Jump to content
Dogomania

Koda -czarna, duża, bardzo chuda suczka. Ma rozsiane guzy na listwie mlecznej. Czy ma szansę na ratunek i dom? Jeżeli my jej nie pomożemy to chyba nie.

Recommended Posts

Posted

Pisałam na wątku Ajki, że dziś pojechała ona na miejsce Kody na zabieg ze względu na upały. Mają u nas trwać do czwartku i nie miałam odwagi dać jej zrobić mastektomii. Mam nadzieję, że upały w piątek miną i Koda będzie mogła przejść zabieg.

Posted
Dnia 15.06.2023 o 00:18, Isiak napisał:

Dla Kody szykuję bazarek z zakładkami. Robią się.

IMG_7353.JPG

jak będzie gotowy proszę o zaproszenie 🙂  🙏 bo może mi umknąć 

• Like 3
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 29.06.2023 o 22:29, Tola napisał:

Na koncie ZEA jest wpłata 400 zł od Jo37 na hotelowanie Kody (28.06.) serce-ruchomy-obrazek-0589.gif

Za czerwiec bedzie 420 zł ,wystawię wiec fakturę na zea na 400 zł. Reszta rozliczenia: 20 zł zł paragon I karma RC 195 zł ( promocja i zniżka z 258 zł).

Wreszcie Koda na tej karmie przybrała i nie wystają jej wszystkie gnaty jak na Bricie. W przyszłym tygodniu umawiam operację.

IMG_20230701_124247.jpg

IMG_20230701_124327.jpg

• 2 weeks later...
Posted

W związku z podwyżkami, o których pisałam na zamojskim watku, chciałam dac znać, że pobyt Kody u nas od sierpnia bedzie kosztować 15 zł/doba + karma. 

Posted
Dnia 10.07.2023 o 14:10, Jaaga napisał:

W związku z podwyżkami, o których pisałam na zamojskim watku, chciałam dac znać, że pobyt Kody u nas od sierpnia bedzie kosztować 15 zł/doba + karma. 

OK. Rozumiem.

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 20.07.2023 o 18:30, Tola napisał:

Zea zakupiła puszki dla Kody, te z aktualnej promocji Animonda

Bardzo dziękuję.

Posted
Dnia 26.07.2023 o 21:02, Tola napisał:

Na koncie ZEA jest wpłata 420 zł od Jo37 na hotelowanie Kody (21.07.) serce-ruchomy-obrazek-0589.gif

Poszła faktura do Zea na 420 zl za hotel Kody w lipcu. Koszt karmy Bosch z jagnięciną 116 zł w promocji.  Jeszcze powinna wystarczyć na tydzień.  Jutro wstawię fakturę z zooplusa.

Posted

Po rozliczeniu bazarku zakładkowego robię przelew dla Kody na 680 zł. Proszę w wolnej chwili (czy Tola ma "wolne chwile"? 😅) o potwierdzenie, jak zamelduje się na koncie.

• Like 2
Posted

Dziś umówimy Kodę na operację. Tylko sprawdzę pogodę. Wczoraj odebraliśmy samochód z warsztatu, ale po drodze wypatrzyłam dziwnie stojąca przy drodze wronę siwą. Zawróciliśmy i udało się ją złapać. Miała złamane skrzydło, smród padliny, dziesiątki larw w ranie, skrajnie wychudzona. Pojechaliśmy prosto do weta na amputację i odebraliśmy ją po kilku godz,  po zamknięciu przychodni. Nie było jak już zawracać głowę lekarzowi.

• Like 3
Posted
Dnia 10.08.2023 o 10:47, Jaaga napisał:

Dziś umówimy Kodę na operację. Tylko sprawdzę pogodę. Wczoraj odebraliśmy samochód z warsztatu, ale po drodze wypatrzyłam dziwnie stojąca przy drodze wronę siwą. Zawróciliśmy i udało się ją złapać. Miała złamane skrzydło, smród padliny, dziesiątki larw w ranie, skrajnie wychudzona. Pojechaliśmy prosto do weta na amputację i odebraliśmy ją po kilku godz,  po zamknięciu przychodni. Nie było jak już zawracać głowę lekarzowi.

Jaaga, Wy w butach do nieba pójdziecie! Jesteście tak fantastycznymi, wspaniałymi, empatycznymi ludźmi. Wrona pewnie zostanie u Was na resztę życia? Zapewne szybko się oswoi, bo krukowate to odważne i mądre ptaki. Z dzieciństwa pamiętam kawkę i srokę, które były wychowane przez mojego tatę. Żyły na wolności, ale w pobliżu domu, i często wpadały z wizytą do domu, kradnąc przy tym błyskotki, np. łyżeczki z cukiernicy i kolczyki mojej mamy 😄

A swoją drogą to los dobrze wiedział, na czyjej drodze tę wronę postawić.

• Like 4
Posted

Jaaga - mają wrócić upały. Oszaleć można. Hana też czeka na ochłodzenie.

A wrona miała wielkie szczęście.

Posted

Nie miałam kiedy sprawdzić, bo mamy taki młyn. Teraz skończyłam.

Umówiona jest na środę.  Sprawdzę i najwyżej odmowie, bo to już najszybszy termin,  jaki się dało. 

Wronek Bronek żyje, ładnie się goi, ma mega apetyt, nie jest za czysty. Na razie musi być w transporterku, bo nie załapał, że nie ma jednego skrzydła i rzuca się. Po zagojeniu zamieszka u córki w Katowicach,  bo u nas się nie da przy psach. W koncu to zwierzak na 25 lat 😉

Nie będzie w stanie się unieść, tylko może chodzić. Andrzej myśli jednak nad wolierą dla niego. Musiałby mieć taką, żeby mógł sobie samodzielnie przeskakiwać.

• Like 2
Posted

A może rozejrzycie się za ośrodkiem rehabilitacji dla dzikich zwierząt. Może ktoś ma wrony i do stada

by dołączył?

W wolierze takie sztuczne pochylone drzewo, żeby mógł sobie wchodzić na górę. 

• Like 1
Posted
Dnia 11.08.2023 o 08:49, Jo37 napisał:

A może rozejrzycie się za ośrodkiem rehabilitacji dla dzikich zwierząt. Może ktoś ma wrony i do stada

by dołączył?

W wolierze takie sztuczne pochylone drzewo, żeby mógł sobie wchodzić na górę. 

O, Jo37 ma rację. W stadzie wronie będzie lepiej niż samotnie.