Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Funia byla dzisiaj u weterynarza. Doktor Krawczyk oszacowal 10% poprawy jesli chodzi o jej kontrole czynnosci fizjologicznych. Niestety Funia od kilku dni ma nawrot zapalenia drog moczowych. ma krew w moczu i leci jej ropa. Dostaje w zwiazku z tym tabletki, miejmy nadzieje ze szybko sie jej poprawi.
Generalnie caly czas zachowuje ona dobry humor, jest rubaszna i sprawia wrażenie jak by nigdy nie miala takich przykrych doswiadczen.
Pozdrawiam
m.

Posted

xmartix napisał(a):
Brysio Twój banerek "szukam domu", ten pierwszy nie prowadzi na wątek pieska..

o kurcze teraz zmieniłam banerek ale jesli to był pierwszy to psinka juz znalazła domek;)

Posted

Brysio - daj linka do wątku Lotka - to Ci banerek podlinkowany zaraz wstawię ;) mam nadzieję, że Funia nam wybaczy :cool3:

Oczywiście wszystkich bardzo prosimy o wsparcie leczenia ślicznej Funi :loveu:

Posted

Bylo pytanoe o "dług funi". Tak naprawde pieniadze potrzebne sa tylko na zakup lekow i pieluch.
Na ta chwile na konto funki wplynelo 680 zł. Po odjeciu dotychczasowych kosztow zostaje na plusie 200 zł.
W najblizszym czasie funke czeka wizyta u fryzjera dlatego ze ma dluga i bardzo gesta siersc, na dodatek ubrana jest w kubraczek i moze byc jej za goraco wiec planujemy ja troszeczke stjuningowac hehe, zeby sie nie meczyla w upalne dni.
pozdrawiamy w Funia
m.

Posted

to funia widze rozrzutna kobita. ja mojego sama ostrzyglam (mimo ze nie umiem), zeby na fryzjerze zaoszczedzic. ale jak ma 200zl na plusie to ok. zeby potem nie braklo na reszte rzeczy...
w takim razie narazie z bazarkiem sie wstrzymuje i lece pomoc innej bidzie.

Posted

się zakończyła aukcja
poprosiłabym rozliczenie kto wpłacił na Funię, bo podziękowania rozesłać trzeba. Ale potrzebuję to dopiero pod koniec nast tyg bo ludzie będą pewnie wpłacać z opóźnieniem, a mnie i tak nie będzie na dogo w nast tydz.
zeszło tylko 57 cegiełek...

Posted

56 cegiełek to już coś :)
Te 200 PLN to nie starczą na dużo :shake: W końcu mała musi brać leki stale...
A jaki jest koszt fryzjera? Ja np też nie byłabym w stanie sama psa obciąć - mam tylko zwykłe nożyczki :p raczej nie do każdej sierści się nadają ;)

a tu podlinkowany banerek Lotka ;)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Te 200 PLN to nie starczą na dużo :shake: W końcu mała musi brać leki stale...

No raczej na długo nie starczy.
Ale opakowanie Nivalinu kosztuje ok 50 zł a opakowanie to 10 ampułek. Pieluchy pewnie też ok 40 zł i pewnie "ida jak woda".

Po pierwszym Funia dostanie ode mnie kolejną stówkę - więcej nie dam rady.

Posted

Saphira - a wklejenie linka do nowego regulaminu jest dozwolone :evil_lol:
A tak szczerze to dzięki za podesłanie. Trochę martwi mnie to, że zaostrzony regulamin może odnieść taki skutek, że po prostu zniechęci ludzi do pomocy :shake:
No cóż...
Proponuję szybko zaktualizować pierwszy post - bo jeszcze wątek Funi usuną.

Posted

Usunąć nie usuną. ;)

Ale czy do takiego "problemu" urasta rozliczenie. ;)

Wystarczy podać tylko: na Funię wpłynęło tyle i tyle pieniędzy od ... (i tu podać nicki a kwota może być łączna); na Funię wydano wydano tyle a tyle (i tu jakby ktoś chciał być baaardzo rzetelny to pisze: paczka pieluch kosztuje np 40 zł a Funia zużywa ich miesięcznie tyle a tyle paczek, kupiłem tyle; opakowanie Nivalinu kosztuje tyle a tyle a Funia do tej pory zużyła tyle a tyle a miesięcznie potrzebuje tyle a tyle; i tak ze wszystkim ... ja do tej pory pamiętam co i ile mnie kosztowało jak opiekowałam się sparaliżowanym psem - cen tak jakoś nie mogę zapomnieć i dlatego wiem że opieka nad takim psem to astronomiczne wydatki ...)

Poza tym jakby było wiadomo ile czego i za ile potrzeba to łatwiej by było uzbierać miesięczną kwotę. Ja deklarowałam miesięcznie 100 zł i jutro wysyłam tak jak obiecałam że po 1.05 - no więc może dobrze byłoby wiedzieć ile jeszcze tak na ten maj potrzeba. ;)

Posted

Maupa4 - masz rację. Ja też wolę czytelne wątki, z jasnymi rozliczeniami. Ale co oznacza wklejanie rozliczeń max raz na tydzień?? a minimalnie?? (takie moje zboczenie matematyka)... mnie np często nie ma i w tym momencie nie będę zakładała wątku żadnemu psiakowi, bo nie będę w stanie robić aktualizacji co tydzień...czyli mogę robić rozliczenie raz na miesiąc?
A co do mniejszej możliwości pomocy chodzi mi głównie o punkt, że nie można wklejać zaproszeń do innych wątków. Jeśli tego nie można, to czy można wysyłać zaproszenia na PM? Ponoć nie - bo jest to traktowane jako spam...

Funia - przepraszam za zaśmiecenie wątku ;) ale to bardzo konstruktywna dyskusja, więc na pewno zrozumiesz.

Posted

Ra_dunia:
Rozliczenia: jeżeli wpiszesz w pierwszym poście, że ze względu na ... (każdy rozsądny powód mozna podać) rozliczenia będą co dwa tydodnie albo trzy albo co dwadzieścia dni to ... nikt nikomu "głowy nie urwie".
W rozliczeniach chodzi raczej o to, że kazdy chciałby wiedzieć że jednak te jego wpłacone pieniądze się przydały bo wydano je na to i na to. Czasem tak jest (w niektórych wątkach), że zbiórka pieniędzy jest robiona na "gwałt" bo to czy tamto a potem nawet nie ma informacji, że na to czy tamto wydano tyle a tyle a dalej jest "wymuszanie kasy" (niestety na prawdę są takie wątki). I ile by tych pieniędzy nie "dano" to i tak stale "mało i mało". A wystarczy na prawdę napisac w rozliczeniu: operacja kosztowała tyle, pobyt w lecznicy tyle, leki tyle i ... koniec.

W przypadku Funi gdzie koszty leczenia są wysokie bo i tych pieluch na pewno idzie mnóstwo i Nivalin nie jest tani a pewnie i potrzeba wiele więcej "rzeczy" łatwiej byłoby pomóc Michałowi, który zajmuje się Funią żeby realnie było wiadomo ile tego wszystkiego "idzie" miesięcznie. Przeciez to nie wstyd jak napisze nam że potrzebuje trzech albo czterech dużych paczek pieluch - bo przecież nie będziemy go wyliczać dlaczego zużył tyle a nie tyle. ;)

Wklejanie linków czyli "zaproszeń" do watków - jeżeli zrobisz to rozsadnie i z głową to podobnie jak w przypadku rozliczeń nikt nikomu "głowy nie urwie". Ale znowu - jest całe mnóstwo watków na których takie linki pojawiają się zupełnie nie na miejscu czyli leci najzwyklejszy w świecie spam.
Gdzieś tam rozmawiają bo sprawa jest poważna bo z psem jest źle i nagle pojawia się "przepraszam za offa" albo "czy możecie zajrzeć" czyli puszczone linki są z "automatu" - no może człowieka trafić.
Ale jakby ktos tylko pomyślał to ten swój link nawet w tym wątku mógłby wkleić za "jakiś czas" albo ze względu na sytuację tego psa z tego wątku odpuściłby sobie wklejanie. No i na prawdę nie pomoże "zaproszenie" wysłane w ilościach hurtowych bo jeżeli takich "zaproszeń" pojawia się kilka w każdym wątku to ... to nawet nikt nie zajrzy w link. Taka prawda.

Rozsyłanie zaproszeń na PW - myślę ze zaproszenia na PW wysyłamy raczej do swoich znajomych więc jeżeli ktos z kimś rozmawia sobie tak czy inaczej to nie poczuje się "zaspamowany" ;).
Przecież i tak wszyscy przesyłają sobie linki z różnych powodów.

Posted

Przepraszam, że nie uczestniczę, ale mam urwanie głowy ze swoimi kundlami, obecnie sztuk 7 plus osobiste 3.
Widze , ze Funia sobie radzi, trzymam kciuki.

Posted

agata kompletnych danych to ty moze i nie masz, ale ciesz sie, ze ci jeszcze podpisu nie usuneli heheh.
co do rozliczen, to ja chyba jak kazdy lubi widziec wszystko czarno na bialym ile kasy jest ile trzeba ile wydano. ulatwia to pomoc w postaci zrobienia bazarku (nie musze sie pytac jak dany pies stoi finansowo - moge zrobic niespodzianke bazarkiem :))