Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poza ogłoszeniami na szerloku większości psiaków na 2woj.+gumtree Kraków,teraz wrzucam kolejno do anonsów świętokrzyskich i radomskich.Na razie Gabi i Samira.Sarah i Gabi dodatkowo cały czas na allegro na 9woj.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]ratunku!!![/B] znalazłam kotka (na oko młody) prawie zamarzniętego!!! szłam wiaduktem z koleżanką i nagle słyszymy 'miau' rozglądam sie i nigdzie nic nie ma, nagle po drugiej stronie w wielkiej zaspie zakopany kotek i woła nas!! ruszyłyśmy biegiem do niego.. był prawie zamarznięty, ciagle tylko miauczał, bałam sie go wziąć na rece, łapki miał sztywne już, szybko w kurtke i do domu! kot trochę zjadł ale bardzo sie tuli, łazi za mną krok w krok.. ale nie może u mnie zostać na noc!!:(
jedyne co przychodzi mi do głowy to żeby spał w piwnicy (bo już pare kotów tam mieszkało w zime) ale on miauczy przeraźliwie gdy tylko go opuszcze na minute, wyszłam po jedzenie dla niego a ten tak miauczał jakbym go miała gdzieś zostawić na zawsze ; p i boje sie ze jakby został w piwnicy to mógłby miauczec bardzo i sąsiedzi by sie wkurzyli i by go mogli wywalić;( bo ci ludzie nie mają serca;/
i nie wiem co mam robić?! :(

kotek wygląda tak:
[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/2475/dsc01559r.jpg[/IMG]

zdjęcie trochę niewyraźne ale gdy tylko wołam 'kici kici' to leci i mi się o nogi obciera i żadne foty nie chcialy wyjść: )

Posted

megi345 ja nie znam nikogo kto by wziął kotka na dt niestety, żal go bardzo. Mam miejsce dla kotów po zmarłej lekarce w kocim azylu ale nie mam możliwości dotransportowania ich do konstancina.
Może pani Irena zgodziłaby się na jeszcze jednego, bo w sumie z Ratai zawoże 3 ale jesli chodzi o transport to nie dam rady bo nie mam pieniędzy na transporty ani czasu.
Może skocz na miau i załóż mu wątek...

Posted

Ciotki zapraszam na bazarek
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197875-*skrzynia-pełna-skarbów*-na-długi-Kajtuna-i-Prado-do-14.12.-do-23.00"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1978...4.12.-do-23.00[/COLOR][/URL]

Posted

A u mnie od wczorajszego popołudnia przebywa szczeniak! Mój mąż przyniósł to maleństwo do domu. Będziemy szukać mu domu, ale na razie maluch pozostanie u nas. To dziewczynka - ma około 10 tygodni. Dzisiaj rano był już u nas mój wet (akurat byłam umówiona z nim na dzisiaj na przegląd i szczepienia moich zwierzaków), i przy okazji malutka też została już zaszczepiona i odrobaczona.

Posted

no przecież napisała ,że jej mąż przyniósł do domu :)
a w jakim wieku to cudo jest? bo po łapach to jakiś duuuuży pies z tego będzie !
robisz sama ogłoszenia czy mamy ją dołączyć do ogłoszeń naszych szczeniaków?

Posted

MOLLY już w nowym domku w Krakowie ,a MARRY w Katowicach:multi::multi::multi:
Dziekuję Nadji za transport do Krakowa:loveu: ,a Jagodzie z TZ ,którzy niedawno adoptowali TINKIvel KARMELKA za bezinteresowny transport z Krakowa do Katowic:loveu:

Suczki świetnie zniosły podróż tzn.cały czas spały :lol: i nowi właściciele zachwyceni :loveu:,już nawet dostałam pierwsze zdjęcia mms-em ,jak znajdę usb to wkleję

Posted

Zuzka2 już się ze mną skontaktowała w sprawie ogłoszeń – doda moją malutką do allegro. I byłabym bardzo wdzięczna gdybyście mogły dołączyć ją do innych ogłoszeń szczeniaczków ( ja nigdy nie robiłam takich ogłoszeń i nie za bardzo wiem jak się za to zabrać). Malutką nazwaliśmy Dorka. Będzie chyba psiakiem średniej wielkości – jej mama to suczka troszkę mniejsza od owczarka niemieckiego. Suczka ta oszczeniła się w jakichś deskach na terenie zakładu w którym pracuje mój mąż. Ludzie którzy tam pracują zrobili budę dla suni i jej dzieci (były 2 szczeniaczki) i zaopiekowali się tą psią rodzinką. Sunia już tam zostanie, wszyscy ją tam bardzo polubili. Jeden ze szczeniaków już w domu stałym, a ta malutka suczka trafiła wczoraj do mnie. Właśnie wczoraj sunia – matka została zabrana na sterylkę – przez jakiś czas po zabiegu, dopóki nie wydobrzeje i szwy się nie zagoją będzie u jednej z tych pań, które zaopiekowały się nią i jej dziećmi ( na stałe niestety, nie może zostać u niej w domu, bo ta pani ma już swoje psy). No i moja malutka Dorka nie mogła zostać tam sama – bez mamy!!! Dlatego mój mąż ją przyniósł do nas do domu.

To jest mama mojej malutkiej Dorki. Trochę niewyraźne zdjęcie - komórką robione.

Posted

dziękujemy za historię Dorki ale nie ma najważniejszej informacji ,ile tygodni ma mała? a to jest w ogłoszeniach dosyć ważne. I jak będzie możliwe zrobić jej jeszcze kilka zdjęć to już wogóle byłoby super:)

Posted

Dora ma 10tyg.Już się wywiedziałam;-)
Tak wygląda masowe allegro pilnych szczeniąt z regionu: http://allegro.pl/sliczne-szczenieta-duzy-wybor-suczki-i-pieski-i1360036515.html
Tym razem psiaki od Agi stoją na Agę.
Możecie się spodziewać tel.z 9województw:evil_lol:,w tym z Wrocławia czy Opola.Oglądalność jest spora.Jakby był ktoś chętny stamtąd to mam nadzieję,że się ugada jakiś transport;-)Ta informacja jest szczególnie ważna dla Agi z Wąchocka,żeby nie odsyłała ludzi z niczym jak to robił Artur.

Posted

Zuzka2 dzięki wielkie za ogłoszenie ,a przy okazji się uśmiałam ,że FIONA nie toleruje kotów i drobiu:roflt:to brzmi jakby miała alergie pokarmową:roflt:

Posted

Tak, już przekazałam informacje do Zuzka2 na pw. Dorka ma 10 tygodni. Dzisiaj rano została już zaszczepiona i odrobaczona. Ma założona książeczkę. Jest straszną pieszczoszką – bardzo przytulaśna, bardzo lubi towarzystwo ludzi i zwierząt – moje zwierzaki bardzo ją polubiły i to zarówno psy jak i koty. Fantastycznie czuje się w domu, tym bardziej, że u mnie jest mnóstwo psich i kocich zabawek – wszystkie zagarnia do siebie, a moje psy na wszystko jej pozwalają. I kolejne zdjęcie:

Posted

Ale "nie toleruje" i tak brzmi lepiej niż "konsumuje" lub "zagryza":evil_lol:
Tak ludzie piszą w ogłoszeniach,więc tak to skleciłam;)
Dorę wrzuciłam też na gumtree Kraków.

Posted

Zuzka ale nie chodzi mi o słowo " nie toleruje" tylko o "drobiu" bo to sugeruje konsupcyjny sens , drób to gatunek mięsa , a kury czy kaczki to ptactwo gospodarskie:evil_lol: ale jak najbardziej niech tak zostanie bo przecież ,każdy normalny człowiek zrozumie o co chodzi ;) zresztą bardzo mi się to określenie podoba

Posted

Zuzka2, bardzo dziękuję za ogłoszenia. Czy możecie mi powiedzieć coś o tej umowie adopcyjnej, gdzie moge ją znaleźć - chciałabym być dobrze przygotowana ne ewentualne rozmowy w sprawie adopcji Dorki.
I udało mi się zrobić jeszcze kilka zdjęć ( jest to bardzo trudne, bo mała jak zobaczy,że biorę aparat to od razu do zabawy gotowa!):

Posted

Mam Panią chętną na szczeniaka 4-5mies.psa z dużych.Mieszkanie w bloku70m2.Przed blokiem łąki.W domu 2,5l.dziecko.Podałam kobitce link szczeniaków.Polecałam jej też suńki,bo przed wydaniem będą wysterylizowane przecież.Nie wiem,którego wybierze,bo trochę ich tam jest.
Poleciłam też kieleckie.
Kobitka myśli o Kitty,ale ona do dzieci to nie bardzo chyba ma psychikę.No ale to już nie moja sprawa.
Nie uprzedzałam jej,że od mrs.ka na pewno psa nie dostanie,jeśli w domu jest dziecko poniżej 5r.ż.:evil_lol: A kobitka na Kitty bardzo chętna.
Polecałam jej bardzo tę dwójkę dogoterapeutów dziecięcych (testowanych nawet z niemowlętami):http://szerlok.pl/oferta/aza-i-bart-cudowne-lagodne-psiaki-szukaja-domu-ID3N8a.html
Ogólnie staram się pracować nad mentalnością dot.psów dorosłych,bo nie zawsze pies od szczeniaka wychowywany z dziećmi te dzieci lubi.Psychiki szczeniaka się nie przewidzi.

Posted

Następne psie nieszczęście uratowane przez AGA z Wąchocka:
"Wczoraj trafił do mnie psiak ma ponad 12 lat,zamarzał na sniegu a ludziom w bloku przeszkadzało szczekanie,więc jest u mnie,ma biedak cukrzyce niedowład łap,niedowidzi niedosłyszy i ciągle bidak drepta,to dreptanie uratowało mu zycie inaczej pewno by zamarzł. A dużo życia mu nie zostało wiec niech zostanie u mnie,niech umrze godnie w domu w cieple a nie jak jakas niepotrzebna rzecz na mrozie i w samotności"

Posted

a teraz spróbuję powstawiać wszystkie psiaki od AGI z krótkimi opisami ,potem uporządkuję i wstawię na pierwszą stronę.

Szczeniaczki wyrzucone w worku foliowym.Zostały 3 sunie i piesek wszystkie odrobaczone odepchlone i zaszczepione posiadaja książeczki zdrowia. Docelowo będą małe bo są niewielkie i drobniutkie,co najwyżej do połowy łydki. Kochają wszystko i wszystkich bardzo wesołe i rezolutne:) Wiek ok. 9 tygodni.

Posted

Sara została znaleziona w tamtym roku w wigilię pod Carefrouem w Starachowicach na południu. Była wtedy w trakcie pierwszej cieczki jednak udało sie uniknać niechcianych dzieci. Sara jest zaszczepiona ma ksiązeczkę zdrowia i bedzie wysterylizowana tydzień po Fione. Nadaje sie do mieszkania i w domu i na dworzu. Wobec innych psów i dzieci nie wykazuje agresji jednak nienawidzi kotów i ptactwa. Ma w sobie coś z charta uwielbia polować ,na spacerach nieraz orałam łąkę jak zobaczyła królika czy sarnę. Choć jestem przeciwna wiązaniu psów Sara to jedyny psiak który jest u nas na łańcuchu, Koty łapie i dusi w locie a płot 170 cm to dla niej żadna przeszkoda. Ze względu na bezpieczeństwo moich kotów i kotów sasiadów musi być uwiązana. Nie chcę aby stała jej sie krzywda i żeby ktoś sie mścił na niej za zamordowanie kota więc łańcuch to niestety przykra konieczność. Pomimo tych wad Sara jest wspaniałym i towarzyskim psem rodzinnym w domu nie niszczy i potrafi zachować czystość. Ma około 2 lata