kingula Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Znalazlam dzis na stronie podanej w linkowni karme Chicopee, w archiwum na dogo nic o niej nie znalazlam, wiec pozwolilam sobie zalozyc topic :D Czy ktos z Was mial moze do czynienia z ta karma? tyle jest o niej napisane na stronie: "Chicopee jest karmą o rzadko spotykanej smakowitości, nie oprą się jej nawet wybredne psy i koty. Produkty Chicopee zostały opracowane tak, by przez całe życie dostarczać psu pożywienie maksymalnie odpowiadające jego potrzebom. Wyprodukowano je zgodnie z najnowszą, najbardziej zaawansowaną wiedzą weterynaryjną. Cała gama Chicopee wyprodukowana została na bazie kurzego mięsa. Jest to jej ogromną zaletą, mięso drobiowe zawiera bowiem więcej protein, a mniej cholesterolu i tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Dzięki temu Chicopee jest karmą lekkostrawną. Optymalne zbilansowanie kwasów tłuszczowych Omega 6 i Omega 3 w odczuwalny sposób podnosi sprawność układu immunologicznego oraz poprawia wygląd skóry i sierści zwierzęcia. Jakość karmy ocenia się po kilku miesiącach jej stosowania. Chicopee to doskonała kondycja, silny kościec, zdrowe zęby i lśniąca gęsta sierść - dowód trafności wyboru." Quote
Meggy Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Chicoppie to bardzo dobra karma,porównywalna do RC,tylko tańsza...Mój wspólnik podaje ją swojej bernardynce i sunia czuje się świetnie... Zresztą podobnie wygląda... :) Quote
adda Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Dawałam kiedyś tą karmę suni i było wszystko dobrze. Bardzo zachwalał tą karmę pan u którego kupowałam, a to karma tańsza niż pozostałe dobre karmy, więc pewnie nie ściemniał. Zresztą na wszelki wypadek poprosiłam koleżankę, która mieszka w Kanadzie, żeby rozejrzała się po hipermarketach, czy nie jest to karma taka "hipermarketowska" i podobno nie jest :D Quote
kingula Posted January 15, 2005 Author Posted January 15, 2005 Dziekuje Wam za opinie- chyba sie skusimy ja wyprobowac :P Quote
Meggy Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Jeśli tylko masz ją dostępna,to spokojnie możesz podawać,mi też ją polecano :D Quote
kingula Posted January 15, 2005 Author Posted January 15, 2005 Tzn znalazlam ja w linkowni a dokladniej w pierwszym linku podanym prez Tufi. Tufi pisze, ze karme przywoza do domu wiec chyba jest dostepna? Napisze do nich albo zadzwonie i dowiem sie co i jak :D Quote
Meggy Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Mój dostawca też tą karmę ma i rozprowadza ją na terenie całej Polski w ciągu 24 godzin bezpłatnie..Jak nigdzie nie znajdziesz,to daj znać to podam Ci na niego namiary :D Ma 25 rodzajów karm!! :D Quote
kingula Posted January 16, 2005 Author Posted January 16, 2005 Meggy to bardzo poprosze o kontakt do tego dystrybutora- z gory bardzo Ci dziekuje :P Quote
Meggy Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Kingulu!Proszę bardzo tel:0501-451-896.Jest to firma Apport i facet nazywa się Szywała.Firma jest z Krakowa,ale tak jak pisałam,dostarczają karmę bezpłatnie na terenie całego kraju w ciągu 24 godzin bezpłatnie.Teraz wiem,że mają promocje na 5% upustu,upomnij się o to.. :wink: Quote
tufi Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 A maja jakas www? I czy maja w ofercie bento kronen? Quote
Meggy Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Tufi!Z tego co wiem,to strony nie mają,a czy Bento,to niewiem,bo tylko pytałam się o te co mnie interesowały typu ANF,Royal,Biomill,Chiccopie,K9... Wiem,że facet ma 25 rodzajów..Trzeba by zadzwonić i zapytać...Napewno dużo Ci opowie,bo ma wielką wiedzę w temacie.KArmami zajmuje się juz kilkanaście lat!! :) Quote
kingula Posted January 16, 2005 Author Posted January 16, 2005 Meggy- dziekuje Ci bardzo, juz sobie zapisuje a i o upusciku bede pamietac :wink: Quote
Meggy Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Nie ma za co!! :P JAk zadzwonisz,to powiedz,że o upuście powiedziała Ci Monika z Krakowa...To jest jakaś karta rabatowa.....FAcet duzo umie doradzić,podpowiedzieć!!Zobaczysz,będziesz zadowolona chociażby z rozmowy z nim! :D Quote
LAZY Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 My jadłyśmy chicopee przez jakiś czas i byłyśmy zadowolone, jednak jakoś pojawił się kłopot z dystrybucją na naszymtereie i rpzerzucilismy się na Acanę, jednak o chicopee nic złego nie powiemy. Quote
Cząsteczka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 podawałam chicopee mojej Ambrze bo należała do totalnych niejadków , skusiła mnie informacja o szczególnej smakowitości tej karmy, niestety mojej niuni nie smakowało okazało sie że mój wybredny psiak woli surowe i przeszliśmy na BARF , wcina aż jej się uszy trzęsą i to jest cudowne, bo wcześniej zjadała dziennie z biedą pól dziennej porcji royala czy Chicopee, a w tej chwili zjada całą dzienna dawkę i czasem jeszcze coś wrzuci :-) Quote
Marso Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 i sobie chwalimy. Nareszcie pozbył sie problemów z "łupieżem". Dobra i tania (za 15 kg. worek Chicopee Large Breed Puppies-nasz labcio ma 8,5 mies.) płacimy 110 PLN Quote
Rodan Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Witam moze był juz podobny temat ale prosił bym was jeszcze raz o opinie tych karm bo zamierzam ktroras z nich kupic Quote
mila_2 Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 to b. tanio...na stronie apportu 15 kg chicopee dla szczeniaków ras dużych kosztuje 179 PLN... Quote
r_2005 Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 [quote name='mila_2']15 kg chicopee dla szczeniaków ras dużych kosztuje 179 PLN...[/quote] :crazyeye: Rozbój w biały dzień. Quote
mila_2 Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 rozbój może nie, ale jednak maleńka różnica (110 a 179). Ja rozumiem inflacja i inne sprawy, ale bez przesady... Quote
sylwiaskalska Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10076&page=4&highlight=chicopee"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10076&page=4&highlight=chicopee[/URL] Tutaj troche jest o tej karmie I tutaj jest ranking suchych karm :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3356&highlight=chicopee"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3356&highlight=chicopee[/URL] Ja osobiście swojego karmie Royalem i jestem zadowolona :) Musisz tez wiedzieć że polecenie tej karmy nie daje ci 100% pewności że akurat twój pies ją zaakceptuje. Każdy pies inaczej przyswaja karmę. Inni pieski będą ją wcinac i nie będą miały żadnych sesnacji a inne nie. To dobra kanadyjska karma ale jak już mówiłam to indywidualna sprawa :) Quote
karenina Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Apport ma serwis [URL="http://www.apport.pl"]www[/URL] jak najbardziej. :). No ale z moich doswiadczen cenowych wychodzi ze nie sa oni najtansi niestety. Quote
DamaKier Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Fakt, nie maja najlepszych cen. Ale wybór karm bardzo duży Quote
DamaKier Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Ja uważam, ze lepsza jest Chicopee, ale tak jak pisała sylwiaskalska- to zależy od twojego psa Quote
Recommended Posts