Rybc!a Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Działka to dość młoda, około 3 letnia sunia w typie amstaffa. Przez długi okres czasu koczowała na działkach, prawdopodobnie spędziła tam zimę. Ludzie przeganiali ją, gdy ta chciała ochronić się przed zimnem. Jest łagodna, lubi kontakt z człowiekiem. Bardzo jej tego brakuje. Jest w boksie sama, na suki, które są obok,warczy i niemiło szczeka. Działka Uśmiecha się :lol: Kontakt: Rybc!a GG 5722414 GSM 691364660 email [email protected] Quote
natalia_aa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Sunai z amstaffa ma niewiele, nie ogłaszalabym jej, jako psicę w typie TTB, trudniej jej będzie znaleźć dom, bo ludzie wolą "rasowego" amstaffa niż takiego kundelka, a inni boją się mieszańców tejże rasy! Łzawa historia + ładne spacerowe zdjęcie i sucz powinna trafić do domu, patrząc na to, jak ładnie u Was psiaki "schodzą". Czy suka ma ciąże urojoną, czy raczej jest po szczeniakach? Może warto byłoy pomyślec o sterylizacji przed wydaniem jej do adopcji? Quote
Vitka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Wszyscy widzą w niej amstaffa... ostatnio jakaś pani widziała ją od tyłu i mówiła "Piękny pies", gdy tylko Działka się odwróciła pani zmieniła zdanie: "To morderca!?" :crazyeye: Aż mi się szkoda zrobiło Działeczki... to nie pierwsza osoba, która od niej odeszła ze strachu... :-( Quote
Vitka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Jeżeli ludzie, którzy teoretycznie nie znają się dobrze na rasach WIDZĄ w niej amstaffa to chyba świadczy o tym, że go przypomina... :p Skoro i tak wszyscy go w niej widzą to czemu tytułem nie przykuć uwagi jakiegoś miłośnika amstaffów? ;) Quote
natalia_aa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 To albo zdjęcia do kitu, albo ludzie dziwni... Ja za grosz nie podciągałabym jej do asta, z racji utrudnionej adopcji i tyle. Quote
Rybc!a Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Dla mnie zdecydowanie miała w rodzinie TTB . Quote
natalia_aa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Może w pradziadkach... Czekam na spacerowe zdjęcia zatem, bo na razie to na siłę pod amstaffa bym jej nie podciągała, ale jak uważacie, że to jej pomoże w adopcji to czemu nie ;) Ponawiam pytanie: Czy suka ma ciąże urojoną, czy raczej jest po szczeniakach? Może warto byłoby pomyśleć o sterylizacji przed wydaniem jej do adopcji? Quote
deathgs Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 natalia_aa napisał(a):Może w pradziadkach... Czekam na spacerowe zdjęcia zatem, bo na razie to na siłę pod amstaffa bym jej nie podciągała, ale jak uważacie, że to jej pomoże w adopcji to czemu nie ;) Ponawiam pytanie: Czy suka ma ciąże urojoną, czy raczej jest po szczeniakach? Może warto byłoby pomyśleć o sterylizacji przed wydaniem jej do adopcji? Sterylka koniecznie, trafi gdzieś i znów będą "niechciane" psie nieszczęścia. Quote
agaga21 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 mało astkowa jak dla mnie ale wyjątkowo urocza:loveu: i z pewnością zasługuje na sup[er dom! Quote
Vectra Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 śliczna kundliczka , ale z asta , to może ma kolor :) a ludzie , to i na laby mówią że to asty .... tak się znają :diabloti: trzeba ludzi , tych co nie mają pojęcia jak dana rasa wygląda , umieć przekonać ... Ja z mojej Lalki , robiłam już różne rasy :evil_lol: naiwni łykali i nikt nie kwestionował , że to nie pit ... a te cyce , to ma okropne !!!! Quote
Asior Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 natalia_aa napisał(a):To albo zdjęcia do kitu, albo ludzie dziwni... Ja za grosz nie podciągałabym jej do asta, z racji utrudnionej adopcji i tyle. zgadzam sie w stu procentach.... słowo amstaf w ogłoszeniu raczej odpycha niż przyciąga, wiem bo ogłaszam trochę astów... Dla miłośnika rasy ten psiak TOTALNIE będzie nie w typie, a dla niz znającego rasy będzie odstraszeniem, bo amstaff ;) Quote
Kana Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ja bym jednak ogłaszała ją jako labka. :cool3: Quote
natalia_aa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Vectra napisał(a):Ja z mojej Lalki , robiłam już różne rasy :evil_lol: naiwni łykali i nikt nie kwestionował , że to nie pit ... Moja Dora jest rasowym staffikiem z ciętym uchem wg opinii niektórych to nawet znają te "hodowle", gdzie takie mieli :evil_lol: Także zdecydowanie opinią ludzi, bym się nie sugerowała, a raczej dobrem psa. I jak już Asior powiedziała dla miłośnika rasy, amstaffem nie będzie, dla laika "amstaff" w tytule odstraszy. Quote
Vectra Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 natalia_aa napisał(a): I jak już Asior powiedziała dla miłośnika rasy, amstaffem nie będzie, dla laika "amstaff" w tytule odstraszy. Dokładnie tak :lol: Koneser rasy , nie bierze TTB dla wyglądu , tylko specyficznych cech charakteru i bynajmniej nie idzie tu o agresję.Krzywdzące zatem jest , pisanie o tej suni , że jest w typie asta .... Natalia , widzisz Ty masz staffika z cietym uchem .. a ja mam 2 miniaturowe pitbulle :evil_lol: średniego i olbrzyma :p a żeby było radośniej , to wg "fachowców" moja CAO to nie CAO , bo nie ma takiej rasy , tylko kaukaz miksowany z pitem - od razu to widać !!!! :cooldevi: Quote
agaga21 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Vectra napisał(a): Natalia , widzisz Ty masz staffika z cietym uchem .. a ja mam 2 miniaturowe pitbulle :evil_lol: średniego i olbrzyma :p a żeby było radośniej , to wg "fachowców" moja CAO to nie CAO , bo nie ma takiej rasy , tylko kaukaz miksowany z pitem - od razu to widać !!!! :cooldevi: no bo padnę tu zaraz!:shiny: Quote
natalia_aa Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Kończąc off'a, Vectra toć ja od początku wiedziałam, że to Twoje CAO to jakiś przekręt jest, w końcu rozumiem, kaukaz z pitem, że też od razu na to nie wpadłam! Quote
Kana Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Wiele psów ma podobne umaszczenie. Zresztą chyba lepiej dla niej jak nie bedzie ogłaszana jako ast. Większosc dziwnych ludzi woli omijać takie ogłoszenia. Quote
gops Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 z asta to ona ma wielka glowe i umaszczenie ;) Quote
natalia_aa Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 No nie przesadzajcie z tą wielką głową :evil_lol: Fajna kundlica, której należy się nowy domek! Quote
Recommended Posts