Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Ja po tym co widziałam chciałabym kolejnego wyciągnąć. Tylko nie wiem jakiego - suki nie wchodzą w grę, bo moja sunia nie toleruje (a z nią się MUSI godzić, bo już jej nie mam gdzie odseparować)

A ja dalej nie wiem co zrobić z tą sunią w Jaślikowie - została w stodole z jednym szczeniakiem, podaję przez koleżankę dla niej jedzenie ale ona nie ma domu i do ręki nie podejdzie niunio też :-( co będzie jak dostanie teraz znowu cieczkę :-( (to małe to też nie wiem czy to piesek czy suczka)Sunia jest mała, czarna
wielkości jamnika ....

Posted

Pysio cudny, taki maluszek w typie Madalleny:eviltong:
Dziewczyny, uzupełniam dzisiaj posty z 1 strony o nowe psy z zamojskiego schronu.
Wszystkie czekają na zabranie:-(
Dowiedzialam sie ostatnio, jak bylam w schronie, ze jest duza ilosc suk, ktore nie wychodza z bud; są w tak duzej depresji. Tylko jak im porobic zdjecia:roll:
Z małych suczek chyba ta drobinka potrzebuje pomocy, za kazdym razem jak jestem, to przemyka skulona.:-( Ale bedzie wymagala chyba duzo pracy

Pomocy potrzebuja tez duze suki, tylko kto je zabierze:roll:
Teraz to nie bardzo mozna sie do nich dostac, sa od strony pola, a tam masa sniegu.
Byc moze w niedziele podjadę do schronu; kto ma jakie zamówienia?

Posted

Nie powinnam zamawiac ;) ale poprosze to co zawsze :P poogladam chociaz ;)

E tam pracy, Gabiska tez wydawala sie byc pracochlonna (az normalnie nagram i pokaze Wam co sie z niej zrobilo ;) :) Nazwijmy sunieczke jakos, to malutkie takie (wlasnie: to Tafi, Mala Biala czy Gabisia - wielkosc?) czy jz ma imie?

Posted

Madallena napisał(a):
Nie powinnam zamawiac ;) ale poprosze to co zawsze :P poogladam chociaz ;)

E tam pracy, Gabiska tez wydawala sie byc pracochlonna (az normalnie nagram i pokaze Wam co sie z niej zrobilo ;) :) Nazwijmy sunieczke jakos, to malutkie takie (wlasnie: to Tafi, Mala Biala czy Gabisia - wielkosc?) czy jz ma imie?

Nie ma imienia. Najbardziej to chyba wielkoscia przypomina Białą, chociaz trudno to stwierdzic, jak stoi wsrod duzych suk - zawsze wydaje się najmniejsza.

Posted

mshume napisał(a):
A ta sunia jest dzika czy tylko przestraszona? Nie ma możliwości odłowić szczeniaczka,zeby nie zdziczał a mamę złapać na sterylkę?

Ja tam nie mieszkam tylko moja koleżanka która ją dokarmia - ja daję jedzonko i leki.Sunię ktoś musiał przestraszyć jak ją wyrzucił, miała 3 szczeniaczki -2 przygarnięte a ten jeden został :-(.Mamusia się boi
a malutki ucieka za nią :-( Ja nie mam jak przygarnąć tego malucha, a sunię po sterylce trzeba gdzieś przetrzymać :shake:

Posted

Dziewczyny potrzebna pomoc dla suni i jej 2 szczeniaków!
Psia rodzinkę ktos wyrzucił w te największe mrozy.:shake:
Sunia ogrzewała maluchy własnym ciałem; codziennie musiala zdobywac jedzenie.
Wreszcie wpadla pod samochód.:-(
Teraz opiekuje się nimi dziewczyna, dokarmai je, ale psiej rodzince potrzebna pomoc w postaci domów:roll:
Sunia jest nieduża, bardzo przestraszona tym co przeszla , ale garnie sie do ludzi.
Sunia Pieska