Poker Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Dnia 3.12.2024 o 17:49, Tola napisał: U Jaśminki wciąż nie jest dobrze, czyli bez zmian. Sunia pracuje ze specjalistą, która twierdzi, że sunia musiała przeżyć ogromna traumę. Jest ok jak jest w domu z swoją pancią i jej mamą. Pana toleruje. Kobiety też. Jak zostaje sama to jest maleństwo. Nie bardzo rozumiem. Quote
Tola Posted December 3, 2024 Author Posted December 3, 2024 Dnia 3.12.2024 o 17:57, Poker napisał: Nie bardzo rozumiem. Miało być - jak zostaje sama to jest szaleństwo Quote
Sowa Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Czy wprowadzono naukę jakichś nowych, nagradzanych zachowań? Często danie psu jakiegokolwiek zajęcia - choćby nauka przywołania, siadania, noszenia czy szukania zabawki daje poczucie bezpieczeństwa. Mam więcej zaufania do spokojnych trenerów-praktyków niż do behawiorystów po teoretycznych kursach. Nie zaufałabym komuś, kto nie pokaże własnego dobrze wyszkolonego psa - lub psa klienta nauczonego oczekiwanych zachowań, psa spokojnie ufającego przewodnikowi. Quote
Tola Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Dnia 3.12.2024 o 20:42, Sowa napisał: Czy wprowadzono naukę jakichś nowych, nagradzanych zachowań? Często danie psu jakiegokolwiek zajęcia - choćby nauka przywołania, siadania, noszenia czy szukania zabawki daje poczucie bezpieczeństwa. Mam więcej zaufania do spokojnych trenerów-praktyków niż do behawiorystów po teoretycznych kursach. Nie zaufałabym komuś, kto nie pokaże własnego dobrze wyszkolonego psa - lub psa klienta nauczonego oczekiwanych zachowań, psa spokojnie ufającego przewodnikowi. Nie znam szczegółów pracy z sunią, wiem tylko, ze zalecono kenel i dosyć długo trwało, nim Jaśminka go zaakceptowała. Quote
Tola Posted December 8, 2024 Author Posted December 8, 2024 Taki SMS przyszedł: Dzień dobry, wszystko w najlepszym porządku. Spoti na dobre się zadomowiła. Jest niezwykle błyskotliwa, gra sama ze sobą w piłkę, po spacerze wchodzi do kabiny na mycie łapek. Z Larą żyje w dobrej relacji. Jestem dumna z obu dziewczyn. 1 Quote
Tola Posted Thursday at 08:51 AM Author Posted Thursday at 08:51 AM Pozdrowienia od dawno nie pokazywanej tutaj Jaśminki - sunia pomaga w pracach ogrodowych 🌸 2 Quote
Poker Posted Thursday at 09:39 AM Posted Thursday at 09:39 AM Jednym słowem ogrodniczka i imię pasuje do jej zamiłowań. Quote
Recommended Posts