Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 936
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie Aduś, te sunieczki sterylki nie miały.
W schronie są do sterylki te najbardziej "chodliwe" sunie, te ładne, młode.Nie z deozytu. Te juz siedza ładne pare latek. W lipcu o8 r. juz były i z rok wczesniej tez.

Posted

Znalazłam ten wątek przez banerek.
Nie bardzo rozumiem. Te suczki są od ponad roku w schronisku jako depozyt? Tzn., mają właściciela, który ich nie odbiera? I nic z tym nie można zrobić (wiem, głupie pytanie na odległość, ale nie bardzo rozumiem)?
Ta grubsza suczka wygląda jakby miała serduszko na czole. :)
Żal mi tych malizn, mam nadzieję, że im się uda.

Posted

aha, no widzisz..:oops: w zyciu takiego czegos nie załatwialam więc mam sporo do nauki:razz:
to nawet super ze nie będe jako listonosz bo chyba bym nie za wiele załatwiła z moim wygladem jak z gimnazjum :angryy: :evil_lol:

Posted

Z urzedami to w 95 % zalatwia sie korespondencyjnie, wiec nie musisz sie obawiac tremy, zas ustawe o ochronie zwierzat to juz sie ucz bo bedzie Ci potrzebna prawie w kazdym pismie.

Posted

Zawsze mnie ciekawilo, ze przepisy jakies sa, ale rzadko sie je przestrzega. Czytam o schroniskach i wychodzi mi, ze nasze nie spelnia wielu wymogow. I to podstawowych. I guzik z tego wynika.

Posted

Nie ma miejsca na pokoj zabiegowy, nie ma miejsca na wydawanie psow - odbywa sie to na dworze. Inne psy patrza na szczesliwca i szaleja.
Male boksy dla duzych psow. Zniszczone kraty - psy kalecza sie i zagraza to bezpieczenstwu ludzi. Nie przestrzega sie liczby psow na ktora to schronisko ma miejsce. Czyli bywa nadmierne zageszczenie. O sposobach przewozenia psow chorych i rannych nie wspomne.

Posted

No to powoli wiemy juz do kogo slac pisma i kto jest za co dopowiedzialny. Oprocz UM bedziemy sie klaniac powiatowemu, przygotujcie sie na dluga droge walki, wyscielona tylko kolcami zadnej rozy po drodze nie znajdziecie. :shake: