Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszły DS Hery to para 24. latków. którzy są ze sobą już 8! lat. W lipcu oboje bronią prace magisterskie. Dziewczyna pracuje od 2 lat.

Oboje pochodzą z domów psiarzy, szczególnie dziewczyna.

Bardzo sympatyczni. Dawno chcieli mieć psa, ale czekali na koniec studiów.

Przygotowali całą wyprawkę dla małej. Poleciłam im jeszcze  adresatkę.

Niedaleko mają wały nad Odrą. Wkoło sporo zieleni.

Zgadzają się na kastrację, wiedzą o kosztach.

Pojadą po Herę do Zamościa i przywiozą Stellę.

• Like 3
  • Upvote 2
Posted
Dnia 20.06.2023 o 22:38, Tola napisał:

Zostały 3 szczeniaki bez domu - Ati, Eliot i Karmelek - zdjęcia też w takiej kolejności. Ati ma ok. 3 mies, chłopaki są z tego młodszego miotu 

received_290657549970034.jpeg

received_143614272049876.jpeg

received_1259793338244301.jpeg

Ati ma u mnie osobne ogłoszenie. To zmienię to ogólne, bo jest wyróżnione. 

Posted

Zostały 3 szczeniaki bez domu - Ati, Eliot i Karmelek - zdjęcia też w takiej kolejności. Ati ma ok. 3 mies, chłopaki są z tego młodszego miotu 

received_290657549970034.jpeg

received_1259793338244301.jpeg

Ati ma u mnie osobne ogłoszenie. To zmienię to ogólne, bo jest wyróżnione. 

Posted

Hmmm, to nie jest Elliot. Ma inne łapki:

Dnia 10.06.2023 o 14:28, Tola napisał:

received_207057502211091.jpeg

received_935469751064609.jpeg

Prawda? Bo ja już zgłupiałam czy właściwego ogłaszam 😄

Posted
Dnia 20.06.2023 o 20:28, Tola napisał:

Bardzo się cieszę i bardzo dziękuję 🌺💞

Daj znać tylko czy ktoś da radę podjechać po drapak, czy ma czekać do połowy lipca? 🙂
Mam też kuwetę, jeśli ktoś potrzebuje. Taka większa z wysokim rantem z zooplusa (o taka), bo nasze koty były duże: Zdrapka (*) - norweska leśna, Kurzyk (*) - mix kot syberyjski. Moja mama ją wymyje, ale będzie trzeba ją zdezynfekować.

Posted
Dnia 21.06.2023 o 13:33, Tyśka) napisał:

No rzeczywiście trochę inny i inne umaszczenie na klatce. To ja poczekam na info od Toli.

Posted
Dnia 21.06.2023 o 13:35, Tyśka) napisał:

Daj znać tylko czy ktoś da radę podjechać po drapak, czy ma czekać do połowy lipca? 🙂
Mam też kuwetę, jeśli ktoś potrzebuje. Taka większa z wysokim rantem z zooplusa (o taka), bo nasze koty były duże: Zdrapka (*) - norweska leśna, Kurzyk (*) - mix kot syberyjski. Moja mama ją wymyje, ale będzie trzeba ją zdezynfekować.

Raczej poczekam, jutro Przyjeżdża rodzina, będą do.04.07. , w tym czasie nie będę miała zbyt dużo czasu.

• Upvote 1
Posted
Dnia 21.06.2023 o 13:33, Tyśka) napisał:

To ja pomyliłam się - to jest Eliot, ten drugi to Tiki, który już na dom w Zamościu. 

received_207057502211091.thumb.jpeg.f1ae36e92f3f3946e1ee4ad32cace296.jpeg

Posted

Mam też zdjęcia naszych 6 kociaków, kto może pomóc w zrobieniu ogłoszeń na Kraków? Kociaki mają ok. 9 tyg., są odrobaczone, będą  zaszczepione, korzystają z  kuwety. 

Posted
Dnia 22.06.2023 o 00:44, Poker napisał:

Czy domki mogą być wychodzące?

Tola zawsze szuka domów niewychodzących. Nie ma sensu dwoić się i troić, żeby zabezpieczyć kociaki, zapewnić im profilaktykę oraz utrzymanie, a potem wydać w miejsce, gdzie mogą zginąć.

• Like 1
Posted

Różnie bywa. Moja koteczka nie ruszy się poza teren ogródka. Jest szczęśliwa siedząc pod piwonią albo goniąc muchy. Przybiega na zawołanie jak pies.

W blokach można mieć koty niewychodzące , a w domkach bardzo trudno o to.

Naszego Bonuska usiłowaliśmy nie wypuszczać z domu, było to niezwykle stresujące dla nas i pewnie dla niego.

Nie można było otworzyć drzwi na taras, ciągle trzeba było mieć oczy dookoła  głowy, a i tak kilka razy uciekł i wrócił po paru godzinach .

A my ja głupki chodziliśmy po okolicznych ogródkach , ulicach  z latarkami. Całe osiedle postawiliśmy na nogi.

Był wypuszczany na taras na szelkach i smyczy, ale i tak szukała możliwości wyjścia na wolność.

Posted

Nasza Majka też nie ruszała się 5 lat, aż raz coś się zmieniło, poszła dalej i zabił ją  samochód. Od tamtego czasu wszystkie nasze koty są niewychodzące i dożywają zdrowe starości.  Kiedy znalazłam zmasakrowaną przez gołebiarza kotkę znajomej z wydłubanymi żywcem oczami wiszącymi na nerwach, to od tamtej pory nie wydałabym kota do domu wychodzącego. Dla mnie ryzyko jest za duże. Jasne, że dłużej trwa szukanie domów, ale za to mamy pewność,  że koty będą zdrowe i bezpieczne.

Nie zapominajmy też, że kot jest gatunkiem inwazyjnym i zabiją wszystko. Do tego nie miałoby sensu testowanie kotów,  gdyby i tak puszczane luzem miały zarażac się od innych. 

Osobiście dodatkowo brzydziłoby mnie, gdyby kot spał ze mną, ocierał się, siadał wszędzie, a wiedziałabym, że zjada zwierzęta z pasożytami i może nabyć oraz przenieść inne choroby.

• Like 1
Posted
Dnia 22.06.2023 o 00:44, Poker napisał:

Czy domki mogą być wychodzące?

Przepraszam, dopiero po wpisach Jaaga i Jo37 zobaczyłam Twoje pytanie. Tak, wszystkie koty wydajemy do domów niewychodzących z usiatkowanym balkonem. 

• Like 1
Posted

Trochę się u nas dzieje w sprawie adopcji, podzielę się radosnymi informacjami💕 Wczoraj do nowych domów we Wrocławiu pojechały Hebe i Stella - po dziewczyny przyjechała rodzina Hebe i zabrała oba szczeniaki, pańcia Stelli zwraca połowę kosztów. Dużo miłości słodkie dziewczynki 💞

received_650494630262914.jpeg

received_212162081681582.jpeg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Pani Natalia nie dość że przyjechała tyle km, to jeszcze przywiozła karmę dla pozostałych psów ( Karmelka nie ma na zdjęciu, bo pilnował puszek😉

received_183876074370865.jpeg

• Like 4