DORA1020 Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 To napewno stres poschroniskowy:( Niestety jak psiaki się z tego miejsca wydostaną,to pózniej i tak stres długo trzyma. Oby malutkiej suni się udało. 1 Quote
Tola Posted January 8, 2024 Author Posted January 8, 2024 Dnia 7.01.2024 o 08:12, DORA1020 napisał: To napewno stres poschroniskowy:( Niestety jak psiaki się z tego miejsca wydostaną,to pózniej i tak stres długo trzyma. Oby malutkiej suni się udało. Ja też bym chciała, ale nie zawsze jest tak, jakbyśmy sobie tego życzyli. Pesteczka ma problemy z utrzymaniem czystości, ale i nikt się sunią niestety nie interesuje, nikt o nią nie pyta. Poprosiłam Murkę o nowe zdjęcia, może w kolejnym ogłoszeniu komuś się spodoba Quote
Tola Posted January 8, 2024 Author Posted January 8, 2024 Opłacona faktura za hotelowanie - 620 zł Pestka, Kminek.pdf Quote
Murka Posted January 9, 2024 Posted January 9, 2024 Dzisiaj byłam z Pestką w lecznicy, bo od jakiegoś czasu bardzo parskała, chrząkała i miała ataki kaszlu wstecznego. Tak jakby miała zajęte zatoki i ciągle wciągała powietrze nosem, żeby je udrożnić. Okazało się, że ma ropny nalot na migdałkach i to może być przyczyna. Niestety więc potrzebny kolejny antybiotyk :( Jeśli nie pomoże to trzeba będzie zrobić badanie wziernikiem (ma bliznę na nosie i może coś tam być w środku nie tak) i/lub RTG. Ale nie miała tak od początku, więc liczę, że to po prostu infekcja. Antybiotyk jest silny więc może też podziała na pęcherz. Jeśli nie pomoże to wetka zaproponowała spróbować podawać suni Propalin, który pomaga w przypadku kiedy sikanie jest powikłaniem posterylizacyjnym. Bo niestety sikanie jest dalej intensywne :( Kupiłam kolejne podkłady (100 szt.), tym razem większe, bo te małe nie sprawdzały się dobrze i mocz często wylewał się poza nie. Quote
Nadziejka Posted January 9, 2024 Posted January 9, 2024 Pesteczko cudna zagladam z mnóstwem pozdrowień z calego serducha 1 Quote
Murka Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Antybiotyk już zaczął działać, bo Pestka zaczyna odkrztuszać flegmę :) Musiało się jej sporo nagromadzić wewnątrz, skoro taki suni przeszkadzała. Trochę fotek z dzisiaj 3 Quote
Murka Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Pestka bardzo lubi towarzystwo innych psów, pewniej się z nimi czuje 3 Quote
Murka Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Niestety Pestka potrafi zrobić coś takiego 2 h po spacerku :( Quote
elik Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Słodka jest Pesteczka i ten rudy kudłacz też ❤️ 🙂 1 Quote
Tola Posted January 11, 2024 Author Posted January 11, 2024 Dnia 9.01.2024 o 22:26, Nadziejka napisał: zapraszam kramik dla Pesteczki 💓 Pięknie dziękujemy Nadziejko💞💞 Quote
Tola Posted January 11, 2024 Author Posted January 11, 2024 Są dwie rodziny zainteresowane adopcją Pesteczki - z okolic Tychów i z Chorzowa, mam już ankiety, ale jeszcze raz muszę porozmawiać o problemach suni z załatwianiem się w domu. Pesteczka na pewno lepiej czułaby się u rodziny pod Tychami ( dom z ogrodem i do towarzystwa paroletnia rezydentka) i prawdopodobnie tutaj będę starała się i wizytę. 1 Quote
Ellig Posted January 11, 2024 Posted January 11, 2024 Trzymam kciuki za dobry domek dla Pestki 🙂 1 Quote
Tola Posted January 13, 2024 Author Posted January 13, 2024 Na razie domu niestety nie będzie - rodzina z Pszczyny tymczasowo wycofała się ze względu na kłopoty zdrowotne, ale czuję, że jakoś nie bardzo spieszy im się do tej adopcji i nic z tego nie będzie; szkoda, bo to dom z ogrodem, państwo z doświadczeniem, Pesteczka miałaby starszą koleżankę. Ale nic na siłę. Drugi dom z Chorzowa to samotna pani, miała labradorkę, jest zdecydowana na adopcję, ale w tym przypadku to ja trochę boję się, że szybko zniechęci się kłopotami suni z utrzymaniem czystości. Quote
elik Posted January 13, 2024 Posted January 13, 2024 Dnia 13.01.2024 o 12:26, Tola napisał: Drugi dom z Chorzowa to samotna pani, miała labradorkę, jest zdecydowana na adopcję, ale w tym przypadku to ja trochę boję się, że szybko zniechęci się kłopotami suni z utrzymaniem czystości. Jeśli to starsza osoba, to kłopotami suni z utrzymaniem czystości mogą stanowić problem. Quote
Tola Posted January 14, 2024 Author Posted January 14, 2024 Dnia 13.01.2024 o 14:52, elik napisał: Jeśli to starsza osoba, to kłopotami suni z utrzymaniem czystości mogą stanowić problem. Pani ma 59 lat, mieszka w bloku. Quote
Tola Posted January 14, 2024 Author Posted January 14, 2024 Zrobiłam olx z nowymi zdjęciami na Warszawę, ale bez zbytniej nadziei na nowy dom, bo poprzednie ogłoszenie nie wzbudziło w stolicy żadnego zainteresowania, nikt nie dzwonił. Pesteczka, tutaj Pepsi, na Warszawę https://www.olx.pl/d/oferta/pepsi-male-szorstkie-cudo-do-adopcji-CID103-IDYhdcz.html?bs=olx_pro_listing Quote
elik Posted January 14, 2024 Posted January 14, 2024 Dnia 14.01.2024 o 18:37, Tola napisał: Pani ma 59 lat, mieszka w bloku. W tym wieku sprawność fizyczna może być ograniczona, a załatwianie potrzeb fizjologicznych w domu raczej wymaga dobrej kondycji fizycznej. Sytuację mogłaby wyjaśnić wizyta. Quote
Nadziejka Posted January 17, 2024 Posted January 17, 2024 Trzymam mocno za domek i za zdrówko Pestki uroczej oraz calego twarzystwa cudnego Mureczkowych lapeczek 💓 1 Quote
Nadziejka Posted January 19, 2024 Posted January 19, 2024 Dnia 9.01.2024 o 22:26, Nadziejka napisał: zapraszam kramik dla Pesteczki 💓 kramik zakonczony 55 zl z gr wyslalam dzis do ZEA 1 Quote
Tola Posted January 19, 2024 Author Posted January 19, 2024 Pesteczka dostała wsparcie, za które pięknie dziękujemy 55,50 zł - Nadziejka bazarek (19.01.) Quote
Recommended Posts