maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 PW otrzymałam. Nie pomogę, nie jestem zmotoryzowana i czasu mam zbyt mało. Sugerowałam kontakt z Reyes, która przewozi psiaki pociągiem, za zwrotem kosztów podróży. Pies jest niewiele większy od mojego "konia", który nie raz na trasie Łódź-Katowice jeździł pociągiem. Jeśli pies jest łagodny, zaszczepiony i będzie miał kaganiec nie powinno byćp roblemu. W razie czego można dopłacić do 1 klasy - tam zawsze o wiele mniej osób jest niż w drugiej. A i tak wyjdzie to taniej niż przejazd samochodem. Quote
modliszka84 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 pociąg chyba odpada... pies jest łagodny, ale niektórych nie toleruje, nie lubi dzieci, w schronisku dostawał szału na ich widok... więc bym raczej nie zaryzykowała. jedna osoba w pociągu może sobie z nim nie poradzić. Quote
piechcia15 Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 uwierz mi że jestem jedyną osobą która zna Karlosa bardzo dobrze i nie radziłabym brać go do pociągu:) 1) nie pozwoli sobie założyć kagańca. Raz próbowałam i zakończyło się to dziurą w ręku przez jego pazura) 2) nie każdego człowieka lubi 3) z jego energią rozsadziłby wagon jest nieokrzesany i nawet w kolczatce trudno mi zapanować nad nim Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Rozumiem. Nie upieram się przy opcji pociągowej. To była tylko sugestia. Ale skoro tak wygląda sytuacja to rzeczywiście bez sensu. Quote
Daga&Maks Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 co z Karlosem, bo chyba jakoś teraz ta pani miała po niego przyjechać? Quote
piechcia15 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 no i pojechał sobie....wczoraj:( strasznie mi smutno było:( Najpierw bylismy na długim i męczącym (dla mnie) ;p spacerku, a potem było przygotowanie do podroży. Czesanie i suszenie, bo oczywiście nie odmówił sobie kąpieli w kałuży:) Ciężko go było wsadzić do Toyoty Yaris:) tym bardziej, że mały bał się i stawiał opór. Zjadł przy tym całe opakowanie ciastek no i po długich namowach (ok 20min) wsiadł:) Strasznie był wystraszony. Nigdy go nie widziałam z podkulonym ogonem!! Jak odjeżdżali patrzył na mnie przez tylną szybę jak dziecko zabierane od matki....;( Oczywiście zaraz zadzwoniłam do nich i wieczorem po raz kolejny:) Jechał spokojnie, połozył się. W domu, poszli na długasny spacer i zapoznanie z okolicą, apotem było spotkanie z Tosią:) Podobno wariactwo:) On nie wiedział jak się znią obchodzić, a ona próbowała wskoczyć na niego odbijają się jak od poduszki:) no i po zabawach wylądował w kojcu aby się oswoić z sytuacją. I tyle wiem...teraz czekam na obiecaną weekendową sesję fotograficzną:) Quote
Daga&Maks Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 no to czekamy na zdjęcia z domku :multi: Quote
Paulina_mickey Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Tak się cieszę że w końcu zamieszkał ze swoimi ludźmi! Quote
modliszka84 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Madzik77 napisał(a):a tosia to kto? suczka adoptowana z dogo Quote
piechcia15 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 kurna chciałam wam pokazać fotki, ale za Boga nie wiem jak to sie robi na NOWYM DOGO :( jakieś to głupie jest;( Quote
Madzik77 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Piechcia daj mi na skrzynke te foty to wrzuce Quote
piechcia15 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 ale ja też chcę się nauczyć:)bo na starym dogo umiałam:) Quote
piechcia15 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 a tu z nowa rodzinką i Tosią:) Quote
piechcia15 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 a oto i nowa sesja:) Tosia... a to już nasz Karlosiu w swojej rezydencji:) swoją drogą to i ja mogłabym mieć taki luksusowy boks:):P Quote
piechcia15 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 wraz z żoną...:) a co ja się będę wysilać...oglądajcie sobie same:) GALERIA ....OCZYWIŚCIE WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE:) Quote
piechcia15 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 a to igraszki zimowe Tosi i Karlosa:) http://www.youtube.com/watch?v=tHBKNDIlors Quote
ANETTTA Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/179294-Srebro-na-pomoc-w-ratowananiu-bezdomnych-porzuconych-pies-i-suna-koniec-13-02 Karkos szczęscia Quote
Recommended Posts