Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agado chyba zle się zrozumiałyśmy .....Ja moge pojechać jako osoba ,która weżmie psa na siebie w sensie kupienia go ,zeby przekonac się czy ja też mam zakaz .
Ale ze względów czasowych niestety nie mogę zając się resztą .Takze ,ze mną po sznupke musi pojechac osoba ,która zajmie się wizytą u weta i w razie gdyby niestety okazało się ,ze coś jest nie tak zajmie się sunia .Boks kwarantanny mam zajety ,więc nie mam gdzie umięścić jej w razie czego .A niestety musimy sie z tym liczyć ...Nie to ,ze bym bała się chorego psa ale nie mogę narazić pozostałej reszty ,która jest juz na prostej drodze .Miejsce matrioszki to boks na dwa małe pieski .W tym przypadku jest pies ,który toleruje tylko i wyłącznie sunie ...z psami absolutnie nie zgodzi się .No i odpada sunia z cieczka nie dałby jej spokoju .
Aha no i z góry mówię ,ze jak mi odmówi zabrania to dzwonię na Policję .Takze zadyma murowana .
A w ogóle pytał ktos matrioszkę ?

Posted

[quote name='funia']Agado chyba zle się zrozumiałyśmy .....Ja moge pojechać jako osoba ,która weżmie psa na siebie w sensie kupienia go ,zeby przekonac się czy ja też mam zakaz .
Ale ze względów czasowych niestety nie mogę zając się resztą .Takze ,ze mną po sznupke musi pojechac osoba ,która zajmie się wizytą u weta i w razie gdyby niestety okazało się ,ze coś jest nie tak zajmie się sunia .Boks kwarantanny mam zajety ,więc nie mam gdzie umięścić jej w razie czego .A niestety musimy sie z tym liczyć ...Nie to ,ze bym bała się chorego psa ale nie mogę narazić pozostałej reszty ,która jest juz na prostej drodze .Miejsce matrioszki to boks na dwa małe pieski .W tym przypadku jest pies ,który toleruje tylko i wyłącznie sunie ...z psami absolutnie nie zgodzi się .No i odpada sunia z cieczka nie dałby jej spokoju .
Aha no i z góry mówię ,ze jak mi odmówi zabrania to dzwonię na Policję .Takze zadyma murowana .
A w ogóle pytał ktos matrioszkę ?[/QUOTE]

Tak tu wpadłam i co widzę ...
Nikt nie pytał, funiu.
Nawet, gdyby, to miejsce przy Mańku jest dla Negry, która jest na leczeniu, a domku dla niej nie mamy.Zresztą E-S pisała, że "jedzie do Ciebie wysterylizowana suczka"; tak się złożyło, że Negra "się rozłożyła".Jednak miejsce przy Mańku trzymamy właśnie dla niej.Takie były plany od początku.Nic się nie zmieniło.
Zanim funia otworzyła hotelik , zarezerwowałam u Niej dwa miejsca, co równało się dwóm boksom.Potem zeszłyśmy do jednego boksu, ale dla dwóch małych psów.
Suka Mania poszła do domu.Został Maniek , a przy nim miejsce dla Negry.

Posted

ano właśnie, przez dogo nie mogłam wczoraj wysłać pw do matrioszki bo już mi cierpliwości zabrakło, więc dobrze, że tu zajrzałaś

w takim razie nadal bardzo proszę Was o pomoc w transporcie sznaucerki na śląsk - inaczej nie mam jak jej pomóc :(

Posted

[quote name='matrioszka2']Tak tu wpadłam i co widzę ...
Nikt nie pytał, funiu.
Nawet, gdyby, to miejsce przy Mańku jest dla Negry, która jest na leczeniu, a domku dla niej nie mamy.Zresztą E-S pisała, że "jedzie do Ciebie wysterylizowana suczka"; tak się złożyło, że Negra "się rozłożyła".Jednak miejsce przy Mańku trzymamy właśnie dla niej.Takie były plany od początku.Nic się nie zmieniło.
Zanim funia otworzyła hotelik , zarezerwowałam u Niej dwa miejsca, co równało się dwóm boksom.Potem zeszłyśmy do jednego boksu, ale dla dwóch małych psów.
Suka Mania poszła do domu.Został Maniek , a przy nim miejsce dla Negry.[/QUOTE]
Ok. rozumiem, myślałam, że ktoś Cię pytał o zdanie, bo ja byłam wczoraj zajęta domykaniem spraw Abbi... Sznupka na razie zostaje w schronie, myślę jednak, że pobyt u funi byłby taki na "szybko", ok. 2 tyg. ale to nic pewnego, wiec czekamy. Mam nadzieję na transport małej do Gliwic, za 2 tyg. ale to jeszcze nic pewnego...

Posted

Ad Sznupka.

Mam bezplatny transport na Slask w przyszly weekend. Do Tych (tamtad trzeba by ja odebrac). Trzeba pilnie szukac transportu do Warszawy. Dziewczyna, ktora bedzie wiozla sznupersona moze jak kilka dni potrzymac do czasu transportu (to ta, ktora miala Fige).

No to co? Szukajcie transportu do Warszawy ;) Sznupka! Pakuj manatki!

Posted

Zawsze to by było o tydzień szybciej, niż mój jeszcze niepewny transport do Gliwic... Myślę, ze do za tydzień coś się wykombinuje.
[COLOR=Red][B]
[U]Wszyscy jadący w najbliższym czasie do W-wy zgłaszać się!![/U][/B][/COLOR]

Posted

Jejku zbliża się godzina "0" Abbi, mam nadzieję, ze Sonia ją znajdzie i wszystko będzie dobrze, trzymajcie za dziewczynę kciuki, pewnie się denerwuje jak diabli :roll:. Zadzwonię do niej, za chwilę bo pewnie nie wytrzymam...:cool3:

Posted

Sunia już poza schronem, w kontenerku czeka z Sonią na transport :multi::multi::multi:. Jest bardzo gruba, aż się boimy, by ze stresu nie zaczęła rodzić :shake:, ale może przetrzyma... W ostatniej chwili.... Jest bardzo grzeczna i cichutka :loveu:. Sonia normalnie :Rose: :buzi: zuch dziewczyna:sweetCyb::laugh2_2:!!!!

Posted

no to wiecie wszystko ,to dobrze bo z wrazenia wszystko mi sie trzęsie a jeszcze trzymam moja zazdrosnice na kolanach bo wyje z zazdrości jak nigdy ,Abbi chętnie wyszłaby z łazienki(jedyne pomieszczenie z dobrymi drzwiami),bardzo pcha się do drzwi,martwi mnie ten wielki brzuch,ogromny-po wielkiej kuuupie troche odetchneła ale terza zwinęła sie w kłębek i odpoczywa, zdjęcia spróbuję wrzucic a i jeszcze widziałam sznupkę ,w tym samym ostatnim boksie, stawała słupkiem do faceta ,strasznie chudziutka kudłatka

Posted

a ja dopiero tutaj dotarłam, słuchajcie ja jestem teraz nastepna w kolejce ogólnej do hoteliku u Murki,jesli do czasu az przyjdzie moja kolej nie znajdzie sie nic innego to moge odstąpic swoje miejsce malawaszko dla ciebie i sznupki

Posted

tak tak, od razu do weta!! Mam nadzieję, że nie za późno na usunięcie szczeniaków :(
Trzymam kciuki właśnie za to..

Przypominam jednocześnie, że jeśli nie znajdziecie nic wcześniej i transp. byłby potrzebny to 21/22 maja jest takowy do wawy

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']tym lepiej!! Mam nadzieję, że podejmiecie właściwą decyzję i nie dopuścicie do narodzin - wierzę w Was!! :)[/QUOTE]

Tak,bo potem znow problem z oddaniem szczeniakow... Wiec faktycznie lepiej jest zrobic taka aborcyjn a sterylke... Ale podobno to sie robi tylko jak jeszcze nie jest ciaza az tak zaawansowana...Moze sie myle...