Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z lasu, wszystkie mają domy, Benek po 3 latach ma Rodzinę. Pod opieką Dogomaniaków dzika mamusia SABINKA. Kicia Uffi ma już DS.

Recommended Posts

Posted
Dnia 15.12.2021 o 11:24, Kamila Proc napisał:

a co u Toffika? nie pamietam, na jakim watku glownie przebywa

Tutaj tutaj. Pytałam Marty, ale nie miała czasu odpowiedzieć. Toffikiem zajmuje się DT, Monika i to ona jest na bieżąco z informacjami. Wiem,  że miala konsultować Toffinka w warszawskiej klinice, nie wiem na czym stanęło.

Posted
Dnia 15.12.2021 o 11:24, Kamila Proc napisał:

a co u Toffika? nie pamietam, na jakim watku glownie przebywa

Niestety, wydawało się ze gorzej być nie może. Może. Wymiotuje żółcią, weci już nie chcą leczyć. Chyba to ten czas:( Serce pęka DT, Marcie, wszystkim zaangażowanym...

Posted
Dnia 15.12.2021 o 11:27, Tyśka) napisał:

Tutaj tutaj. Pytałam Marty, ale nie miała czasu odpowiedzieć. Toffikiem zajmuje się DT, Monika i to ona jest na bieżąco z informacjami. Wiem,  że miala konsultować Toffinka w warszawskiej klinice, nie wiem na czym stanęło.

Też im podsyłałam lecznicę do konsultacji, ale nie wiem czy pytali tam o możliwość leczenia Toffika. Nie mam wieści czy do tego doszło, też inne sprawy mnie odciągnęły i już nie pytałam 😕

Posted
Dnia 16.12.2021 o 09:17, Tyśka) napisał:

Niestety, wydawało się ze gorzej być nie może. Może. Wymiotuje żółcią, weci już nie chcą leczyć. Chyba to ten czas:( Serce pęka DT, Marcie, wszystkim zaangażowanym...

straszne.....straszne

Posted

Przynoszę tragiczną wiadomość.

Toffik vel Rudolfik odszedł w nocy, wczoraj wymiotował żółcią - a w nocy odszedł 😞 Maleńki kocurek Otto, ten butelkowany, ostatni który przeżył z rodzeństwa walczy  (ma już czekający na niego DS w Rzeszowie, tylko DT chciał wyleczyć glisty). 😞 Okazało się, że DT dopadła panleukopenia. Inne kotki na razie nie mają objawów. Tam jest 8 kotów... wszystkie po przejściach. Marta na szybko załatwiła im surowicę, koszty będą kolosalne... Ale tak bardzo żal Rudolfika 😞  Oby pozostałe kotki dały radę...

Rudolfiku-Toffiku (*)

Może być zdjęciem przedstawiającym kot i tekst „·o SHOT ON POCO X3 NFC”

Posted

Biedny, nie dał rady. Tyle czasu, tyle cierpienia. 😞 Szkoda, że diagnoza została postawiona tak późno. Jedyne co mnie pociesza to to, że już nie cierpi. Już ma spokój. 

Echhh 😥

Posted
Dnia 16.12.2021 o 20:12, agat21 napisał:

Biedny, nie dał rady. Tyle czasu, tyle cierpienia. 😞 Szkoda, że diagnoza została postawiona tak późno. Jedyne co mnie pociesza to to, że już nie cierpi. Już ma spokój. 

Echhh 😥

agat21, diagnozy do końca nie było.  😞 Panleukopenia to kolejna choroba, która trafiła Rudolfika i która wyszła (z tego co zrozumiałam) po jego śmierci, kiedy Otto zaczął mieć objawy.

Posted
Dnia 16.12.2021 o 20:20, Tyśka) napisał:

agat21, diagnozy do końca nie było.  😞 Panleukopenia to kolejna choroba, która trafiła Rudolfika i która wyszła (z tego co zrozumiałam) po jego śmierci, kiedy Otto zaczął mieć objawy.

Marta pisała mi o uszkodzeniu wątroby i toksoplazmozie. To już było koszmarne. 😞

Posted
Dnia 16.12.2021 o 20:21, agat21 napisał:

Jakie koszty tej surowicy dla kociaków? 😞

Dzisiaj Marta zapłaciła 560zł za 8 dawek, po dawce dla każdego kiciula (jedna dawka wystarcza na 2 podania). Może to wystarczy, byleby kiciule były silne.

Posted
Dnia 16.12.2021 o 21:04, Tyśka) napisał:

Dzisiaj Marta zapłaciła 560zł za 8 dawek, po dawce dla każdego kiciula (jedna dawka wystarcza na 2 podania). Może to wystarczy, byleby kiciule były silne.

Dużo 😞 Jadę na oparach przez te cholerne święta i kosmiczne podwyżki cen wszystkiego, ale postaram się kasę jakąś skombinować, chociaż trochę, może znowu do kogoś pójdę na żebry 😉

Posted
Dnia 16.12.2021 o 21:44, agat21 napisał:

Dużo 😞 Jadę na oparach przez te cholerne święta i kosmiczne podwyżki cen wszystkiego, ale postaram się kasę jakąś skombinować, chociaż trochę, może znowu do kogoś pójdę na żebry 😉

Zapytam Marty czy coś nie zostało po zbiórce na Toffikową tomografię, której ostatecznie nie było, bo wet nie podjął się tego przy tak słabym kociaku 😞 Były robione inne badania, ale może akurat coś zostało... wstrzymaj się proszę.

Posted

Ludzie są coraz bardziej bezczelni 😞 Kobieta chciała adoptować Otto, jedynego żyjącego kotka z przechowalni gminnej z miotu 4 butelkowanych... ale pojawiły się glisty i dziewczyny chcąc być uczciwe, zaproponowały że oddadzą go wyleczeniu glist. Na nieszczęście, teraz Otto walczy z panleukopenią (jest z nim gorzej, wymiotuje, ma biegunkę). Kobieta, która na niego czekała dzisiaj stwierdziła, że wszystko to jest ściema, że chorobę dziewczyny wymyśliły i ona już nie będzie czekać, rezygnuje z adopcji... 

A to Otto, jeszcze przed chorobą.

Może być zdjęciem przedstawiającym kot i tekst „SHOT ON POCO X3 NFC”

Posted
Dnia 19.12.2021 o 10:05, Tyśka) napisał:

Benek z nory przypomina, że jest do adopcji. Odpowiada głucha cisza na jego ogłoszenia 😞

267497769_293088129394861_5193996107768502962_n.jpg.f42662f771759ab2ab4b4bfaa04a3531.jpg

Benek kanapowy pies się zrobił 😄 Fajno. Odzew będzie, na pewno. Teraz dzwonią ludzie szukający psów dla dzieci pod choinkę 😞