rozi Posted March 11 Author Posted March 11 No, już sprawa załatwiona. Pani zadzwoniła i mówi, że przemyślała wszystko solidnie. Przyznaje mi rację. Uważa, że Pola nie czułaby się u niej komfortowo. Zapoznania nie będzie. Pola jest bardzo podobna do jej ukochanej, niedawno zmarłej suni, stąd emocjonalna natychmiastowa decyzja o adopcji. Ale Pani zdaje sobie sprawę z tego, że to nie jest najlepsza droga do psiego szczęścia. Natomiast chce, i to stanowczo, dokładać troszkę do utrzymania Poli w hoteliku. I gdyby coś się działo z Malutką, np. traci hotelik, to wracamy do rozmowy. Miejsce będzie na nią czekało. 1 Quote
rozi Posted March 11 Author Posted March 11 Słuchajcie. W tej konfiguracji zdarzeń bardzo łatwo byłoby się pozbyć problemu Polinki. Jedno moje "tak" i piesek pojechałby do DS. Jeśli ktoś z Darczyńców uważa, że coś robię źle, i może chciałby zrezygnować z utrzymywania Malutkiej w hoteliku - proszę napisać. 1 Quote
mar.gajko Posted March 11 Posted March 11 Dnia 11.03.2026 o 13:27, rozi napisał: To sprzed roku, ale nic się nie zmieniło od tamtej pory. Mieszkanko w Chorzowie to 30m2. Minus przedpokoik, kuchnia, łazienka, zostaje jakieś 20m, no minus meble jeszcze. Na tej powierzchni żyją dwie małe starowinki i trzecia starowinka mogłaby być, ale Pola starowinką nie jest. Przyzwyczajona do wędrówek po dużym domu, po ogrodzie, do zamieszania, do długich spacerów. Pani na spacery oczywiście będzie chodzić, ale to osoba pracująca, ileś godzin Pola będzie zamknięta z dwiema starowinkami na tej niewielkiej powierzchni. Pomyślałam też o upałach w lecie. Dlatego napisałam, że według mnie mieszkanie za malutkie. Jest jeszcze mini ogródeczek/trawniczek, dla starowinek luksus, dla Poli raczej nie. Niemniej, po zapoznaniu, Pani będzie wiedziała, czy Pola pasuje do tych warunków. Rozi, miałam mieszkanie 19,6 m kw. dwa psy i trzy koty. Pracowałam, jak każdy normalny człowiek. Nie były ani nieszczęśliwe, ani zaniedbane. I pies i kot, większość czasu śpi. I to jest normalne. Długi spacer, z rozrywkami jakie akurat psy lubią, i są wybiegane. Jedne lubią same pobiegać, innym potrzebny aport, to zależy od potrzeb i przyzwyczajenia. Szczerze powiem, że uwagi na temat mieszkania, upału, ogródka są nieracjonalne. Chcesz apartamentu 200 m z klimatyzacją i hektarowego ogrodu? To raczej będzie trudne. Zwłaszcza, że często w domach z ogrodem, przeważający dla psa staje się ogród, w końcu. Quote
Nadziejka Posted March 12 Posted March 12 Czaruję maluczki kram dla Poleńki wobec tego i dalej kciuki z serca caluniego za kruszynkę Quote
rozi Posted March 12 Author Posted March 12 Mariola, ja nie odmówiłam. Pani sama zrezygnowała. Próbowałam jeszcze namówić ją, żeby może jednak pojechała na zapoznanie, ale decyzja została podjęta. Anecik też nie widziała Poli w tym domu. Zgłosiła mi to od razu po wizycie, ale ze względu na doskonałą opinię o Pani chciałam, żeby sama oceniła. Co właśnie się stało. Ja wyraziłam jedynie swój niepokój i pozostawiłam decyzję w jej rękach. 1 Quote
mar.gajko Posted March 12 Posted March 12 Dnia 12.03.2026 o 12:35, rozi napisał: Mariola, ja nie odmówiłam. Pani sama zrezygnowała. Próbowałam jeszcze namówić ją, żeby może jednak pojechała na zapoznanie, ale decyzja została podjęta. Anecik też nie widziała Poli w tym domu. Zgłosiła mi to od razu po wizycie, ale ze względu na doskonałą opinię o Pani chciałam, żeby sama oceniła. Co właśnie się stało. Ja wyraziłam jedynie swój niepokój i pozostawiłam decyzję w jej rękach. Wyrażenie niepokoju w takich kwestiach to deprecjonowanie jej warunków życia i chęci pomocy. Tak ja bym odczuła, gdyby ktoś wybrzydzał jak brałam np. Kaśkę, że pies duży, a mieszkanie tylko 47 m, że jest drugi pies, że koty, że nie ma ogrodu, że sama jak ja w pracy. Quote
rozi Posted March 13 Author Posted March 13 W związku z wątpliwościami co do mojego działania mamy nowe deklaracje od osób, które rozumieją. Wpiszę wszystko za chwilę. 1 Quote
rozi Posted March 13 Author Posted March 13 Póki co: Maciek P. 10zł stałej Haaszek 10zł stałej Kasia Chorzów 150zł stałej Jeszcze jedna niewielka deklaracja będzie. 2 Quote
rozi Posted March 14 Author Posted March 14 Malutkiej sytuację finansową wyjaśniam na marzec 2026. AKTUALIZUJĘ KONTO TYLKO NA BIEŻĄCO W WĄTKU, ŻEBY CZEGOŚ NIE WCIĘŁO. Niektóre osoby przestały wpłacać, no zdarza się. I tak brakowało deklaracji, jedzie sunia dzięki poduszce wpłat jednorazowych/bazarków/bonusów. Weterynarze masę rzeczy robią za darmo. Viola też. Ja też od siebie daję, co mogę. Nie zawsze widać. Opieka podstawowa w Hoteliku to 700zł miesięcznie (wcześniej było 800). W tej chwili regularne wpłaty stałe mamy takie: 20zł - Seramarias 10zł - Nesiowata 10zł - Jo37 20zł - Pani Irena z Katowic 25zł - Besia11 10zł - Isiak 40zł - Aldrumka od lutego na ZEA - Tola potwierdzi 20zł - Jankamałpa 50zł - Koja 20zł - Nina65 10zł - b-b 150zł - Anna G-R od styczna na ZEA - Tola potwierdzi 50zł - Monika z Katowic 20zł - Grażka 123 10zł - Maciek P. 10zł - haaszek 15zł - Antek O. 150zł - Kasia Chorzów. _________________________________________________________ 640zł miesięcznie to daje. 1 Quote
rozi Posted March 14 Author Posted March 14 Będziemy robić morfologię z biochemią, dawno nie było. Będziemy robić USG całego brzuszka. Na wszelki wypadek. Echo serca, czy co tam, Viola mówi, że nie widzi potrzeby. Malutka śpi koło niej i nie słychać anomalii. 1 Quote
rozi Posted March 19 Author Posted March 19 DEKLARACJE Stałe: 20zł - seramarias - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec 10zł - Nesiowata - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec 10zł - Jo37 - wpł. luty, marzec kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec, kwiecień 50zł - Mruczka - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty 20zł - Pani Irenka z Katowic - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec 25zł - Besia11 - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty 10zł - Isiak - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec REZYGNACJA 20zł - Poker - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec - koniec 40zł - Aldrumka - do grudnia 2024 - wpł. luty, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń 20 - 30zł - jankamałpa - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec 50zł - Koja - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec KONIEC 30zł - sonia71 - do grudnia 2024 - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień KONIEC 20zł - nina65 - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec 10zł - b-b - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty 50zł - uxmal - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj 150zł - Anna G-R - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień ZAMKNIĘTA 20zł - guccio - wpł. luty, marzec, kwiecień, maj = 80zł przekazane dla Sabinki, wpłacone dla Poli przez rozi ZAMKNIĘTA 25zł - Monika z Katowic - wpł. luty, marzec, kwiecień - od maja zwiększona 50zł - Monika z Katowic - wpł. maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec 20zł - Grażka123 już na moje konto - listopad, grudzień - 2025 styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień - 2026 styczeń, luty, marzec, kwiecień 15zł - Antek O. - wpł. 2026 marzec 150zł - Kasia Chorzów - wpł. 2026 marzec 10zł - haaszek - wpł. 2026 marzec 10zł - Maciek P. - wpł. 2026 marzec JEDNORAZOWE 4.639,30 + 35zł - bazarek Nadziejki +290zł - mój bazarek Lotto + 50zł - Koja bonus marzec -------------------------------------------------------- 5.014,30 minus 700zł hotelik luty --------------------------------- 4.314,30 STAN KONTA NA DZIEŃ 19.03.2026 (stałe 875zł+ jednorazowe 4.314,30) 5.189,30 Quote
rozi Posted March 19 Author Posted March 19 Jeszcze jedno chcę powiedzieć. Mówiłam Kasi Chorzów, że niepotrzebna aż tak duża stała deklaracja, że dajemy radę. Powiedziała, że tak chce. Że może lepsze jedzenie dla Polinki, czy specjalne jakieś coś. Tak więc, jeśli Viola zgłosi cokolwiek potrzebnego, to kupujemy. 2 Quote
rozi Posted March 28 Author Posted March 28 Każdy ma takie legowisko, na jakie sobie zasłużył 4 Quote
rozi Posted March 29 Author Posted March 29 No co poradzę, że taki DT się Jasnej Poli trafił. Po skrajnej nędzy w schronie. Ona myśli, że to jej dom jest. Quote
Aldrumka Posted March 30 Posted March 30 Dnia 28.03.2026 o 21:54, Perełka1 napisał: Ciasne ale własne ... a to u Ciebie @Perełka1 ? Quote
Perełka1 Posted March 30 Posted March 30 Dnia 30.03.2026 o 13:36, Aldrumka napisał: a to u Ciebie @Perełka1 ? tak. Quote
Recommended Posts