Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo się ciesze ,że maleńka poszła do swojego !!! domku !!!:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu:oby była szczęśliwa !!!!:multi:

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rita60']aldira a moze pociagniesz ten watek,jako watek o takich kieszonkowych maliznach:roll:ten kto bedzie szukał takiego małego szczescia,znajdzie tutaj skomasowane w jednym watku,co ty na to:roll:

Jestem absolunie za , aby ten wątek pociągnąć o tych małych , zagubionych ,nieszczęśliwych pieskach :-(:loveu:

Posted

Na stronce jest również taki maleńki pieseczek , właściwie kieszonkowy pieseczek . Na imie ma Ren i ma około dwóch lat. Jest tak maleńki i taki smutny...patrzy tymi swoimi ślepkami , a nuż jest ktoś komu się spodoba.
Bardzo prosi o domek...:-(
Oto linka Schronisko dla Zwierz�t w �odzi

oraz kilka fotek :

Posted

No to lecimy dalej z kieszonkowymi psiakami:lol:
DZIEWCZYNKI

JUSTA, nr 20/ok.2lat/
Justa mieszkała ze swoja Panią. Pani była samotna, starsza osobą i kiedy zmarła, Justa trafiła do naszego schroniska. Sunia jest smutna i zdezorientowana. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt, ale też nie nawiązuje z nimi kontaktu. Justa zapewne czuje się opuszczona i samotna. O dom dla niej prosimy.

MAMBA, nr 88/ok.2lat/
Mamba jest schroniskowym smutaskiem, widać że bardzo potrzebuje bliskości człowieka, swoimi słodkimi oczkami wręcz błaga o odrobinę pieszczot.

SONIA, nr 819/ok.2lat/
Malutka, bardzo przyjacielska sunia, próbująca ze wszystkich sił nawiązać kontakt, popiskując w klatce. Swoimi malutkimi oczkami zachęca do głaskania i ochoczo merda ogonkiem z wdzięczności na każdą okazaną czułość.

NELCIA, nr 45/ok.2lat/
Nelcia jest spokojnym, przyjaznym psiakiem. Bez problemu pozwala się pogłaskać. Potrzebuje ciepła i bliskości człowieka.

Kontakt telefoniczny:
(0-42) 656-78-42
Kontakt internetowy:
[email protected] - sprawy dotyczące adopcji lub organizowanych akcji
[email protected] - inne __________________

Posted

CHŁOPAKI

MIKI, nr 134/OK.8LAT/

Ten malutki piesek siedzi sobie spokojnie w budzie przy wyjściu na teren schroniska. Pilnuje porządku, czasem sobie poszczeka, jest raczej spokojny i mało energiczny. W sam raz na kanapę :)

DZIKUSEK, nr 352

"Dzikusek jest psem wymagającym specjalnego traktowania. Psiak panicznie boi się ludzi, kiedy wchodzi się do boksu ucieka jak szalony w 2 koniec. Trzeba mu pokazac co to miłośc, jednak w warunkach schroniskowych to niemożliwe. W miare możliwości będziemy starali się go oswajac, ale w warunkach domowych poszłoby o wiele szybciej".

ZŁOŚNIK, nr 347/OK.2LAT/

Złośnik jest malutkim, trikolorowym pieskiem, który nie szuka kontaktu z człowiekiem. Stara się trzymać z daleka i boi się dotyku, na który może zareagować niezbyt przyjaźnie. Być może poprzedni właściciele Złośnika nie traktowali go dobrze, a i pobyt w schronisku wpłynął na psa negatywnie.
Złośnik potrzebuje domu, gdzie da się mu czas na oswojenie z nowym otoczeniem. Piesek wymaga dużo cierpliwości, aby mógł się nauczyć czerpania radości z przebywania z człowiekiem" /

GACUŚ, nr 754/OK.8LAT/

Smutny ,spokojny psiak.Nie zaczepia innych psów.Nie potrafi pogodzić się ze swoim losem.Nie szczeka,jest strasznie zagubiony,nieszczęśliwy.Musiałam poświęcić mu kilka dłuższych chwil aby zdecydował się podejśc do mnie.Ale nie sprzeciwiał się kidy go głaskałam,widać było że sprawiało mu to ogromną przyjemność.

Kontakt telefoniczny:
(0-42) 656-78-42
Kontakt internetowy:
[email protected] - sprawy dotyczące adopcji lub organizowanych akcji
[email protected] - inne

Posted

[quote name='rita60']Dzieki nika,ale Tosia jest cały czas na stronie schroniskowej:roll:

Czasami strona jest długo nieaktualizowana... :shake:

A ja wstawię moją ulubienicę...

OBAWA, nr 441

[SIZE=2]Sliczna i delikatnia sunia, o pięknej sierści i magnetycznym spojrzeniu.Obawa zamieszkała w schronisku 3 miesiące temu, jednak warunki tu panujące są dla niej koszmarem.Sunia zamknęła się w sobie i popadła w apatię. Już nie cieszy się na widok człowieka, nie merda ogonem, nie zachęca odwiedzających. Po wejściu do boksu nie przybiega się przywitać, siedzi w 1 miejscu i obserwuje co się dzieje. Kiedy się ją dotyka sunia sztywnieje, w jej oczach widać przerażenie. Z psami niekonfliktowa, silniejsze psy mogą ją dominować...
Prosimy o domek dla suni, potrzebuje ona socjalizacji z człowiekiem, ktoś powinien jej pokazać, że ludzki dotyk nie boli... :-(

Posted

[quote name='majqa']Poprosiłam Anovip1 o pomoc. Odpisała. W tygodniu ma być w schronie. Jeśli to będzie tylko możliwe dopyta o sunię i postara się porobić zdjęcia. Będę czekać, bo chciałabym ją poogłaszać. Biedna, przerażona kruszyna. :-(

majqa wysyłasz pozytywną energię :lol:
Psy które trafiają pod Twoją opiekę szybciutko znajdują domki. :cool2:
Dziś sprawdziłam dokładnie ww schronisku .
Sunia Maniusia, nr 897 w dniu 14 kwietnia została adoptowana.
Cudownie. Powodzewnia malutka.

Posted

[quote name='majqa']Daj spokój Anovip :oops:, czysty przypadek.

...niech Ci będzie ,że przypadek :eviltong:.... nazwijmy po imieniu ...taki kolejny przypadek:lol:
Oby tak dalej. Trzymam kciuki :loveu:

Powstał świetny wątek dla maluchów.
Ja również chętnie dołączę zdjęcie maleńkiej ,ślicznej biedy z łódzkiego schroniska. Nr schroniskowy 897.
Niestety nie wiem czy to piesek ,czy sunia.
Maleństwo leży wciśnięte w kąt boksu, nie wstaje i cały czas trzęsie się ze strachu:shake: Biedactwo jest bardzo bardzo wystraszone i zagubione :-(

Posted

[quote name='rita60']anovip1 czy Tosia,ta mala jamniczka jest w schronie:roll:/nr.806/

Jutro oczywiście dokładnie sprawdzę co z Tosią.

Popatrzcie na Czajkę nr schroniskowy 765
To bardzo delikatna , subtelna , łagodna sunia.
Ma zaledwie roczek ,bardzo tęskni za człowiekiem.
Uwielbia ,gdy ktoś podchodzi do boksu i głaszcze ją:loveu:
Jej oczy są niesamowite.
Przechodząc obok nie można zapomnieć tego błagalnego,proszącego spojrzenia.

Posted

Rumcajs nr schroniskowy 146 wiek ok.5 lat

Leży w swojej budce ,niestety bardzo smutny i zrezygnowany.
W momencie ,gdy widzi ,że dochodzę do niego radośnie wychodzi i przymila się prosząc o głaskanko. Wtedy jego mordka zmienia się,a on staje się wesołym psiakiem.
W schronisku przebywa od 22.01.2006r.
Najwyższy czas by trafił do domku.
Chyba już nie wierzy w odmianę swojego losu :-(

Posted

Maniusia i Clark mają już domki.

Tosia jeszcze w schronisku. Niestety zaburzenia tarczycy, które spowodowały wyłysienia , mocno zawęziły mozliwości adopcji. Ci którzy chcieli ja początkowo adoptować wycofali się albo okazali wstrzemięźliwość. Tosia będzie oczywiście sterylizowana, to może jej troszke pomóc ale lekarstwa będzie musiał juz brać do końca zycia. jest to kuracja ok. 30 zł na trzy tygodnie/miesiąc. Nie jest to olbrzymi koszt. Tak więc proszę wwzystkich o pomoc dla tej nieszczęsliwej suni.

Posted

karolina_g_k napisał(a):
O matko ależ spojrzenie! I taka malutka,lagodna i mloda sunia siedzi w schronisku :-(
A w jakich okolicznościach tam trafiła?

Czajka trafiła do schroniska 16.01.2009r.
Okoliczności nie znam..... ale czego się spodziewać jesli przez tak długi okres jej nikt nie szukał.
Najprawdopodobniej się znudziła ... .. i pozbyli się problemu jak to zwykle bywa.
Niestety nie wiadomo jak długo jeszcze wytrzyma w schronisku.
Jest bardzo wrażliwa i delikatna :shake:

Posted

[SIZE="1"]Anovip1, możesz sprawdzić czy Alien - nr 160, Bąbel - nr 64, Jupiter nr 832 są jeszcze w schronisku ? :roll:
Mam dla nich super dom, państwo jeszcze się zastanawiają nad tymi psiakami...
Będę musiała podjechać do schroniska, ale chcę jak najszybciej wiedzieć czy one jeszcze tam są...

A Rumcajs ma jakieś ogłoszenia ? Chyba nie...
Mogę mu porobić bo w schronie się tyle już nasiedział biedak... :shake:
Trzeba mu znaleść dom...