Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 29.11.2021 o 09:34, malagos napisał:

Dostałam SMS z zapytaniem, czy ogłoszenie o owczarku aktualne i czy przywieziemy psa. 

Ja - suczka ma 13 lat, proszę przyjechać, poznać ją, zadecydować

Pan - ale nie mam czym, sprzedałem auto

Ja - a skąd pan jest?

pan -mieszkam pod  Łańcutem

ja - to drugi koniec Polski! Proszę wybrać się do najbliższego schroniska, tam setki psiaków czekają na swoją szansę

pan - ale tam nie ma owczarków

No i taka sytuacja!...

już sam fakt, że pan nie zadzwonił tylko SMSy pisze niezbyt dobrze rokuje....  ja SMSa o "owczarka" Pirata: "co dajecie do psa ?" chyba nigdy nie zapomnę.

• Like 1
Posted
Dnia 29.11.2021 o 09:34, malagos napisał:

Dostałam SMS z zapytaniem, czy ogłoszenie o owczarku aktualne i czy przywieziemy psa. 

Ja - suczka ma 13 lat, proszę przyjechać, poznać ją, zadecydować

Pan - ale nie mam czym, sprzedałem auto

Ja - a skąd pan jest?

pan -mieszkam pod  Łańcutem

ja - to drugi koniec Polski! Proszę wybrać się do najbliższego schroniska, tam setki psiaków czekają na swoją szansę

pan - ale tam nie ma owczarków

No i taka sytuacja!...

W Orzechowcach nie byłoby owczarków? przedziwne! W tamtej okolicy jest sporo owczarków do adopcji, mogę nawet podesłać z przytuliska Myszki... (tam aż dwa kojce z trzech zajęte przez psy w typie owczarka).

Tak mi się przypomniało od razu jak kiedyś ogłaszałam młodą husky, też padło: "byliśmy w schronisku, ale tam nie było suczek husky", co mnie zdziwiło. Po dłuższej rozmowie okazało się, że szukali niewykastrowanej, do swojego samca husky... 

Posted
Dnia 6.12.2021 o 12:59, Tyśka) napisał:

Mikołajki w pełni... 

Zapytanie o Kamę na olx:

"Aktualna ta sunia bobym jo chciał dzis"

Urocze! ja miałam telefon przed chwilą w sprawie terierki (która jeszcze w kojcu gminnym), pan chciał od zaraz psa dla mamy, "bo jej wczoraj zdechł pinczerek"

Posted
Dnia 6.12.2021 o 16:24, malagos napisał:

Urocze! ja miałam telefon przed chwilą w sprawie terierki (która jeszcze w kojcu gminnym), pan chciał od zaraz psa dla mamy, "bo jej wczoraj zdechł pinczerek"

O rany... Mialam kolejne zapytanie o Kamę, to całość  wiadomosci: "a co do niej jest?" 😞

• Like 1
Posted
Dnia 6.12.2021 o 16:38, Tyśka) napisał:

O rany... Mialam kolejne zapytanie o Kamę, to całość  wiadomosci: "a co do niej jest?" 😞

można by książkę napisać 🙂

Posted
Dnia 6.12.2021 o 16:38, Tyśka) napisał:

Dokładnie tak, jak o mojego Pirata zapytanie: "co dajecie do psa? karmę? smycz? budę też dajecie?" Miałam ochote odpowiedzieć: "domek z ogródkiem, żeby miał gdzie biegać"...ale zrezygnowałam, bo może by się domagał zrealizowania "obietnicy"...

• Like 1
Posted
Dnia 10.12.2021 o 22:34, b-b napisał:

Szkoda ,że tylko TAKIE telefony w sprawie ?Kamy  są...

Szkoda...nie było innych 😞

Kamusia ma się doskonale, w budzie ma dużo słomy, na spacery wychodzi cieplutka, zaspana, chętnie spaceruje i jeszcze chętniej wraca do siebie. Fakt, że za każdym razem, czyli 4 razy dziennie, coś daję do miski. Dwa razy ciepłe jedzenie, dwa garstkę chrupek. Ma piękną sierść, grube lśniące futro. Kupiłam wczoraj u dr Magdy lek na wspomożenie stawów, Magda ten własnie poleca. Koszt 60 zł

lek.jpg

• Like 1
Posted

Za miesiąc minie rok, jak Kama przyjechała ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Teraz Wyszków ma umowę ze schronem w miejscowości Małe Boże - ciekawe, dlaczego zmienili, czy na lepszy?... Nadal ten sam hycel, te same kojce u niego, zanim hurtem uzbieranych kilka biedaków odwiezie do schroniska 😞 

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 26.12.2021 o 11:52, malagos napisał:

Kamusia pozdrawia i nadal czeka na dom, by zimy nie spędzić w budzie 😞

Tego Kamusi na Nowy Rok życzymy....choć ona pewnie życzy sobie zostać u kochanej malagos ❤️ 

• Like 1
Posted
Dnia 30.12.2021 o 20:04, mari23 napisał:

Tego Kamusi na Nowy Rok życzymy....choć ona pewnie życzy sobie zostać u kochanej malagos ❤️ 

Już tracę nadzieję, ze suczysko spędzi zimę w ciepełku, w domu 😞 

Posted
Dnia 30.12.2021 o 21:08, Jo37 napisał:

Niestety. Kama i Andrea nadal w kojcach. Lepsze to niż schron ale człowiek chciałby

je widzieć w domowych pieleszach.

oby to sie wkrótce zmieniło! ❤️ 

gf-QUwv-UMVi-Ljq3_szczesliwego-nowego-roku-320x213.jpg

• Like 1
Posted

Kama boi się wystrzałów - przyszła do nas 4 stycznia, nie wiedziałam zatem, jak zareaguje. Nie chciała wrócić do kojca, więc już ma posłanie i miseczki w holu. Do rana jakoś wytrzymamy 🙂

Posted
Dnia 31.12.2021 o 20:27, malagos napisał:

Kama boi się wystrzałów - przyszła do nas 4 stycznia, nie wiedziałam zatem, jak zareaguje. Nie chciała wrócić do kojca, więc już ma posłanie i miseczki w holu. Do rana jakoś wytrzymamy 🙂

Biedna Kamusia, biedne te wszystkie zestresowane psy.... choć Kamusia "skorzystała" na tym bo do domu trafiła na czas kanonady ❤️ 

• Like 1
Posted
Dnia 2.01.2022 o 23:18, mari23 napisał:

Biedna Kamusia, biedne te wszystkie zestresowane psy.... choć Kamusia "skorzystała" na tym bo do domu trafiła na czas kanonady ❤️ 

I jakoś przeżyliśmy, a jutro będziemy świętować pierwszą rocznicę przybycia Kamy do nas.

Posted
Dnia 3.01.2022 o 08:45, malagos napisał:

I jakoś przeżyliśmy, a jutro będziemy świętować pierwszą rocznicę przybycia Kamy do nas.

torcik ze "świeczką" z parówki trzeba zrobić :) zamiast zdmuchnąć - Kama ją zje 😉😉

Posted
Dnia 3.01.2022 o 08:45, malagos napisał:

Ale ten czas szybko płynie.I pomyśleć, że przez cały czas były robione ogłoszenia.

• Like 1