Jump to content
Dogomania

Żegnaj Muszkieterze ♡. GUCIO już Anecik. PROSZĘ o pomoc, zdrowie Gucia coraz gorzej..na koniec każdego miesiąca kilkaset złotych na minusie! :((

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.01.2023 o 16:15, limonka80 napisał:

Ależ ja wierzę w męskość synia, tylko w pewnym wieku mężczyznom zmieniają się priorytety 🙂 micha ważniejsza od sercowych uniesień - zwłaszcza u starych kawalerów jak mój synuś. 

Musimy go chyba zapytać co sądzi o priorytetach 😉 😄

Posted

Przelałam 550 zł za hotelowanie Gucia w styczniu. Jest minus, myślę, że ze skończonego bazarku z włoskimi pysznościami część kasy przeznaczę na Gucia właśnie.

Posted
Dnia 4.02.2023 o 13:41, agat21 napisał:

A tak nasz muszkieter "spaceruje" (!) po ogrodzie. To szlak jego całej wędrówki 😆

IMG_20230204_134034.jpg

a to mądrała...

Posted

Gucio był dziś na szczepieniu przeciwko wściekliźnie. Przy okazji wet obejrzał mu zęby. Niestety jeden wielki kamień. Nie widać spod niego zębów 😕 Powinno się to wyczyścić. Nie wiem jak z serduchem Gucia by było. Czy wytrzymałoby narkozę. Na razie Guciuś je wszystko bez problemu, chrupki też, ale jak to długo będzie tak dobrze? Mam zgryza.. 🤔 Na razie poprosiłam o badanie krwi. Zobaczymy jak ogólny stan zdrowia.

Za wizytę u weta, szczepienie i badanie krwi plus transport przelewam 248 zł.

Posted
Dnia 8.02.2023 o 17:06, Alaskan malamutte napisał:

Poszła deklaracja dla Gucia za pięć miesięcy.

Pomyślę nad bazarkiem dla psiula.....ale to za chwilkę... 

Dziękuję, dziś kasa zameldowała się na koncie. 😘 🌼

Posted

Są wyniki badań krwi Gucia, ale poza faktem, że przekroczone są parametry wątrobowe, że z powodu niedoczynności tarczycy zapewne TSH też mocno podniesione, nie umiem ich zinterpretować. Poprosiłam, żeby Anecik zapytała weta o interpretację. 😕

Posted

Agatko, zgodnie z zaproponowanym podziałem środków finansowych pozostałych po adopcji Micha, przelałam na konto Gucia kwotę 500,00 zł.

Po otrzymaniu tej kwoty, bardzo proszę potwierdź na wątku Micha   < L I N K >

Posted
Dnia 11.02.2023 o 23:55, elik napisał:

Agatko, zgodnie z zaproponowanym podziałem środków finansowych pozostałych po adopcji Micha, przelałam na konto Gucia kwotę 500,00 zł.

Po otrzymaniu tej kwoty, bardzo proszę potwierdź na wątku Micha   < L I N K >

Z całego serca dziękuję Tobie i wszystkim, którzy się przyczynili do tej pomocy Guciowi. 🐶🌻🌷🪻

• Like 1
Posted

Jak na pieska w tym wieku to tak naprawdę są dobre wyniki, TSH nie widzę TG ma w normie, mocznik podwyższony tak bywa przy chorych nerkach / keratyninę ma w normie/, albo przy cukrzycy ale Gucio ma niski poziom glukozy i sam wynik też niewiele przekracza normę.
/Przy zbyt  niskim poziomie cukru psiak może poruszać się w nietypowy sposób, być nadmiernie spokojny lub stracić apetyt. Z drugiej strony pupil może być bardzo zaniepokojony i mogą występować drgawki lub drżenie mięśni./

• Like 2
Posted
Dnia 12.02.2023 o 17:58, Ellig napisał:

Jak na pieska w tym wieku to tak naprawdę są dobre wyniki, TSH nie widzę TG ma w normie, mocznik podwyższony tak bywa przy chorych nerkach / keratyninę ma w normie/, albo przy cukrzycy ale Gucio ma niski poziom glukozy i sam wynik też niewiele przekracza normę.
/Przy zbyt  niskim poziomie cukru psiak może poruszać się w nietypowy sposób, być nadmiernie spokojny lub stracić apetyt. Z drugiej strony pupil może być bardzo zaniepokojony i mogą występować drgawki lub drżenie mięśni./

Dziękuję Elu. Wątroba u niego od początku taka sobie. Nerki też rozwalone solą ze schronu.