Poker Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Przyszły DS Hery to para 24. latków. którzy są ze sobą już 8! lat. W lipcu oboje bronią prace magisterskie. Dziewczyna pracuje od 2 lat. Oboje pochodzą z domów psiarzy, szczególnie dziewczyna. Bardzo sympatyczni. Dawno chcieli mieć psa, ale czekali na koniec studiów. Przygotowali całą wyprawkę dla małej. Poleciłam im jeszcze adresatkę. Niedaleko mają wały nad Odrą. Wkoło sporo zieleni. Zgadzają się na kastrację, wiedzą o kosztach. Pojadą po Herę do Zamościa i przywiozą Stellę. 3 2 Quote
Jaaga Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 Dnia 20.06.2023 o 22:38, Tola napisał: Zostały 3 szczeniaki bez domu - Ati, Eliot i Karmelek - zdjęcia też w takiej kolejności. Ati ma ok. 3 mies, chłopaki są z tego młodszego miotu Ati ma u mnie osobne ogłoszenie. To zmienię to ogólne, bo jest wyróżnione. Quote
Jaaga Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 Dnia 20.06.2023 o 22:38, Tola napisał: Zostały 3 szczeniaki bez domu - Ati, Eliot i Karmelek - zdjęcia też w takiej kolejności. Ati ma ok. 3 mies, chłopaki są z tego młodszego miotu Ati ma u mnie osobne ogłoszenie. To zmienię to ogólne, bo jest wyróżnione. Quote
Tyśka) Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 Dnia 20.06.2023 o 22:38, Tola napisał: Zostały 3 szczeniaki bez domu - Ati, Eliot i Karmelek - zdjęcia też w takiej kolejności. Ati ma ok. 3 mies, chłopaki są z tego młodszego miotu Hmmm, to nie jest Elliot. Ma inne łapki: Dnia 10.06.2023 o 14:28, Tola napisał: Prawda? Bo ja już zgłupiałam czy właściwego ogłaszam 😄 Quote
Tyśka) Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 Dnia 20.06.2023 o 20:28, Tola napisał: Bardzo się cieszę i bardzo dziękuję 🌺💞 Daj znać tylko czy ktoś da radę podjechać po drapak, czy ma czekać do połowy lipca? 🙂 Mam też kuwetę, jeśli ktoś potrzebuje. Taka większa z wysokim rantem z zooplusa (o taka), bo nasze koty były duże: Zdrapka (*) - norweska leśna, Kurzyk (*) - mix kot syberyjski. Moja mama ją wymyje, ale będzie trzeba ją zdezynfekować. Quote
Jaaga Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 Dnia 21.06.2023 o 13:33, Tyśka) napisał: Hmmm, to nie jest Elliot. Ma inne łapki: Prawda? Bo ja już zgłupiałam czy właściwego ogłaszam 😄 No rzeczywiście trochę inny i inne umaszczenie na klatce. To ja poczekam na info od Toli. Quote
Tola Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 Dnia 21.06.2023 o 13:35, Tyśka) napisał: Daj znać tylko czy ktoś da radę podjechać po drapak, czy ma czekać do połowy lipca? 🙂 Mam też kuwetę, jeśli ktoś potrzebuje. Taka większa z wysokim rantem z zooplusa (o taka), bo nasze koty były duże: Zdrapka (*) - norweska leśna, Kurzyk (*) - mix kot syberyjski. Moja mama ją wymyje, ale będzie trzeba ją zdezynfekować. Raczej poczekam, jutro Przyjeżdża rodzina, będą do.04.07. , w tym czasie nie będę miała zbyt dużo czasu. 1 Quote
Tola Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 Dnia 21.06.2023 o 13:33, Tyśka) napisał: Hmmm, to nie jest Elliot. Ma inne łapki: Prawda? Bo ja już zgłupiałam czy właściwego ogłaszam 😄 To ja pomyliłam się - to jest Eliot, ten drugi to Tiki, który już na dom w Zamościu. Quote
Tola Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 Mam parę nowych zdjęć Ati: prosiłam o parę na rękach, ale nie dostałam na razie 1 Quote
Tola Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 Mam też zdjęcia naszych 6 kociaków, kto może pomóc w zrobieniu ogłoszeń na Kraków? Kociaki mają ok. 9 tyg., są odrobaczone, będą zaszczepione, korzystają z kuwety. Quote
Tola Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 OLX dla kociaków na Warszawę https://www.olx.pl/d/oferta/cudne-9-tygodniowe-kociaki-do-adopcji-CID103-IDW6uOY.html?bs=olx_pro_listing Jakby ktoś mógł zrobić na Kraków pojedynczym kociakom lub np dziewczynkom, albo samczykom, to będę bardzo wdzięczna. Quote
Jaaga Posted June 25, 2023 Posted June 25, 2023 Dnia 22.06.2023 o 00:44, Poker napisał: Czy domki mogą być wychodzące? Tola zawsze szuka domów niewychodzących. Nie ma sensu dwoić się i troić, żeby zabezpieczyć kociaki, zapewnić im profilaktykę oraz utrzymanie, a potem wydać w miejsce, gdzie mogą zginąć. 1 Quote
Poker Posted June 25, 2023 Posted June 25, 2023 Różnie bywa. Moja koteczka nie ruszy się poza teren ogródka. Jest szczęśliwa siedząc pod piwonią albo goniąc muchy. Przybiega na zawołanie jak pies. W blokach można mieć koty niewychodzące , a w domkach bardzo trudno o to. Naszego Bonuska usiłowaliśmy nie wypuszczać z domu, było to niezwykle stresujące dla nas i pewnie dla niego. Nie można było otworzyć drzwi na taras, ciągle trzeba było mieć oczy dookoła głowy, a i tak kilka razy uciekł i wrócił po paru godzinach . A my ja głupki chodziliśmy po okolicznych ogródkach , ulicach z latarkami. Całe osiedle postawiliśmy na nogi. Był wypuszczany na taras na szelkach i smyczy, ale i tak szukała możliwości wyjścia na wolność. Quote
Jo37 Posted June 25, 2023 Posted June 25, 2023 Niestety bardzo wiele kociaków i dorosłych kotów kończy tragicznie. Quote
Jaaga Posted June 25, 2023 Posted June 25, 2023 Nasza Majka też nie ruszała się 5 lat, aż raz coś się zmieniło, poszła dalej i zabił ją samochód. Od tamtego czasu wszystkie nasze koty są niewychodzące i dożywają zdrowe starości. Kiedy znalazłam zmasakrowaną przez gołebiarza kotkę znajomej z wydłubanymi żywcem oczami wiszącymi na nerwach, to od tamtej pory nie wydałabym kota do domu wychodzącego. Dla mnie ryzyko jest za duże. Jasne, że dłużej trwa szukanie domów, ale za to mamy pewność, że koty będą zdrowe i bezpieczne. Nie zapominajmy też, że kot jest gatunkiem inwazyjnym i zabiją wszystko. Do tego nie miałoby sensu testowanie kotów, gdyby i tak puszczane luzem miały zarażac się od innych. Osobiście dodatkowo brzydziłoby mnie, gdyby kot spał ze mną, ocierał się, siadał wszędzie, a wiedziałabym, że zjada zwierzęta z pasożytami i może nabyć oraz przenieść inne choroby. 1 Quote
Tola Posted June 25, 2023 Author Posted June 25, 2023 Dnia 22.06.2023 o 00:44, Poker napisał: Czy domki mogą być wychodzące? Przepraszam, dopiero po wpisach Jaaga i Jo37 zobaczyłam Twoje pytanie. Tak, wszystkie koty wydajemy do domów niewychodzących z usiatkowanym balkonem. 1 Quote
Tola Posted June 25, 2023 Author Posted June 25, 2023 Trochę się u nas dzieje w sprawie adopcji, podzielę się radosnymi informacjami💕 Wczoraj do nowych domów we Wrocławiu pojechały Hebe i Stella - po dziewczyny przyjechała rodzina Hebe i zabrała oba szczeniaki, pańcia Stelli zwraca połowę kosztów. Dużo miłości słodkie dziewczynki 💞 3 1 Quote
Tola Posted June 25, 2023 Author Posted June 25, 2023 Pani Natalia nie dość że przyjechała tyle km, to jeszcze przywiozła karmę dla pozostałych psów ( Karmelka nie ma na zdjęciu, bo pilnował puszek😉 4 Quote
Recommended Posts