Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawa jest następująca...
Podczas "łapanki" nielegalnych handlarzy na krakowskim placu rybitwy, ANIA, wypatrzyła potwornie przerażone psie dziecko, wciśnięte w najciemniejszy kąt bagażnika....
Psiak był tak przerażony, ze cały dygotał....
Facet twierdzi, że pies ma ok 3-4 m-cy, ale dokładnie nie wie, bo sam go kupił od kogoś (facet jest ze wsi i pewnie skupił od ludzi, myśląc, zę zarobi sobie coś... miał tam jeszcze szczenie pekińczyka... Nie jest to jakiś rasowy handlarz tylko jakiś studencina, co nie zmienia faktu, że psiaka trzeba jak naszybciej umieścić gdzieś w chociaż DT
Facet zgodził się odsprzedać go za 50 zł.. Ania powiedziała, zę zapłaci mu te pieniądze, tylko Ona nie ma gdzie go wziąć... I tu moja prośba... BŁAGAM O JAKIŚ DOMEK DLA PSIAKA....
SZKODA BY BYŁO, zeby odsprzedał go, tzn ją bo to sunia, jakiemuś wieśniakowi za flaszkę ( bo chyba ma dość spory kłopot ze sprzedarzą jej, więc nie wykluczone, ze odda ją pierwszemu lepszemu za przysłowiową flaszke.....
GOŚĆ twierdzi, że sunia to owczarek środkowoazjatycki..
jak spojrzałam na grafikę na googlach to chyba tylko z umaszczenia jest tym owczarkiem :)
Bo wyglądem nawet podobna nie jest :)
Co nie zmienia faktu, ze sunieczka jest piękna i potwornie przerażona....

spójrzcie w te oczy .....

Posted

Ja juz uruchomiłam wszystkie znajomości jakie posiadam i zrobie wszystko aby Jej pomóc bo jest tego WARTA!!!Sama chetnie bym ja przygarnęła ale z racji, ze mam kota nieco dzikiego i dośc agresywnego:angryy: to raczej taka opcja nie wchodzi w gre.Będę szukac dalej....

Posted

Nie wiem czy moja pomoc się przyda, ale napiszę.
Jeśli potrzebujecie sunię przetrzymać kilka dni, to mogę się nią zająć od niedzieli do piątku. Tyle że ja jestem z Warszawy...
Szczegóły na pw.

Posted

Ja moge jechać po szczeniaka, zapłacić za niego , zaszczepić , odrobaczyć tylko co potem rany nie mam jak jej przygarnać -dzisiaj jeszcze mam rozmawiać z rodzicami-zobaczymy....Informacja o niej poszła gdzie tylko się dało! może coś do gazety jeszcze damy jak myślicie-ja jestem świeżynka w tych sprawach wieć jesli macie jakieś propozycje to prosze....Ona jest cudowna:multi:

Posted

Słuchajta ludu, ja mogę przechować tą sunię, jeśli to jakoś pomoże, ale tylko przez najbliższy weekend (od dzisiaj od około 21:00 do niedzieli wieczór, lub w ostatecznej ostateczności do poniedziałku do 6:30 rano). Ani dnia, ani minuty dłużej, bo nie ma mnie całymi dniami i nie zostawię szczeniaka samego.
Ale... musi być na tyle zdrowa, żeby mi reszty menażerii nie pozarażała. Jakieś leki mogę jej oczywiście aplikować, ale byleby się to na nic innego nie przeniosło i byleby nie trzeba było jechać z nią do weterynarza przez te 2 dni.

I jeszcze musiałaby ją ktoś mi przywieźć do domu, a odwieźć byśmy ją już ostatecznie mogli, ale tylko w poniedziałek z samego rana (przed 7:00) pod Plac Wolnica czy gdzieś na tej trasie.

Wiem, że mam wymagania, ale inaczej jej nie dam rady wziąć :roll:.

Posted

Kurcze no ja w każdej chwili moge po nią jechać tylko co dalej...nawet sobie pomyślałam aby ja zabrac do Tozu na aukcje psów z krakowskiego schroniska ale ponoć to nie przejdzie -jest juz dość sporo psiaków w potrzebie.Niby tutaj koleżanka sie deklaruje na dogo, ze może ja zabrać do siebie na dwa dni a co potem...boje sie takiej sytuacji bo mała jest już na tyle zestresowana , ze nie chce aby zamknela się w sobie...już kurcze sama nie wiem co mama robic ...u mnie znowu w domu kocica rany!!!!

Posted

:cool1:Własnie rozmawiałam z tym chlopakiem , u którego jest mała póki co jej nie wyda ale obiecałam, że na dniach przyjade po mała.musimy działać!!!!!