Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazlam dzis na stronie podanej w linkowni karme Chicopee, w archiwum na dogo nic o niej nie znalazlam, wiec pozwolilam sobie zalozyc topic :D
Czy ktos z Was mial moze do czynienia z ta karma?
tyle jest o niej napisane na stronie:

"Chicopee jest karmą o rzadko spotykanej smakowitości, nie oprą się jej nawet wybredne psy i koty. Produkty Chicopee zostały opracowane tak, by przez całe życie dostarczać psu pożywienie maksymalnie odpowiadające jego potrzebom. Wyprodukowano je zgodnie z najnowszą, najbardziej zaawansowaną wiedzą weterynaryjną.

Cała gama Chicopee wyprodukowana została na bazie kurzego mięsa. Jest to jej ogromną zaletą, mięso drobiowe zawiera bowiem więcej protein, a mniej cholesterolu i tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Dzięki temu Chicopee jest karmą lekkostrawną. Optymalne zbilansowanie kwasów tłuszczowych Omega 6 i Omega 3 w odczuwalny sposób podnosi sprawność układu immunologicznego oraz poprawia wygląd skóry i sierści zwierzęcia. Jakość karmy ocenia się po kilku miesiącach jej stosowania.

Chicopee to doskonała kondycja, silny kościec, zdrowe zęby i lśniąca gęsta sierść - dowód trafności wyboru."

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chicoppie to bardzo dobra karma,porównywalna do RC,tylko tańsza...Mój wspólnik podaje ją swojej bernardynce i sunia czuje się świetnie...
Zresztą podobnie wygląda... :)

Posted

Dawałam kiedyś tą karmę suni i było wszystko dobrze. Bardzo zachwalał tą karmę pan u którego kupowałam, a to karma tańsza niż pozostałe dobre karmy, więc pewnie nie ściemniał.
Zresztą na wszelki wypadek poprosiłam koleżankę, która mieszka w Kanadzie, żeby rozejrzała się po hipermarketach, czy nie jest to karma taka "hipermarketowska" i podobno nie jest :D

Posted

Tzn znalazlam ja w linkowni a dokladniej w pierwszym linku podanym prez Tufi. Tufi pisze, ze karme przywoza do domu wiec chyba jest dostepna?
Napisze do nich albo zadzwonie i dowiem sie co i jak :D

Posted

Mój dostawca też tą karmę ma i rozprowadza ją na terenie całej Polski w ciągu 24 godzin bezpłatnie..Jak nigdzie nie znajdziesz,to daj znać to podam Ci na niego namiary :D Ma 25 rodzajów karm!! :D

Posted

Kingulu!Proszę bardzo tel:0501-451-896.Jest to firma Apport i facet nazywa się Szywała.Firma jest z Krakowa,ale tak jak pisałam,dostarczają karmę bezpłatnie na terenie całego kraju w ciągu 24 godzin bezpłatnie.Teraz wiem,że mają promocje na 5% upustu,upomnij się o to.. :wink:

Posted

Tufi!Z tego co wiem,to strony nie mają,a czy Bento,to niewiem,bo tylko pytałam się o te co mnie interesowały typu ANF,Royal,Biomill,Chiccopie,K9...
Wiem,że facet ma 25 rodzajów..Trzeba by zadzwonić i zapytać...Napewno dużo Ci opowie,bo ma wielką wiedzę w temacie.KArmami zajmuje się juz kilkanaście lat!! :)

Posted

Nie ma za co!! :P
JAk zadzwonisz,to powiedz,że o upuście powiedziała Ci Monika z Krakowa...To jest jakaś karta rabatowa.....FAcet duzo umie doradzić,podpowiedzieć!!Zobaczysz,będziesz zadowolona chociażby z rozmowy z nim! :D

Posted

My jadłyśmy chicopee przez jakiś czas i byłyśmy zadowolone, jednak jakoś pojawił się kłopot z dystrybucją na naszymtereie i rpzerzucilismy się na Acanę, jednak o chicopee nic złego nie powiemy.

Posted

podawałam chicopee mojej Ambrze bo należała do totalnych niejadków , skusiła mnie informacja o szczególnej smakowitości tej karmy, niestety mojej niuni nie smakowało okazało sie że mój wybredny psiak woli surowe i przeszliśmy na BARF , wcina aż jej się uszy trzęsą i to jest cudowne, bo wcześniej zjadała dziennie z biedą pól dziennej porcji royala czy Chicopee, a w tej chwili zjada całą dzienna dawkę i czasem jeszcze coś wrzuci :-)

• 3 weeks later...
Posted

i sobie chwalimy. Nareszcie pozbył sie problemów z "łupieżem". Dobra i tania (za 15 kg. worek Chicopee Large Breed Puppies-nasz labcio ma 8,5 mies.) płacimy 110 PLN

• 8 months later...
  • 2 months later...
Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10076&page=4&highlight=chicopee"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10076&page=4&highlight=chicopee[/URL]

Tutaj troche jest o tej karmie

I tutaj jest ranking suchych karm :)
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3356&highlight=chicopee"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3356&highlight=chicopee[/URL]

Ja osobiście swojego karmie Royalem i jestem zadowolona :)

Musisz tez wiedzieć że polecenie tej karmy nie daje ci 100% pewności że akurat twój pies ją zaakceptuje. Każdy pies inaczej przyswaja karmę.
Inni pieski będą ją wcinac i nie będą miały żadnych sesnacji a inne nie. To dobra kanadyjska karma ale jak już mówiłam to indywidualna sprawa :)