Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• rozi changed the title to ***** DUCH ***** czyste złoto sunia!
Posted

Info takie. Z miasteczka.
Ludzie co dzień zrywają się po ciemku i pędzą na Roraty.
A pies u nich nie ma nawet słomy w budzie, chudy jak patyk, wypuszczany czasem z kojca, żeby "sobie polatał".

• Upvote 1
Posted
Dnia 6.12.2023 o 21:34, rozi napisał:

Info takie. Z miasteczka.
Ludzie co dzień zrywają się po ciemku i pędzą na Roraty.
A pies u nich nie ma nawet słomy w budzie, chudy jak patyk, wypuszczany czasem z kojca, żeby "sobie polatał".

Bardzo smutna rzeczywistość. A ludzie tacy jak my są uważani za nienormalnych.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 9.12.2023 o 16:59, rozi napisał:

Ulubione posłanko, to skrzynka warzywna.

Bo to jej skrzynka warzywna. Wreszcie ma swoje miejsce. Jest ciasne, ale własne. Nie ma betonu, ludzi, dla których jest się niczym, walki o dostęp do marnego jedzenia, czy wody, innych zwierząt dla których jest się rywalem, którego trzeba wyeliminować w walce o przetrwanie... Wreszcie błogi spokój 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 9.12.2023 o 17:53, Kate1 napisał:

Nie ma betonu, ludzi, dla których jest się niczym, walki o dostęp do marnego jedzenia, czy wody, innych zwierząt dla których jest się rywalem, którego trzeba wyeliminować w walce o przetrwanie... 

Reszta tak tam ma.

Posted

To nie realne, żeby wszystkim potrzebującym pomóc. To jak studnia bez dna - jedne wyciągasz, pojawiają się wciąż następne. Nie zbawi się całego świata, nie wyciągniesz z tego miejsca wszystkich. Ale sprawiasz, że dla tych co wyciągnęłaś zmienia się cały świat. W tym podłym świecie warto poprzyglądać się na przemianę tych wybawionych ... Jakże to podnosi na duchu. Ja wciąż mam nadzieję, że doczekam takich czasów gdzie ludzie z szacunkiem będą się odnosić do braci naszych mniejszych.

• Like 3
Posted
Dnia 27.11.2023 o 09:43, Nadziejka napisał:

💓 kramik pierwszy rozliczony Duszeńkowy do ZEA                                                 

a zaraz kończymy kolejny z którego będę slać Cegelki do ZEA

Posted
Dnia 11.12.2023 o 21:37, Nadziejka napisał:

💓 kramik pierwszy rozliczony Duszeńkowy do ZEA                                                 

a zaraz kończymy kolejny z którego będę slać Cegelki do ZEA

Dziękuję!

Posted
Dnia 12.12.2023 o 21:21, Tola napisał:

Na koncie ZEA jest wpłata dla suni Duch:

10 zł - Nadziejka bazarek (07.12.) image.gif.59015e0ed47f92ed62b9851466ffd1a4.gif

Uzupełniam na bieżąco rozliczenie ZEA na pierwszej stronie.

Na wątku zamojskim przeczytałam, że jest 50zł dla Duch od mari23.
To też wpisałam już w rozliczenie.
Dziękuję!