Jump to content
Dogomania

ZACHUDZONA NEGRA W TYPIE LABRADOR a - W CUDOWNYM DOMU U GAPA78!!!

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Pańcia Negry znalazła się w trudnej sytuacji i prosi o pomoc...
Chyba nie ma innego wyjścia jak pomóc szukać suni domu... choć mam cichą nadzieję, że do czerwca sytuacja się jakoś unormuje.
Poproszę o aktualne fotki suni.

Cytuję maila:

[FONT=Courier New]Witam! Nie wiem od czego mam zacząc ten list bo na samą mysl o tym co mam napisac serce mi sciska. Ale moze zaczne od poczatku: ok 2 lata temu adoptowałam od Panstwa czarna, labradorowatą sunie o imieniu Negra. Sunia była moim całym swiatem, oczkiem w głowie. Jednak w styczniu br urodziłam synka i moj dotychczasowy układ zycia uległ zmianie, gdyz tak sie niestety złozyło, że zostałam sama z dzieckiem. Nie jestem w stanie opiekowac sie samotnie dzieckiem i zajmowac Negra w takim stopniu jakby ona tego wymagala. Dodatkowo od czerwca wracam do pracy, synka musze oddac do zlobka na 2 koniec miasta i praktycznie nie bedzie mnie w domu caly dzien. Dlatego tez jestem zamuszona poszukac suni nowego domu i bardzo prosze o pomoc w tym zakresie. Negra potrzebuje domu, w którym przyszły opiekun poswieci jej troche czasu, codzienna dawke ruchu oraz miłosc. Suczka pozostawała u mnie ok 9-10 godzin sama w domu, w czasie gdy ja byłąm w pracy wiec mysle, że z tym problemu nie bedzie. Negra bardzo dobrze dogaduje sie z kotami i małymi psami. Natomiast psów wiekszych od siebie zwyczajnie sie boi i reaguje na nie albo agresja albo ucieczka. bardzo prosze o pomoc . pozdrawiam- Ania.[/FONT]

Posted

Też o tym pomyślałam, ale czasem trudno jest kogoś znaleźć, kto chciałby pomóc na jeden czy parę dni, a tu chodzi właściwie o cały rok na okrągło (może wyłączając weekendy i święta). Trzeba by pewnie poszukać jakiegoś "wyprowadzacza psów" za pieniądze. Zapytam Ani czy takie coś wchodzi w grę.

Posted

Jasna doopa, czy to juz naprawde dziecko i pies sie w jednym domu zgodzic nie moga ??? Jesli suczka sama zostaje 9-10 godzin bez problemu, to chyba nie chodzi o czas, a o dziecko. Nie rozumiem ludzi :no-no-no:

Ale nic to nasze pisanie nie da, trzeba suczce szukac nowego domu. Troche malo czasu zostalo do czerwca, mamy juz maj. MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!

To Nowa Huta, moze udaloby sie dogomaniakow zorganizowac, zeby chociaz 2-3 razy w tygodniu Negre wyprowadzali na dlugie spacery.

• 1 month later...