Jump to content
Dogomania

Koniec - jest DRUGI! Imienny dla psiaka który opuszcza schron, jest w dramatycznym stanie, wygląda fatalnie, jest niewidomy. Dajmy mu dobre, pełne energii imię na lepsze życie. Zapraszam z całego serca do 15 lutego

Recommended Posts

Posted
Dnia 13.02.2022 o 14:24, agat21 napisał:

No to przynajmnie tyle dobrego. Facet ma lepiej nawet u zwierzaków 😉

Dnia 13.02.2022 o 14:32, Aska7 napisał:

Wykastrowany 😝

Dnia 13.02.2022 o 15:59, agat21 napisał:

e, no jak cap w stadzie, to chyba jednak niewykastrowany 😁

Dnia 13.02.2022 o 18:03, Aska7 napisał:

Zawsze myślałam, że cap to kastrowany kozioł. Hmm, ale nie znam się na kozach. Tak czy inaczej niecb się cieszy, że żyje, bo to samce koziołki lądują zqykle na grillach : (

Dnia 13.02.2022 o 18:05, Nesiowata napisał:

Wykastrowany kozioł to skop.

Dokładnie tak niewykastrowany 😊

Posted
Dnia 13.02.2022 o 19:20, Aska7 napisał:

No to trzeba go wykastrować 😄

To chociaż proste do wykonania. Jak pytałam o sterylizacje Dorci, to nasza wetka powiedziała, ze musi się najpierw dokształcić i żałowała, że nie chciałam knurka, bo to takie łatwe. Moi lekarze maja trudno, bo musieli mi np. sterylizować dzika szczurzycę, czyścić kamień nazebny u jeża, usuwać mu guzy, sterylizować i kastrować nutrie. Do tego odczytywac rtg i składać kosci w gipsie u kury. Musieli poznać do wszystkich tych gatunków środki przeciwbólowe, antybiotyki, profilaktykę. 

5 głosów na Maniusia poproszę.  Brzmi tak rozczulająco. 

• Like 1
Posted
Dnia 13.02.2022 o 19:51, Jaaga napisał:

To chociaż proste do wykonania. Jak pytałam o sterylizacje Dorci, to nasza wetka powiedziała, ze musi się najpierw dokształcić i żałowała, że nie chciałam knurka, bo to takie łatwe. Moi lekarze maja trudno, bo musieli mi np. sterylizować dzika szczurzycę, czyścić kamień nazebny u jeża, usuwać mu guzy, sterylizować i kastrować nutrie. Do tego odczytywac rtg i składać kosci w gipsie u kury. Musieli poznać do wszystkich tych gatunków środki przeciwbólowe, antybiotyki, profilaktykę. 

5 głosów na Maniusia poproszę.  Brzmi tak rozczulająco. 

Powinni Ci płacić za pole doświadczalne i dokształcalne jakie mają u Ciebie. 😄 Tyle ciekawych przypadków!

I dzięki za głosowanie! 😘🧡💛❤️

Posted

Ależ piesio nie może być Drugi, jak już to on jest Pierwszy.... (nie, nie, nie  to nie jest propozycja imienia !!! )

A tak w ogóle, to jest inny Maniuś niż bohater opowieści z miasta meneli.

Ostatkiem sił przebijam  - 2 głosy na Maniusia 🙃

• Like 1
Posted
Dnia 15.02.2022 o 09:02, limonka80 napisał:

Ależ piesio nie może być Drugi, jak już to on jest Pierwszy.... (nie, nie, nie  to nie jest propozycja imienia !!! )

A tak w ogóle, to jest inny Maniuś niż bohater opowieści z miasta meneli.

Ostatkiem sił zapisuję! 🙂

Posted

Hmm, a ja uważam, że pamiętać trzeba, bo to skłania do refleksji i to co się wydarzyło buduje doświadczenie i na razie jeszcze 10 głosów na Drugiego i o 20.00 na szczęście jeszcze nie śpię 😜

Posted
Dnia 15.02.2022 o 09:41, limonka80 napisał:

Zaraz zemdleję ...

Po pracy pędzę prosto do domu, rozbiję świnkę-skarbonkę i jeszcze tu wrócę ....🤨 

Zemdlej o 19.55 😂

Posted

Choroba, ale się dzieje... Co to będzie za dzień!

Co do doświadczeń - Asku, nie neguję ich, oczywiście, że trzeba pamiętać i czerpać z nich jak najwięcej. Mówiłam o czymś innym, że szkoda jakieś miejsca czy imiona pozostawić ze złymi skojarzeniami - to nas ogranicza w sumie. Pamiętam koleżankę z liceum, z którą chciałam się spotkać po latach i postanowiłyśmy się spotkać na łonie tak zwanej natury, czyli w parku. Zaproponowałam w rozmowie telefonicznej Łazienki - na co ona wycharczała mi do słuchawki że to "miejsce przeklęte" i ona tam nigdy nie chodzi i nie pójdzie. Okazało się, że bywała tam często z byłym już facetem i tam właśnie facet z nią zerwał, co ona bardzo boleśnie przeżyła. I teraz nienawidzi Łazienek.

Moje doświadczenie też nie jest gorsze - i to właśnie z imieniem. Jak Ci wiadomo - luby mój to Włodek. Zanim go poznałam miałam najgorszego w życiu szefa, który zepsuł mi mnóstwo zdrowia i wpędził w nerwicę i spowodował moje odejście z pracy - i miał takowoż na imię. Nie znosiłam tego imienia szczerze, kojarzyło mi się bardzo podle. No i poznałam mojego TZta pewnej pięknej wiosny, pomyślałam, że całkiem w sumie do rzeczy facet, doszło do przedstawiania się imiennego i on mi zasuwa, że ma na imię Włodek! Skojarzenie od razu okropne i chciałam go w pierwszym odruchu posłać w cholerę, ale z drugiej strony pomyślałam sobie o byłym szefie: "o ty dziadu jeden, nie będziesz mi jeszcze życia urządzał!" I mimo, że na początku trudno mi było mówić do TZta po imieniu, to po jakimś, dość krótkim w sumie, czasie zaczęło kojarzyć mi się dobrze 🙂 I wtedy dopiero poczułam, że posłałam dziada-szefa w cholerę i odniosłam nad nim kolejne zwycięstwo. I dobrze mi z tym, a imię Włodek zgoła inaczej mi się kojarzy 😄

• Like 1
Posted
Dnia 15.02.2022 o 10:34, Aska7 napisał:

Ależ Feniś mi się źle nie kojarzy, to dobra pamięć, a do faceta najlepiej mówić "kochanie" 😜. Tak uniwersalnie 😂

Albo Misiu 😄

• Like 2
Posted
Dnia 15.02.2022 o 09:02, limonka80 napisał:

Dnia 15.02.2022 o 09:29, agat21 napisał:

Ostatkiem sił zapisuję! 🙂

Wykończą nas 🥴