Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Działka to dość młoda, około 3 letnia sunia w typie amstaffa. Przez długi okres czasu koczowała na działkach, prawdopodobnie spędziła tam zimę. Ludzie przeganiali ją, gdy ta chciała ochronić się przed zimnem. Jest łagodna, lubi kontakt z człowiekiem. Bardzo jej tego brakuje. Jest w boksie sama, na suki, które są obok,warczy i niemiło szczeka.
Działka

Uśmiecha się :lol:

Kontakt:
Rybc!a
GG 5722414
GSM 691364660
email [email protected]

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunai z amstaffa ma niewiele, nie ogłaszalabym jej, jako psicę w typie TTB, trudniej jej będzie znaleźć dom, bo ludzie wolą "rasowego" amstaffa niż takiego kundelka, a inni boją się mieszańców tejże rasy!

Łzawa historia + ładne spacerowe zdjęcie i sucz powinna trafić do domu, patrząc na to, jak ładnie u Was psiaki "schodzą".

Czy suka ma ciąże urojoną, czy raczej jest po szczeniakach? Może warto byłoy pomyślec o sterylizacji przed wydaniem jej do adopcji?

Posted

Wszyscy widzą w niej amstaffa... ostatnio jakaś pani widziała ją od tyłu i mówiła "Piękny pies", gdy tylko Działka się odwróciła pani zmieniła zdanie: "To morderca!?" :crazyeye: Aż mi się szkoda zrobiło Działeczki... to nie pierwsza osoba, która od niej odeszła ze strachu... :-(

Posted

Jeżeli ludzie, którzy teoretycznie nie znają się dobrze na rasach WIDZĄ w niej amstaffa to chyba świadczy o tym, że go przypomina... :p
Skoro i tak wszyscy go w niej widzą to czemu tytułem nie przykuć uwagi jakiegoś miłośnika amstaffów? ;)

Posted

Może w pradziadkach... Czekam na spacerowe zdjęcia zatem, bo na razie to na siłę pod amstaffa bym jej nie podciągała, ale jak uważacie, że to jej pomoże w adopcji to czemu nie ;)

Ponawiam pytanie: Czy suka ma ciąże urojoną, czy raczej jest po szczeniakach? Może warto byłoby pomyśleć o sterylizacji przed wydaniem jej do adopcji?

Posted

natalia_aa napisał(a):
Może w pradziadkach... Czekam na spacerowe zdjęcia zatem, bo na razie to na siłę pod amstaffa bym jej nie podciągała, ale jak uważacie, że to jej pomoże w adopcji to czemu nie ;)

Ponawiam pytanie: Czy suka ma ciąże urojoną, czy raczej jest po szczeniakach? Może warto byłoby pomyśleć o sterylizacji przed wydaniem jej do adopcji?

Sterylka koniecznie, trafi gdzieś i znów będą "niechciane" psie nieszczęścia.

Posted

śliczna kundliczka , ale z asta , to może ma kolor :)
a ludzie , to i na laby mówią że to asty .... tak się znają :diabloti:
trzeba ludzi , tych co nie mają pojęcia jak dana rasa wygląda , umieć przekonać ...
Ja z mojej Lalki , robiłam już różne rasy :evil_lol: naiwni łykali i nikt nie kwestionował , że to nie pit ...
a te cyce , to ma okropne !!!!

Posted

natalia_aa napisał(a):
To albo zdjęcia do kitu, albo ludzie dziwni... Ja za grosz nie podciągałabym jej do asta, z racji utrudnionej adopcji i tyle.

zgadzam sie w stu procentach.... słowo amstaf w ogłoszeniu raczej odpycha niż przyciąga, wiem bo ogłaszam trochę astów... Dla miłośnika rasy ten psiak TOTALNIE będzie nie w typie, a dla niz znającego rasy będzie odstraszeniem, bo amstaff ;)

Posted

Vectra napisał(a):
Ja z mojej Lalki , robiłam już różne rasy :evil_lol: naiwni łykali i nikt nie kwestionował , że to nie pit ...

Moja Dora jest rasowym staffikiem z ciętym uchem wg opinii niektórych to nawet znają te "hodowle", gdzie takie mieli :evil_lol:
Także zdecydowanie opinią ludzi, bym się nie sugerowała, a raczej dobrem psa.
I jak już Asior powiedziała dla miłośnika rasy, amstaffem nie będzie, dla laika "amstaff" w tytule odstraszy.

Posted

natalia_aa napisał(a):

I jak już Asior powiedziała dla miłośnika rasy, amstaffem nie będzie, dla laika "amstaff" w tytule odstraszy.

Dokładnie tak :lol:
Koneser rasy , nie bierze TTB dla wyglądu , tylko specyficznych cech charakteru i bynajmniej nie idzie tu o agresję.Krzywdzące zatem jest , pisanie o tej suni , że jest w typie asta ....

Natalia , widzisz Ty masz staffika z cietym uchem .. a ja mam 2 miniaturowe pitbulle :evil_lol: średniego i olbrzyma :p a żeby było radośniej , to wg "fachowców" moja CAO to nie CAO , bo nie ma takiej rasy , tylko kaukaz miksowany z pitem - od razu to widać !!!! :cooldevi:

Posted

Vectra napisał(a):

Natalia , widzisz Ty masz staffika z cietym uchem .. a ja mam 2 miniaturowe pitbulle :evil_lol: średniego i olbrzyma :p a żeby było radośniej , to wg "fachowców" moja CAO to nie CAO , bo nie ma takiej rasy , tylko kaukaz miksowany z pitem - od razu to widać !!!! :cooldevi:

no bo padnę tu zaraz!:shiny:

Posted

Wiele psów ma podobne umaszczenie.
Zresztą chyba lepiej dla niej jak nie bedzie ogłaszana jako ast. Większosc dziwnych ludzi woli omijać takie ogłoszenia.

• 4 weeks later...