ihabe Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Texas to piękny, średniej wielkości, łagodny psiak. Urodził się około 2004 roku, w schronisku przebywa od 19 marca 2009 roku. Nasz podopieczny został znaleziony na ulicy, potrącony przez samochód. Leżał tam przez kilka godzin – nikt nie wiedział co z nim zrobić, każdy bał się podejść. Texas mocno krwawił, miał otwarte złamanie tylnej łapy. Na szyi miał gruby, ciężki łańcuch, był skołtuniony, brudny...Gdy tylko dowiedzieliśmy się o psiaku szybko pojechaliśmy na miejsce i zabraliśmy go do weterynarza. Czworonóg od razu został znieczulony, nastawiono mu całkowicie przemieszczoną łapę, zdezynfekowane sporą ranę, która powstała w wyniku przebicia skóry przez odłam kostny. Następnego dnia u Texasa została przeprowadzona operacja polegająca na złożeniu kości i zabezpieczeniu ich metalową płytką. Obecnie psiak powoli dochodzi do siebie, jednak przez kilka najbliższych tygodni będzie wymagał dobrej opieki. Póki co rokowania są bardzo dobre – Texas zaczyna obciążać łapę więc mamy nadzieję, że za kilka tygodni będzie chodził zupełnie prawidłowo. Co najmniej do połowy kwietnia musi przebywać w małej klatce, nie może mieć zbyt wiele ruchu, aby nadmiernie nie męczyć i nie przeciążać zabezpieczonego miejsca. Psiak chodzi na krótkie spacery i bardzo dopomina się o uwagę człowieka. Gdy tylko nikogo przy nim nie ma piszczy, szczeka i domaga się głaskania. Jest bardzo sympatycznym, przyjacielskim, naprawdę miłym psiakiem – mamy nadzieję, że szybko znajdzie kochający dom, w którym będzie bezpieczny. Obecnie Texas przebywa w: Społeczny Azyl dla Bezpańskich Zwierząt "Cichy Kąt" ul. Wiśniowa 35 42-600 Tarnowskie Góry - Opatowice tel: 602318518 oraz 600634303 po godz: 16:00 schroniskodlazwierzat.com.pl ogłoszenia: www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/texas_z_cichego_kata_teraz_szuka_domu_24200.html www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/iID/1602 www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3103739&cid=170 www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=17303 www.eoferty.com.pl/id122346.html www.rozglos.net/ogloszenie-74685.html katowice.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Texas-z-Cichego-K-ta-teraz-szuka-domu-W0QQAdIdZ123971898 www.kokosy.pl/ogloszenie/40917 www.petworld.pl/ e-zwierzak kupiepsa przygarnijzwierzaka adopcjapsa mojpupil petsy adopcjepsów psy.pl alegratka Najnowsze allegro z dnai 6 maja 2009 Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro Proszę pomóżcie ogłaszać psiaczka Quote
ciapuś Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Piesek jest śliczny Taki piękniś na pewno prędko znajdzie dom Quote
Soema Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ale cudo :loveu: a jakie miodowe oczy ma. W niedzielę wystawię go na cafeanimal, może uda się z Metrem :) Quote
clo Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 cudny znajdzie dom w trymiga!!mam nadzieje!kto moze zrobic psiakowi ogloszeni i allegro wyroznione?ja nie umiem robic ogloszen ale zaraz ci sciagne ludzi co napewno pomoga:))) Quote
Poker Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 śliczny :loveu: dobrze jest podac wysokość i wagę do ogłoszenia, ile lat ma mniej więcej lat, może nie doczytałam :roll: Umieść w tytule wątku prośbę o ogłoszenia :lol: Quote
Brysio Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Piesek przecudowny:loveu::loveu::loveu: moge porobic troche ogłoszeń ale dopiero za pare dni;) mam jeszcze paru kandydatow w kolejce;) Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Zrobiłam mu ogłoszenie na allegratka, Pierwszy raz w życiu:oops: Wyróznione!!!!! http://ale.gratka.pl/ogloszenie1923454_przepiekny_dlugowlosy_mieszaniec.html Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Brysio napisał(a):Piesek przecudowny:loveu::loveu::loveu: moge porobic troche ogłoszeń ale dopiero za pare dni;) mam jeszcze paru kandydatow w kolejce;) Byłabym Ci niezmiernie wdzięczna.:loveu: Na razie zrobiłam allegratke. Quote
psiama Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Przybywam z zaproszenia :eviltong:. Nieprawdopdobnie przystojny masz pychol Texasiku :cool3:. A ten kolor :crazyeye::crazyeye::crazyeye:. Ihabe, jakies Ty cudo na świat wyciagnęłas :loveu:. Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 No jest prześliczny, podobnie jak Puszek:loveu: Szkoda, żeby tak piękne psy nie mogły kochać tego swojego jedynego człowieka:-( I jak źli ludzie mogli skrzywdzić te psiaki:angryy: Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Ślicznie dziękuję za banerek, jest rewelacyjny:loveu::loveu::loveu: Quote
Ola la Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 ihabe no gratuluje pierwszego wątku po pierwsze:-D a Texasik jest przepiękny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no prze prze;) Obiecuje go dziś poogłaszać;) Zrobie mu cafeanimala w niedziele rano zeby mial szanse na poniedzialkowe Metro;) a banerek też przepiękny:loveu: szkoda ,z enie mam miejsca.Pokombinuje coś zaraz;) Quote
Eruane Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Texas jest przecudny. Czy kolor sierści ma tak intensywny jak na zdjęciach? Rewelacja! :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Czuję się zaproszona. :diabloti: Teksas szybko "pójdzie". To prawie papillon. :evil_lol: Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Elza, Twoje zdanie wiele dla mnie znaczy i bardzo motywuje:loveu: Dziękuję:loveu: Quote
Ana_Zbyska Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Widzę, że nasze Texiasiątko ma duuużo fanek:loveu: tak trzymać!:loveu::multi::loveu: Texas jeszcze niestety jakieś 2 tyg musi mieć ograniczony ruch do minimum. Pięknie już chodzi, jednak dalej to jest wszystko świeże. Musimy na niego bardzo uważać, bo zły krok może popsuć całą operację. Jednak wet ze stanu Texasa jest bardzo zadowolony. On chce już biegać, bawić się, a niestety na razie nie może. Jest przesympatyczny, uwielbia głaski, nie jest agresywny wobec innych psów. Szukamy domku! Quote
Ola la Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ana_Zbyska napisał(a): Jednak wet ze stanu Texasa jest bardzo zadowolony. heh ja przeczytalam wet ze stanu Texas:evil_lol: trzymam kciuki za zdrówko i domek!:multi: Quote
ihabe Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Ja też tak przeczytałam:loveu: Ola La, będzie Texas w Caffe olle?:loveu: Quote
Ana_Zbyska Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 [quote name='Ola la']heh ja przeczytalam wet ze stanu Texas:evil_lol: trzymam kciuki za zdrówko i domek!:multi: Dooooobre:lol::evil_lol::lol: hahaha dla wyjaśnienia, weta mamy z Polski:razz: Quote
Ola la Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 ihabe jasssssne ,że będzie cafe;) Zebym tylko spamietala musze zrobic Texasowi,Dickowi,Puszkowi,suczce uciekinierce z CK i paru psiakom z innych watkow. Ana_Zbyska no nie wiem co nam sie ubzduralo z tym wetem z Texasu:evil_lol: Dobrze,ze Texas ma swojskiego weta:lol:kamień z serca ,że nie jakiegoś teksańczyka:lol: Quote
ihabe Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Hej przystojniaku:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts