Ulka18 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ja jestem w ogole przeciwna adopcji psow po przejsciach do domow z malymi dziecmi tak do 7-8 lat, jesli rodzina nie ma doswiadczenia z psami i nie jest wyedukowana w postepowaniu z psami po przejsciach. Jestem tez przeciwna dowożeniu psów na miejsce, kumulacja to biedny Amigo, ktory to przypadek dal nam sporo do myslenia i stracil nerwów. A co myslicie o ankiecie przedoadopcyjnej? Taka ma fundacja i widzialam podobna chyba na dogo. Zestaw pytan typu : doswiadczenie z psami, ile godzin pies ma sam zostac, ile jest dzieci w rodzinie i w jakim wieku, itd. powinien dac obraz oczekiwan i mozliwosci. Po otrzymaniu wypelnionej ankiety od razu wiadomo czy dany pies sie nadaja do chetnego domu czy nie. To bylaby pomoc w okresleniu poziomu 'amatorszczyzny'. Quote
Ra_dunia Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Dodatkowo - wypełnienie takiej ankiety też wymaga trochę czasu i daje do myślenia potencjalnym właścicielom... Uważam, że to całkiem mądry pomysł. Ale wiecie co, jak tak się wczytać w te wymagania to by mi nikt psa na dogo nie dał :evil_lol:Odpadłabym w przedbiegach ;) Quote
vibeke Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 ja też przepraszam jak mnie poniosło, nie zamierzałam brac psa, przypadkiem zobaczyłam Negre i zakochałam się w niej, a że mam naturę ratuj więc stwierdziałam, że wezmę. Wszytkie moje psy to przybłędy i przewinęło się ich sporo, a ja zasugerowałam się opisem Negry na allegro, że kocha dzieci i zdjęciem z dzieciakiem w wózku i psem. Nigdy nie wziełam bym psa co do którego nie miała bym potierdzenia że przebywał z małymi dziecmi. I w sumie głupio wyszło bo ani psiny wina i bron boże nie uwazam że powinno się mu przyklejac jakąkolwiek łatkę. Bo ona jest kochana straszliwie i ktos kto ja wexmie bedzie miał wielka pociechę z psiaka. Mądra, posluszna ale jednoczesnie z charakterem. Tylko taka moja mała sugestia, zeby ktoś kto ją weźmi nie traktował jej jako przytulanki- choć taka jest- ona ma charakter. A ankieta przedadopcyjna to świetny pomysł. Mam nadzieję ze Negra znajdzie dom gdzie będzie kochana. Bałam sie że moja zuza zrazi się do psów ale to chyba genetyczne nie dało się róznica między nia a mną polega na tym że jak mnie pies ugryzł jak byłam mała to ja tez go pogryzłam;) Także łapy :bluepaw: Negriego na szczęście! Quote
Reno2001 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Kto może zrobic jej wyróżnione allegro? Ja mam obecnie juz 3 psy na takim. Nie wyrobię z czwartym :shake:. Quote
Ulka18 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Mialam Negre na wyroznionym i zmienilam na Gracje. Jak zdaze dzisiaj to wystawie Negrunie od nowa na wyroznionym. Quote
Ra_dunia Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Sądzę, że Negrze w nowym domu przydałoby się szkolenie ;) Super zabawa dla psa i właściciela i okazja do nawiązania prawdziwego porozumienia. Quote
Reno2001 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Negra w górę. Domek potrzebny, bo inne bidy czekają!!! Quote
Jo37 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Przez tyle dni nikt do suni nawet nie zajrzał .... Quote
vibeke Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 wyrodna baba jestem bo nawet sie nie zainteresowałam:oops:, a widze że sunia nie ma domu nadal, szkoda psiny ale popytam jeszcze wsród znajomych może ktos będzie odpowiedni... szkoda naprawde bo psiak fantastyczny:sad: Quote
Ra_dunia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Biedna Negrunia... Bardzo prosimy o dom dla ślicznej suni... Quote
Reno2001 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Cisza tu zrobiła się nieprzyjemna. A Negra wciąz bezdomna!!!! Quote
Ulka18 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ciotki, trza sie skrzyknac z ogloszeniami :lol: Ja zrobie wyroznione allegro jak zlapie dzisiaj oddech i kompa, a kto zrobi np. alegratke? Moze jeszcze inne ogloszenia ktos by machnal :modla: Quote
Ulka18 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Wyroznione allegro dla Negruni :kciuki: Negra suczka mix labrador (670555183) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Murka Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 A my dzisiaj porobiliśmy parę nowych fotek Negrze. Blizny już pięknie zarosły i sunia prezentuje sie o wiele piękniej :loveu: Quote
Recommended Posts