Tola Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Beka odebrala juz onkę, bardzo dziekuję:loveu: :multi::multi::multi: Dzisiaj zadra wiezie do Kielc do nowego domu Cloe:loveu: [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/7601/cloe3.jpg[/IMG] :multi::multi::multi: A ja jutro wybieram sie do nowego domu Fiszki, wreszcie znalazla amatora swojej urody:cool3: Panstwo dzisiaj robili spore zakupy dla suni:cool3: [IMG]http://img59.imageshack.us/img59/9270/fiszka1.jpg[/IMG] Quote
malagos Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Same dobre wiadomosci! mój Koleś - szczeniak podrzutek też ma zaklepany domek:) Jeszcze tylko Ninka szuka domu, a po niej moze jakaś malizna z Zamoscia?....... Quote
Tola Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 :loveu:[quote name='malagos']Same dobre wiadomosci! mój Koleś - szczeniak podrzutek też ma zaklepany domek:) Jeszcze tylko Ninka szuka domu, a po niej moze jakaś malizna z Zamoscia?.......[/QUOTE] Ale swietne wiesci, jasne ze skorzystamy:loveu: Juz nawet wiem, ktore zaproponuję:eviltong: Gratuluje adopcji szczeniaka:loveu: Quote
malagos Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Tylko że o Ninkę domki się nie biją mimo ogloszeń i 2 mies. u mnie...Ale to rewelacyjna sunia, robi postepy i nie watpię, zę znajdzie dom. Wtedy...Tola zaproponuje coś z drobiu :cool3: :diabloti: Quote
IVV Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 milo sie czyta o szczesliwych koncach a wlasciwie szczesliwych poczatkach ;) dziewczyny jestescie niezastapione !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
nika28 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='Zdrapka']Colaczka ma już DS pod Warszawą, fundacja dr Lucy znalazła :)[/QUOTE] Strasznie się cieszę :) I czekam na wieści :) Quote
agada Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='Tola']Beka odebrala juz onkę, bardzo dziekuję:loveu: :multi::multi::multi: Dzisiaj zadra wiezie do Kielc do nowego domu Cloe:loveu: [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/7601/cloe3.jpg[/IMG] :multi::multi::multi: A ja jutro wybieram sie do nowego domu Fiszki, wreszcie znalazla amatora swojej urody:cool3: Panstwo dzisiaj robili spore zakupy dla suni:cool3: [IMG]http://img59.imageshack.us/img59/9270/fiszka1.jpg[/IMG][/QUOTE] Jak wspaniale, czekamy na jakies foto i pismo relacje :cool3::lol: Quote
Tola Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Dzwonila zadra - Cloe przekazana. Sama napisze więcej. Sunia troszke się bała; to nie Fiszka ktora kazdemu probuje wdrapac sie na kolana:evil_lol: Quote
agada Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 No to w końcu się u zadry nieco rozluźniło :lol: Quote
sonia71 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 ale się psiaczki rozszalały-powodzenia wszystkim psiulkom w nowych domkach :) Quote
Ewanka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Też trzymam kciuki za szczęśłiwe życie w nowych domkach :) Quote
beka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Widziałam tę colaczkę, jaki cukiereczek, szkoda ze musiałam ja oddać....;) Oneczka ma charakterek, dziabnęła w tyłek Bobisia, wiec wpspólnych spacerów nie bedzie poki co. Chuda bardzo, kegosłup na wierzchu :( Suchego jeść nie chciała, może musi sie oswoic z miejscem. Wieczorem dam jej ryżu z mieskiem.. Quote
zadra Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='beka']Widziałam tę colaczkę, jaki cukiereczek, szkoda ze musiałam ja oddać....;) Oneczka ma charakterek, dziabnęła w tyłek Bobisia, wiec wpspólnych spacerów nie bedzie poki co. Chuda bardzo, kegosłup na wierzchu :( Suchego jeść nie chciała, może musi sie oswoic z miejscem. Wieczorem dam jej ryżu z mieskiem..[/QUOTE] Wczoraj dostała sucha karmę,która zjadła ze smakiem. Zaniepokoiła mnie jej biegunka.Może mieć problemy z trawieniem jelitowym i stąd to wychudzenie. Quote
Zdrapka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='zadra']Wczoraj dostała sucha karmę,która zjadła ze smakiem. Zaniepokoiła mnie jej biegunka.Może mieć problemy z trawieniem jelitowym i stąd to wychudzenie.[/QUOTE] Tolu, ona w schronisku była raptem od poniedziałku do piątku - wcześniej ponoć ok. 2-3 tygodnie biegała po osiedlach zamojskich, jadła co znalazła w śmietnikach i co jej dzieci pod szkołą dały. jeden bóg wie w jakim stanie jest jej układ pokarmowy po śmietnikowym żarciu ... Quote
zadra Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='Zdrapka']Tolu, ona w schronisku była raptem od poniedziałku do piątku - wcześniej ponoć ok. 2-3 tygodnie biegała po osiedlach zamojskich, jadła co znalazła w śmietnikach i co jej dzieci pod szkołą dały. jeden bóg wie w jakim stanie jest jej układ pokarmowy po śmietnikowym żarciu ...[/QUOTE] W kojcu ogólnym była kilka dni(pierwsze zdjęcia mamy z niedzieli 13.06.)Na kwarantannie przebywała dwa tygodnie.Była zaszczepiona i chipowana.Juz masz prawie miesiąc. Nam powiedziano,że była po wypadku.Jak doliczymy leczenie to ewidentnie okres pobytu w schronie sie wydłuża. Quote
zadra Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='mshume']Zdrapko,tu nie chodzi o coli, tylko o Onke[/QUOTE] Sunia coli "kupkę" zrobiła prawidłową.W schronie dostawała sucha karme dla szczeniat. Quote
Zdrapka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='mshume']Zdrapko,tu nie chodzi o coli, tylko o Onke[/QUOTE] Pfff, jejku to weźcie piszcie jakoś żeby do zakutych łbów trafiło o kim .... A jeśli o ONeczkę - to takie mam pytanie - czy znacie pieska ze schroniska, który by po dłuższym pobycie i w końcu zabraniu ze schroniska nie miał rozwolnienia ? bo ja nie. Zmiana karmy, wody, zazwyczaj gorsze jakościowo jedzenie w ograniczonym finansami pod tym względem schronisku, stres - jazda samochodem + nowi ludzie = sraczka. Quote
zadra Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 [quote name='Zdrapka']Pfff, jejku to weźcie piszcie jakoś żeby do zakutych łbów trafiło o kim .... A jeśli o ONeczkę - to takie mam pytanie - czy znacie pieska ze schroniska, który by po dłuższym pobycie i w końcu zabraniu ze schroniska nie miał rozwolnienia ? bo ja nie. Zmiana karmy, wody, zazwyczaj gorsze jakościowo jedzenie w ograniczonym finansami pod tym względem schronisku, stres - jazda samochodem + nowi ludzie = sraczka.[/QUOTE] U owczarków nie mieckich dośc często wystepuja anomalia trawienne na tle genetycznym.Stąd produkowane sa specjalne karmy dietetyczne dla psów z takimi problemami.Onka poza biegunką ma nawracajacy slinotok.Może sie zagalopowalam ,nie chce wchodzic w kompetencje lekarza .Sunia jest teraz w dobrych rękach i napewno bedzie miała jak najlepsza opiekę,a my sie dowiemy co jej dolega lub nie dolega. Quote
Zdrapka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 nie znam się nic a nic na owczarkach. Jakichkolwiek, nie tylko niemieckich ... mam nadzieję, że z ONką się wyjaśni wszystko po diagnozie i będzie OK. Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Beka to najlepsze i najbezpieczniejsze rece jakie moga byc dla Zerdy !!!!! Oneczka jest piekna i ma widac charakterek nie od parady. juz mi ulzylo ,ze nie jest w schronie tak dlugo na to czekalam:) super robota dziewczyny!!!! Quote
Zdrapka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 dziewczyny, ja już na potrzeby lubelsko-nowodoworskie kupiłam - te psie chustki z napisem "SZUKAM DOMU". jeszcze są, to podaję link, mogą się komuś przydać, nawet na spacer z tymczaskiem: [url]http://www.dogomania.pl/threads/187791-Chusty-SZUKAM-DOMU!-Dla-Maxa-Lilki-i-innych-z-%C5%BBywca-do-30.06./page2[/url] Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 jest taki nowy watek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187807-Psie-SZKIELETY-Dogomanii[/URL] moze tam tez umieszczac te najwieksze biedy ze schronu? Quote
Tola Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 [quote name='IVV']jest taki nowy watek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187807-Psie-SZKIELETY-Dogomanii[/URL] moze tam tez umieszczac te najwieksze biedy ze schronu?[/QUOTE] Wrzuciłam tam nasza zamojska Szanę i historie jej ratowania... Quote
agada Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 [quote name='Zdrapka']Tolu, ona w schronisku była raptem od poniedziałku do piątku - wcześniej ponoć ok. 2-3 tygodnie biegała po osiedlach zamojskich, jadła co znalazła w śmietnikach i co jej dzieci pod szkołą dały. jeden bóg wie w jakim stanie jest jej układ pokarmowy po śmietnikowym żarciu ...[/QUOTE] A skąd Ty masz takie newsy?:cool3: Quote
Recommended Posts