojdzie na wtorek, ja mam zawsze obsuwy z dostarczeniem karmy przez kuriera. Na pewno najłatwiej byłoby zamówić od razu do Madalleny[/QUOTE] Leni i to jest lipa i bryndza - ona jest w środku lasu, bez zasięgu netu, bez auta, bez ADRESU, z dziećmi i psami, dojeżdża się leśną drogą przez las i polany i jakieś pola, tam nie ma wsi ani nic - miasteczko najbliższe jest kilkanaście km od tego domku w lesie, nijak jej nie wyślesz niczego, kto tam z nią ze 2 razy nie był w ciągu dnia, żeby zapamietać drogę - nie trafi za nic w świecie. Najbliżej jest Radzymin, niedaleko jest też Wołomin (niedaleko jeśli się ma auto), ja i Andzike jej zawiozłyśmy w ub. tyg. jak byłam w Warszawie zakupy żywnościowe i spreje przeciwkomarowe, żeby jej i dzieciom starczyło dopóki ja nie przyjadę do niej w środę - bo wtedy mogę znowu żarcie zawieźć. Najlepszym wyjściem byłoby, gdyby namierzyć ananouk - ja źle pamietam ten nick i nie mogę znaleźć jej - Anna jest z Wołomina i ma możliwość pożyczyć samochód i wie, gdzie jest Madalleny działka - to byłoby najlepsze, pchnąć wszystko do niej i albo ona zawiezie Magdzie, albo jak będziemy już mieć z Madalleną samochód to same podjedziemy do niej po karmę. Kupiłam smakołyki na allegro - 1 kg kurzych łapek i jakieś tam paseczki wołowe 60 sztuk - żeby pipki małe uczyć przychodzenia do ludzi i posłuszeństwa i nieuciekania. Poszukajcie jakichś starych zabawek po swoich pieskach, żeby małe się bawiły, proszę, ja mam tylko piłki mojego psa. To wezmę. Ale on tylko piłkami i butelkami się bawi, innych zabawek nie mam, miałam - ale rozszarpał. nie mam kasy, żeby kupić nowe zabawki. Quote
Zdrapka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='sonia71']to co tu będą na bieząco zdjęcia dziewczyn ?:)[/QUOTE] Ależ oczywiście :) Jak tylko je zrobisz i wstawisz :) najpierw trzeba się kopnąć za Radzymin, prawie 200 km od Lublina. Potem wrócić do cywilizacji i wstawiać - na ICH wątku a nie ogólnym najlepiej. A teraz o tym, co jest ważne dla PSÓW. Karma którą Madallena chce dawać suczkom jest tu: [URL]http://www.husse.pl/15/page.asp?page_id=5577&type=ecom3&page_nr=1&sub_nr=105&id=28246[/URL] 15 kg kosztuje 189 zł. Leni deklarowała 100 zł. Agada "parę groszy". [quote name='Joodith']Ja mogę dorzucić skromne 20 pln[/QUOTE] Czyli na karmę nie ma jeszcze pieniędzy. Suczki nie były odrobaczane - mają robaczycę - potrzebne są 2 listki aniprazolu. Nie były szczepione na wirusówki - darmowe DT darmowym - ale sory. Każdy by poszedł z torbami. O benzynie na jazdy suczek do i od weterynarza (40 km) nikt nie nawet nie wspomina. O kolejnych kosztach wizyt weterynaryjnych też. Toteż wielka prośba o POMOC finansową dla suczek. Ja muszę kupić benzynę, bo się z nimi do weta od środy pewnie najeżdżę, Pipi jest chora i musi mieć kontrole, bierze antybiotyki. Quote
leni356 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Dziewczyny, Andzike zgodziła się zbierać na karmę i ją zamówić, więc powysyłamy pw z danymi. Prosimy o składki bo funduszy na razie jest niewiele.. Quote
Tola Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 Rozmawiałam z madalleną; w poniedziałek zadra wysle tabletki na odrobaczenie, dorzucamy do karmy 50 zł. Quote
Zdrapka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Wielkie dzięki dziewczyny :) Sunie będą miały co jeść :) Quote
sonia71 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='sonia71']to co tu będą na bieząco zdjęcia dziewczyn ?:)[/QUOTE] zdrapka żle mnie zrozumiałaś- ja nie domagam się tu zdjęc ,bo oglądam je tam.,to było pytanie do słów IVV z prośbą o wstawienie zdjęć tu na wątku i tylko tyle, skoro nie zamawiam allegro to poprosze o konto przeleje 50 zl. jako zaczątek skłaki na odrobaczenie i wirusówki (mimo że mam psiulę to nijak nie wiem jaki to koszt :( Quote
sonia71 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 ha,juz na odrobaczenie jest kasa ,to bedą wirusowki i jak coś to do karmy , Quote
Andzike Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='leni356']Dziewczyny, Andzike zgodziła się zbierać na karmę i ją zamówić, więc powysyłamy pw z danymi. Prosimy o składki bo funduszy na razie jest niewiele..[/QUOTE] Jestem. Nr konta już poszedł na PW osób deklarujących wpłaty :) Rozumiem, że na chwilę obecną mamy: 100zł - leni 20zł - joodith 50zł - sonia71 50zł - Tola/Zadra + "parę groszy" ;) od Agady :) Jak coś przeoczyłam to krzyczcie! W następny weekend jadę do Madalleny, więc jakby co to karmę mogę zamówić na mój adres - do końca tygodnia musi przyjść:) Quote
furciaczek Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Dziewczyny zajzyjcie prosze do Majeczki, malutkiej suni zabranej z Zamojskiego schroniska. [IMG]http://i46.tinypic.com/70yh47.jpg[/IMG] Majka jest na DT u Pirani ( Pirania ma teraz bardzo kiepska sytuacje finansowa a do zaplacenia jest rachunek u weta....prosze nie zostawmy jej samej!) [url]http://www.dogomania.pl/threads/188166-Malutka-2-miesięczna-MAJA-chora-potrzebne-wsparcie-finansowe[/url]! Quote
agada Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Moja wpłata na karmę przyjdzie razem z Zadry i Toli (skromne 20zł :oops:) Quote
Recommended Posts