Jump to content
Dogomania

Elio - porzucony psiak, który na wschodnich krańcach Polski nikogo nie obchodził, z głodu żywił się odchodami bydła, uratowany przez Figunia, skomli o kasę na hotel i weta, żeby dotrwać do własnego domu.

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.07.2024 o 19:20, Figunia napisał:

I znowu uderzam w prośby. Nie robiłam nigdy ogłoszeń. Czy ktoś mógłby w tym pomóc?

Bardzo proszę.

To kosztuje (tyle wiem...), pokryję koszty, tylko proszę o pomoc i trzymanie kciuków za ludzi z sercem dla zwierzaków.

Aniu, jutro to przerobimy telefonicznie krok po kroku. Będę robiła ogłoszenie i będę Ci mówiła co po kolei trzeba zrobić. Podeślę tu link do strony ogłoszeniowej OLX i Lento. Ogłoszenie nic nie kosztuje, kosztuje wyróżnienie, które daje większą oglądalność.

• Upvote 1
Posted

Kto mógłby pomóc z ogłoszeniami Elio? Bardzo proszę.

Do linku do ogłoszenia proszę dołączyć numery wykorzystanych zdjęć.

• Upvote 1
Posted
On 7/27/2024 at 10:15 PM, elik said:

Aniu, jutro to przerobimy telefonicznie krok po kroku. Będę robiła ogłoszenie i będę Ci mówiła co po kolei trzeba zrobić. Podeślę tu link do strony ogłoszeniowej OLX i Lento. Ogłoszenie nic nie kosztuje, kosztuje wyróżnienie, które daje większą oglądalność.

Ok, Elu. Dla Misia wszystko 🙂

• Like 1
Posted
On 7/28/2024 at 1:17 AM, Poker said:

Mogę zrobić ogłoszenie. Na jakie miasto ?

Bardzo dziękuję. Ze względu na to gdzie psiak przebywa, najlepszy byłby Białystok i okolice. Ale to chyba nie jest najlepszy, psiolubny region. 

Może więc Wrocław, choć to znowu daleko.

Zdaje się na Twój wybór Poker, wierzę w Twoją szczęśliwa rękę do psich adopcji i nos 🙂

Posted
On 7/27/2024 at 9:26 PM, Poker said:

W nawiązaniu do imienia tytuł ogłoszenia mógłby być taki" Czy dla Elio zaświeci słońce?"

Świetny pomysł!

Posted

Napisałam taki tekst.

ELIO,  czy rozjaśni Twoje życie?

Elio, znaczy słońce,  ma dopiero 2 lata, a już zaznał trudu życia bezdomnego psa.

Błąkał się  nikomu niepotrzebny, z głodu zjadał to co wydaliły na polu cielęta.

Gdy już leżał zrezygnowany bez ruchu, znaleźli go dobrzy ludzie. Zajęli się nim i znaleźli awaryjne miejsce schronienia. Tutaj się okazał bardzo spokojnym psem, a przede wszystkim spragnionym miłości człowieka. Woli jego obecność bardziej niż jedzenie.

Elio pilnie szuka domu z kochającą rodziną, bo musi opuścić dotychczasowe miejsce pobytu.

Został odrobaczony i zaszczepiony. Waży 18 kg, mierzy 53 cm w kłębie.

Jeżeli ktoś chce, by to psie Słońce rozjaśniło jego życie, proszony jest o kontakt pod podanym numerem telefonu.

Elio nie zostanie wydany ani do budy, ani kojca. Ma zostać domowym  członkiem rodziny.

Wybrałam zdjęcia nr 9, 11, 12, 13, 16 i 23.

Jaki podać nr telefonu ?

Posted

Podam na PW swój, żeby ogłoszenie już poszło.

Wolałabym, by rozmawiał z chętnymi ktoś bardziej w tym wprawiony, mający doświadczenie.

Gdyby ktoś zechciał w tym pomóc, to mam nadzieję, telefon będzie można zmienić.

Posted
Dnia 28.07.2024 o 22:39, Figunia napisał:

Podam na PW swój, żeby ogłoszenie już poszło.

Wolałabym, by rozmawiał z chętnymi ktoś bardziej w tym wprawiony, mający doświadczenie.

Gdyby ktoś zechciał w tym pomóc, to mam nadzieję, telefon będzie można zmienić.

Dnia 28.07.2024 o 22:42, Poker napisał:

Lepiej jest od razu podać docelowy numer telefonu.

Jeśli Ania nie czuje się na siłach, to proszę podaj mój nr telefonu.
Piękny tekst. Czy mogę podkraść?  Ogłosiłabym na Lento.

• Upvote 1
Posted
Dnia 29.07.2024 o 10:31, elik napisał:

Elio po włosku znaczy hel. Słońce to sole. Może ww innym języku elio to słońce?

"Elio. Jest to włoska forma greckich imion Aelius i Helios. Oba imiona oznaczają po grecku słońce."

Dobrze, podam nr telefonu elik.

• Upvote 1
Posted
Dnia 29.07.2024 o 10:37, Poker napisał:

"Elio. Jest to włoska forma greckich imion Aelius i Helios. Oba imiona oznaczają po grecku słońce."

Dobrze, podam nr telefonu elik.

Super  🙂  Dzięki za wyjaśnienie  🙂 

Posted
Dnia 29.07.2024 o 10:31, elik napisał:

Elio po włosku znaczy hel. Słońce to sole. Może ww innym języku elio to słońce?f

To imię z internetowych imion psów (z dodatkowym wyjaśnieniem, że po włosku oznacza słońce).

• Upvote 1
Posted
Dnia 29.07.2024 o 12:07, Nesiowata napisał:

To imię z internetowych imion psów (z dodatkowym wyjaśnieniem, że po włosku oznacza słońce).

To bardzo ładne imię i bardzo dziękuję Ci za nie Danusiu, bardzo, bardzo  ❤️  🌺   🌸  Ja jestem dociekliwa i dlatego zwróciłam na to uwagę  🙂   

• Upvote 1
Posted
On 7/29/2024 at 10:14 AM, elik said:

Jeśli Ania nie czuje się na siłach, to proszę podaj mój nr telefonu.
Piękny tekst. Czy mogę podkraść?  Ogłosiłabym na Lento.

Elu, znowu przyszłaś mi z pomocą. Dziękuję!

• Like 1
Posted

Taka drobna uwaga. 

Mała literówka a zmienia płeć Elio i ktoś może mieć wątpliwości, czy to suczka czy pies.

O tutaj:

"Tutaj okazała się bardzo spokojnym psem".

Dziękuję raz jeszcze za ogłoszenia i odbieranie telefonów.