Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 14.01.2023 o 18:06, Jaaga napisał:

Dla mnie cudna.

Cudna. Ze wielkim smutkiem i piękną delikatnością w oczach. Nie mogłam się oderwać. 

Posted
Dnia 14.01.2023 o 16:53, Tola napisał:

Ten pies po prawej cały czas był w budynku, wybiegł na moment, gdy zatrzymałam się przed siatką i od razu został zaatakowany, widać ten moment ataku.

IMGP5493.jpg

Lekko chyba nie ma:(

IMGP5494.jpg

Jaką rane ma juz na nosie 😔 pewnie w końcu ho dopadną.

Posted
Dnia 14.01.2023 o 19:33, Jaaga napisał:

Jaką rane ma juz na nosie 😔 pewnie w końcu ho dopadną.

Ten pies jest nowy, a  to trudny boks, z paroma agresorami i ze zbyt dużą ilością psów.  Ten biedak jak podbiegł  do siatki to miał przerażenie w oczach.😓 To dawny boks, w którym był Michu. 

Posted
Dnia 14.01.2023 o 16:56, Tola napisał:

IMGP5507.jpg

Tolu, czy to jest ten pies, który tak wiele lat siedzi w schronisku i zamiast niego przez pomyłkę przyjechal do nas Solar? Wyglada strasznie 😥 To zdjęcie rozrywa serce.

Posted
Dnia 14.01.2023 o 21:16, AniaB napisał:

Tola  ajakie duze i w jakim.wieku sa te psiny, to samce prawda? A ten pogryziony w jakim wieku i jaki duzy? Tak ca w kilogramach..

Ten przerażony waży ok 20 kg, może trochę więcej,  trudno mi określić, bo widziałam go przez chwilę jak wybiegł, potem znowu  uciekł.

Ten rudy z pierwszego boksu to mały piesek, krótkie łapy, ale masywny, waży ok. 15 kg.

IMGP5525.jpg

Posted

Te dwa psy są podobnej wielkości, długie łapy, ten ciemny może trochę drobniejszy, drobne, też ok. 16 -  17  kg.

Trudno zza siatki dokładnie określić.

IMGP5517.jpg

IMGP5510.jpg

Posted

Zagladam z nadzieją, że dla któregoś los sie odmieni. Sporo wychudzonych psów. Gryziony nie ma za wiele czasu, jasna sunia powyżej aż prosi się o zabranie. Podobnie zachudzona jest czarna duża sunia. Rzeczywiście wyjątkowo smutne i dołujące zdjęcia. 

Posted
Dnia 14.01.2023 o 22:39, Jaaga napisał:

Tolu, czy to jest ten pies, który tak wiele lat siedzi w schronisku i zamiast niego przez pomyłkę przyjechal do nas Solar? Wyglada strasznie 😥 To zdjęcie rozrywa serce.

Chyba tak...

Tam są dwa podobne psy w sąsiednich boksach - duże, czarne, z białym dodatkiem na szyi, następnym razem zrobię obu zdjęcia.

Posted

No to kiepsko z tymi gabarytami kurcze:((, nasz domowy pdt w Krakowie bierze tylko psiaki do 12 kg:((.. Byłoby miejsce w hoteliku naszym pod Gdynia, ale transport bez szans.. Może jakby byli zgodni to hotelik by się zgodził na dwa ale my z Sara2011 teraz zapsione mocno, ja mogłabym od marca je zabrać na swoje utrzymanie, ale póki co teraz finansowy pat:((..

Posted
Dnia 16.01.2023 o 14:32, AniaB napisał:

No to kiepsko z tymi gabarytami kurcze:((, nasz domowy pdt w Krakowie bierze tylko psiaki do 12 kg:((.. Byłoby miejsce w hoteliku naszym pod Gdynia, ale transport bez szans.. Może jakby byli zgodni to hotelik by się zgodził na dwa ale my z Sara2011 teraz zapsione mocno, ja mogłabym od marca je zabrać na swoje utrzymanie, ale póki co teraz finansowy pat:((..

Małe to są te niektóre po kastracji, do 10 kg

IMGP5522.jpg

IMGP5501.jpg

IMGP5506.jpg

Posted

Zależało mi żeby pomóc tym większym kurcze, tej suni i temu gryzionemu..:(( Malcom zawsze łatwiej..  Sunia pewnie za chuda na sterylke, tamten też raczej pewnie nie wykastrowany..

• Like 1
Posted
Dnia 16.01.2023 o 17:43, AniaB napisał:

Zależało mi żeby pomóc tym większym kurcze, tej suni i temu gryzionemu..:(( Malcom zawsze łatwiej..  Sunia pewnie za chuda na sterylke, tamten też raczej pewnie nie wykastrowany..

Wszystkie psy w boksach ogólnych są juz po zabiegach. Sunia jest na pewno wysterylizowana.

• Like 1
Posted
Dnia 16.01.2023 o 17:43, AniaB napisał:

Tez mysle podobnie. Ładne maluchy i tak znajdą szybko domy, bo profil wolontariuszy teraz naprawde działa sprawnie i jest odzew jak widać w komentarzach pod postami. Duże maja najmniejsze szanse, a zachudzona suczka to praktycznie nie ma perspektyw. Wygląda jak Dylan, kiedy do nas przyjechal.

• Like 1
Posted

Zapraszam do małego, starego Toto, który tylko do końca stycznia ma miejsce w DT pd Zamościem

STARY, NIEWIDOMY TOTO

Toto w środę ma umówiona wizytę z Lublinie u prof. Balickiego.

Prof. nie miał już wolnych miejsc w tym tyg. jedyne wolne  najbliższym czasie  było w następny poniedziałek, ale wtedy jest już umówiona wizyta u kardiologa.

Prof. Balicki był tak uprzejmy, że oddzwonił i zaprosił nas na najbliższą środę.

Posted
Dnia 16.01.2023 o 17:52, Tola napisał:

Wszystkie psy w boksach ogólnych są juz po zabiegach. Sunia jest na pewno wysterylizowana.

O to super! Tolu, a czy dałabyś radę w schronie się dowiedzieć o wiek i mniej więcej charakter tej suni, oraz tych 4rech samcow- gryzionego oraz tej trójki której zdjecia wkleiłam wcześniej? Ten kudlaty przy kratach i ten biało rudy oraz ren czarny podpalany.. Nie mam miejsca dla nich kompletnie ale będę szukać,  może chociaż że dwa bym zabrała..

• Like 4