Radek Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 7 minut temu, Tyśka) napisał: :D Tak, tęskno mi za tymi czasami to mam namiastkę :D Prawie jak podróż w czasie. Quote
Aska7 Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 51 minut temu, Tyśka) napisał: Na pewno ;) Zwlaszcza ze na razie warunki zamieszkania będą iście biwakowe. Brak kuchni, brak łóżka :D Jak sprzedałam mieszkanie, żeby mieć kasę na wykończenie domu to mieszkałam na betonie. Dom to skarbonka. Garderobę zrobiliśmy po 2 latach. Psy były szczęśliwe, bo nasz materac leżał na podłodze i miały super legowisko : ) Quote
Nadziejka Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 44 minuty temu, guccio napisał: Budzenie bazarku. Dzień dobry 1 godzinę temu, Ellig napisał: Dzień dobry I zapraszam. 9 godzin temu, Radek napisał: Łobuz, bo to Iguś, Gajulka jest grzeczna. Pociągnął mnie tak, że źle stanąłem i uszkodziłem sobie lewe kolano. 10 godzin temu, elik napisał: Noga? Jaka noga, czyja noga/ Czemu ja o tym nic nie wiem? Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 8 minut temu, Radek napisał: Prawie jak podróż w czasie. :D Prawie tak, choć już luksusowo, bo będzie łazienka ;) 3 minuty temu, Aska7 napisał: Jak sprzedałam mieszkanie, żeby mieć kasę na wykończenie domu to mieszkałam na betonie. Dom to skarbonka. Garderobę zrobiliśmy po 2 latach. Psy były szczęśliwe, bo nasz materac leżał na podłodze i miały super legowisko : ) Każdy mi to powtarza, że to skarbonka bez dna. Spanie na materacu to i tak już luksus! Nie dziwię się szczęściu psów :D Quote
NikaEla Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Ponieważ zostałam przelicytowana ( i dobrze dla psiaków) a nie bardzo mogę w tej chwili podbijać stawkę , to za drugi z licytowanych fantów zapłacę oczywiście obiecaną złotówkę i zostawiam breloczek do dalszej licytacji. :) Quote
iwna5702 Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Dzień dobry :) to ja poprosze -: poz.42 za KT, koszyczek poz.63 za KT, beret 66 za CW, torba 79 za CW i kamizela 89 tez za CW :) 1 Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 4 godziny temu, Tyśka) napisał: Wykańczamy dom, bo kupilismy go w stanie surowym. Musimy sie wprowadzić do końca miesiąca, bo umowa najmu już nam się kończy. A tu tyle do zrobienia, że praktycznie codziennie spędzamy całe popołudnie i wieczór w budowlanym. Śmiejemy się, że już mieszkamy w budowlanym, nawet jak kładę się spać to śni mi się wykańczanie albo użeranie z fachowcami ;) Współczuję. Znam ten smak. Wprawdzie nie wykańczaliśmy domu, ale przed przeprowadzką robiliśmy kapitalny remont mieszkania. Totalnie wszystko nowe, wszystko. Nie zostało nic starego. Nawet ściany były burzone i stawiane nowe oczywiście te, które było można. Remont trwał 2 x dłużej niż było to zapowiedziane przez właściciela firmy remontowej i przyjęte przez nas i oczywiście koszt był o połowę wyższy niż ustalony. Ilość trików i fuszerek olbrzymia. Pomimo widocznych usterek wprowadziliśmy się, bo nie miałam już siły walczyć dłużej i prosić kolejny raz o przedłużenie terminu opuszczenia sprzedanego mieszkania. To był koszmar. Nawet samo wspomnienie podnosi mi ciśnienie. Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 5 godzin temu, Aska7 napisał: Dzień dobry : ) 4 godziny temu, Ellig napisał: Dzień dobry I zapraszam. 4 godziny temu, guccio napisał: Budzenie bazarku. Dzień dobry 4 godziny temu, Tyśka) napisał: Dzień dobry :) Ja wczoraj byłam taka :) 3 godziny temu, Radek napisał: Tak. Nie jest źle i idzie ku lepszemu :) Prawie jak na obozie harcerskim ;) Tak wyglądałem wczoraj rano. Miłego dnia wszystkim. 3 godziny temu, Radek napisał: Prawie jak podróż w czasie. 3 godziny temu, Aska7 napisał: Jak sprzedałam mieszkanie, żeby mieć kasę na wykończenie domu to mieszkałam na betonie. Dom to skarbonka. Garderobę zrobiliśmy po 2 latach. Psy były szczęśliwe, bo nasz materac leżał na podłodze i miały super legowisko : ) 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Mniam, mniam, mniam... 2 godziny temu, Ellig napisał: Hop do góry! 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Hop :) Witam wszystkie poranna ptaszki Bardzo fajnie się Was czyta. Dzięki. Ja dzisiaj, po powrocie ze spaceru z Alfikiem o godz. 7-mej, położyłam się na chwilkę i właśnie wstałam. Ładna mi chwilka ponad 3 godziny. No ale wczoraj poszłam spać kilka minut przed północą. Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 8 minut temu, elik napisał: Współczuję. Znam ten smak. Wprawdzie nie wykańczaliśmy domu, ale przed przeprowadzką robiliśmy kapitalny remont mieszkania. Totalnie wszystko nowe, wszystko. Nie zostało nic starego. Nawet ściany były burzone i stawiane nowe oczywiście te, które było można. Remont trwał 2 x dłużej niż było to zapowiedziane przez właściciela firmy remontowej i przyjęte przez nas i oczywiście koszt był o połowę wyższy niż ustalony. Ilość trików i fuszerek olbrzymia. Pomimo widocznych usterek wprowadziliśmy się, bo nie miałam już siły walczyć dłużej i prosić kolejny raz o przedłużenie terminu opuszczenia sprzedanego mieszkania. To był koszmar. Nawet samo wspomnienie podnosi mi ciśnienie. Ojej... współczuję :( My też już chcemy, aby już oddali nam klucze i tam zamieszkać bez względu na to, ile zrobili... trochę się to przeciągnęło w czasie. Nie mamy jednak na to wpływu, pozostaje czekać. Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Przed chwilą, elik napisał: Ja dzisiaj, po powrocie ze spaceru z Alfikiem o godz. 7-mej, położyłam się na chwilkę i właśnie wstałam. Ładna mi chwilka ponad 3 godziny. No ale wczoraj poszłam spać kilka minut przed północą. Wspaniale, że odespałaś trochę. Powinnaś dbać o siebie. A dzisiaj pogoda idealna do spania. Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 1 minutę temu, Tyśka) napisał: ... My też już chcemy, aby już oddali nam klucze i tam zamieszkać bez względu na to, ile zrobili... trochę się to przeciągnęło w czasie. ... Bardzo dobra decyzja. Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 5 minut temu, Tyśka) napisał: Wspaniale, że odespałaś trochę. Powinnaś dbać o siebie. A dzisiaj pogoda idealna do spania. Dzięki Tysiu :) Mam dobrą wiadomość - paczka z fantami jest już w paczkomacie i dzisiaj ją odbiorę :) Będę mogła podać wymiary fantów o które pytaliście. Zaraz po nią pójdę. Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 3 godziny temu, Aska7 napisał: ...Psy były szczęśliwe, bo nasz materac leżał na podłodze i miały super legowisko : ) Dobre rozwiązanie także i dla dwunożnych ;) Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 3 godziny temu, NikaEla napisał: Ponieważ zostałam przelicytowana ( i dobrze dla psiaków) a nie bardzo mogę w tej chwili podbijać stawkę , to za drugi z licytowanych fantów zapłacę oczywiście obiecaną złotówkę i zostawiam breloczek do dalszej licytacji. :) Przykro mi z jednej strony, ale z drugiej, sama wiesz, że to dla psiaczków więc oby jak najwięcej :) Za złotówę Dzisiaj roześlę nr konta dla Sercowców :) 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 7 minut temu, elik napisał: Dzięki Tysiu :) Mam dobrą wiadomość - paczka z fantami jest już w paczkomacie i dzisiaj ją odbiorę :) Będę mogła podać wymiary fantów o które pytaliście. Zaraz po nią pójdę. Ufff, dziękuję za wiadomość. W końcu dotarła. Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 11 minut temu, elik napisał: Bardzo dobra decyzja. :) Co własne to własne. I będzie można w końcu się zapsić, 5lat bez psa to długo za długo ;) 1 Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 2 godziny temu, iwna5702 napisał: Dzień dobry :) to ja poprosze -: poz.42 za KT, koszyczek poz.63 za KT, beret 66 za CW, torba 79 za CW i kamizela 89 tez za CW :) Witam Cię serdecznie Bardzo dziękuję za przyjęcie zaproszenia i pomoc dla psiaczków Gnam zanotować aaa i bardzo proszę powiedz kto dostarczy Ci fanty :) Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 4 minuty temu, Tyśka) napisał: Ufff, dziękuję za wiadomość. W końcu dotarła. Też się cieszę :) Quote
elik Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 4 godziny temu, Tyśka) napisał: :) Co własne to własne. I będzie można w końcu się zapsić, 5lat bez psa to długo za długo ;) 5 lat bez możliwości zanurzenia łapy, czytaj ręki, w futrze, to faktycznie zdecydowanie za długo. Wprawdzie ja też miałam przerwę w tym dobrodziejstwie i to jeszcze dłuższą, ale to miało umocowanie w psychice. Quote
Radek Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 16 minut temu, Tyśka) napisał: 5lat bez psa to długo za długo ;) Strasznie długo. Za to jaka będzie radość, jak się łapy pojawią. 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 6 minut temu, Radek napisał: Strasznie długo. Za to jaka będzie radość, jak się łapy pojawią. :D Tuptamy już z niecierpliwości. A dom wykańczamy oczywiście pod kątem psa. 1 Quote
Recommended Posts