Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zjadł, a właściwie porwał mało nie z palcami, kawałek parówki! Więc wkroiłam parówkę do mokrej karmy, żeby choć trochę zjadł. Zjadł rzeczywiście trochę, kilka kęsów, dobre i to. Ale! na spacerze dziś podniósł nogę do siusiania! Do tej pory robił jak suczka... 

Aldrumko, dziękuję za wpłatę! 50 zł wrzucam do "skarbonki" na badanie Oriona u dr Magdy. 

• Like 1
Posted
Dnia 27.07.2024 o 15:20, Poker napisał:

Ja też dorzucę 5 dyszek. Konto to samo ?

Dzięki! Tak, to samo!

A tu taki plecaczek wystawiłam na bazarek, może ktoś się skusi?

image.jpeg

Posted

To pomysł z parówką się sprawdził. Wczoraj wieczorem wkrojona mała paróweczka do mokrej karmy, dziś takie samo śniadanie. Zjedzone prawie w całości!

• Like 3
Posted

Obiad - gotowane mięso z ryżem i warzywami, ale i z parówką, zjedzone! 

Nie było dziś wypróżnienia, ale do wieczora mam nadzieję pobrać trochę do badania.

• Like 2
Posted

Kupal po nocy w kojcu, i to podwójny. Bardzo się cieszę, bo widać, że przewód pokarmowy podjął działanie. Małe porcje jedzenia zjadane, wody pije dużo. Na smyczy bryka, skacze na człowieka, trochę ciągnie i kręci kółka wokół nóg.

Limonko80, ogromne dzięki za wpłatę 50 zł, zapisuję w drugim poście 🙂

• Like 3
Posted
Dnia 30.07.2024 o 21:24, Grażka123 napisał:

Dorzucę się na badania Orionka tylko proszę o numer konta.

Już podaję 🙂 Jutro jedziemy, ciekawe, jak Orion zachowa się w samochodzie ... nie mamy innej możliwości, jak załadować go na tylną kanapę, ja obok, i jakoś wytrzymać te 25 km. 

Pokerku, dziekuję za 50 zł, dopisuję  w drugim poscie 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 31.07.2024 o 09:58, Poker napisał:

Może zrobi miłą niespodziankę ?

I tak się stało! Bał się wejść do auta, Tomek go podsadził, i piesio najpierw przywarł do moich kolan, a po kilku minutach usiadł, rozglądał się, wyjrzał sobie przez okno. W powrotnej drodze - jak się położył na siedzeniu z łapami na moich kolanach, to tak drzemał te 20 minut 🙂

Dr Magda oceniła wiek na 1 rok, upewniła się, że nie ma czipu, waga Oriona to 18 kg (niedowaga prawie 10 kg...), obcięła pazurki, jak już siedział grzecznie na stole i pobrała krew na szczegółowe badanie.  Kał też będzie zbadany, nie tylko na pasożyty.  Osłuchała płuca, serce, jelita - wszystko dobrze, bez zmian. Jutro już będzie część wyników, prześle nam e-mailem. Z Tomkowego gabinetu kupię zestaw witamin, musi brać na wzmocnienie. 

Zapłaciłam u dr Magdy 250 zł.

Posted
Dnia 31.07.2024 o 16:49, Poker napisał:

Super, że jest grzeczny.

Chudzielec okrutny. Pewnie go odpasiesz, byle jadł. 

A co zębami i ogólnie paszczą? 

Zęby ma śliczne, bez kamienia, paszcza zdrowa. To "niejedzenie" wynikało - prawdopodobnie - z przeżytej parwowirozy. Nie mieliśmy testu na parwo, ale wg lekarzy mogło to być to. Teraz, od 3 dni, je, i to pochłania wręcz i gotowane, i puszki. 

gosia01 (1).jpg

gosia02.jpg

gosia03.jpg

• Like 1
Posted
Wszelkie pozdrowienia i modlitwa dla Was Małgosiu
  Wyslalam z kramiku 100 zl
jeszcze trwa ale na dziś już wyslalam pieniążki kt nadeszły od dobrych duszek
  • Like 2
Posted

Puściłam Oriona ze smyczy w naszym dużym, ogrodzonym sadzie. Dużo biegania, wąchania, szperania po krzakach, ale na wołanie raczej przybiega, radośnie się wita. Tylko muszę go oduczyć tego skakania na człowieka, ale mam w ręku gałązkę i odpędzam go - skutkuje 🙂

• Like 2
Posted
Dnia 1.08.2024 o 13:36, Nesiowata napisał:

Wczoraj wysłałam paczkę.

a ja dziś ją odebrałam 🙂 Dziękuję!

mam na koncie 100 zł z bazarku Nadziejki, dzięki! Oraz: 50 zł Konfirm, 50 zł Grażka 123 - jestem ogromnie wdzięczna!

Posted
Dnia 1.08.2024 o 19:06, Mazowszanka13 napisał:

Dla mnie wygląda jak owczarek.

Poszło 50 zł i ....przepis na PW

Mam na koncie 50 zł od Mazowszanki - dziękuję!

Posted
Dnia 1.08.2024 o 19:06, Mazowszanka13 napisał:

Dla mnie wygląda jak owczarek

Wiesz, ze masz rację - ale nie owczarek niemiecki, a holenderski! Holendry są pręgowane, i to jedyne dopuszczalne umaszczenie 🙂 Jak już będziemy go ogłaszać, można porównać do tego owczarka, albo do belga.

Są wyniki Oriona: w kale tęgoryjec, we krwi ogromna ilość leukocytów, neutrofili, ale po takim zapaleniu przewodu pokarmowego to normalne. AST, białko, AP, ALT w normie. Od jutra witaminki i wapno, przyda się na kości. Apetyt dopisuje, kupy dwie dziennie, na razie w kojcu, mimo spacerów.

• Like 1