Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy mogłabyś mnie publicznie nie kompromitować:oops: przeczytaj sobie na wątku Rubika co napisałam o banerkach ;)
no poprostu mam cyba zły internet ,że mi nie wychodzi:eviltong:
ale wiesz co ,ja wstawię fotkę "kropkowanego" (póki jeszcze je ma) ,a Ty mi zmienisz w ustawieniach-wyślę hasło na pw,ok?

Posted
Posted

Uploaded with ImageShack.us

Sunia ok.2 lat,imię Aza ,na które nawet nie reaguje gdyż była pod opieką człowieka,który strasznie zaniedbywał swoje psy. Problem z nim mamy już od dłuższego czasu,zresztą kiedyś opisywałam. Ania 102 ponad rok temu wysterylizowała tą sunie i jej matkę. Matka wpadła pod samochód jakiś czas temu,zostały jeszcze oprócz Azy ,dwa psy ,z których jeden aktualnie jest u naszego hycla,drugi w domu u tego nieodpowiedzialnego człowieka. Dla Azy w trybie natychmiastowym znalazłyśmy dom,gdyż wylądowałaby też "na dołku" u hycla. Ania opisze to dokładniej. Musimy wyciągnąć Dżekiego i też natychmiast gdzieś go umieścić.Niestety narazie nie mamy nawet jego zdjęć.

Posted

Sunia ta tym zdjęciu wygląda ślicznie, w rzeczywistości jednak była bardzo zaniedbanym psem. Człowiek który był jej dotychczasowym właścicielem i z którym niestety jestem spokrewniona:angryy: nie potrafi dbać o nic i wszystko wymyka się mu spod kontroli.Ciągle musiałam ratować jakieś psy a wcześniej moja mama. Ostatnio miał 3 psiakitąsuczke, jej brata i ojca. Niestety psy biegały albo po ulicy albo były przywiązane na tak zagraciałym ogrodzie,że nie sposób było się tam dostać. W okolicy ogrodu mieszcza się różne sklepy, przystanek autobusowy i 2 barki. Psy były traktowane róznie przez jednych dokarmiane, przez innych opluwane,przeganiane i kopane. Jak już wspomniałam bardzo cięzko było sie do nich dostać a z właścicielem kontakt niemożliwy- tzn logiczny kontakt niemożliwy. Jakiś czas temu przy wydawaniu jego psa skompromitował mnie i o mało ludzie się nie rozmyslili.Sytuacja naprawde pogorszyła się gdy Dzeki trafił do hycla a facet powiedział mi z uśmiechem, szyderczym i obłudnym ze to nie jego pies! Suczka znalazła dom i to jest niesamowite:multi: Psinka była tak wystaszona, że czołgając się posikiwała się ze strachu. Cała drogę do nowego domku trzeba było ją nieśćna rekach. Dzisiaj dzwoniłam do nowego Pana i jest już lepiej- ale jej uraz pewnie zostanie na długo! Musimy teraz za wszelką cenęnie dopuscićdo sytuacji żeby tamten ściągnął jakieś inne psy.A on niczego sie nie boi, ma pełno spraw w sądzie, ciagłe wezwania na policję więc co dopiero moga mu zrobić dwie baby- no ale mamy zamiar:mad:

Posted

musimy Dżekiego wyciągnąć od hycla ,to dla mne prirytet! nie będzie ławo bo ponoć ciązy na nim oskarżenie ,że kogoś ugryzł ale o dziwo!!! nawet hycel powiedział,że ten pies nie jest wogóle agresywny. Dlatego w/g mnie trzeba powalczyć o niego.

Posted

Adzia69- ten "burak wsiowy" jest ze Starachowic i z dosyć znanej rodziny,ma warunki do trzymania psów tylko brak mu odpowiedzialności i... chyba "trzeciej klepki" bo od 2 lat nie mogę się dogadać ,żeby psów nie brał.

Posted

Ja nawet pień mogę załatwić;). Ten jeden pies nie ma z nim źle mrs.ka bo jeździ z nim wszędzie albo łazi ale oczywiście żadnych szczepień. Jutro dowiemy się więcej w sprawie Dzekiego.

Posted

W poniedziałek musimy podjąć decyzje o Dzekim:shake:... Co tu zrobić. Czasu coraz mniej...Założymy mu osobny wątek? Dzisiaj jednak nie zadzwoniłam do NOWEGO właściciela Azy ale kupiłam jej czakoladki dla psów;)
Mrs.ka podkręć temat co do wystawy, może to dobry pomysł może do d..y
Poza tym to chyba trzeba sprawdzić jedną babcię kochającą za bardzo ale znów chodzi o moje powiązania rodzinne. Babcia 12 psów ileś tam kotów i dokarmia gołębie i szczury. Ja jej nie znam. Żadnych oczywiście sterylek itp... ale porzadny człowieczek. Może edukacja na stare lata?

Posted

Ania102,proszę Cię nie wynajduj problemów bo jak narazie musimy sobie poradzić z bierzącymi i na pewno nie zajmę się żadną edukacją babci co najwyżej trzeba wyedukować lokalne władze,ze to przedewszystkim ich problem. Co do wystawy to Twój pomysł więc przedstaw jakiś szkic ,o co codzi ,a ja to porozsyłam i zobaczymy jakie będzie zainteresowanie.
Dżeki w poniedziałek będzie odebrany przezemnie od hycla i zobaczymy co dalej,przecież ja tego psa nawet na oczy nie widziałam:cool3: